Dojmy z hraní Loopmancer, zajímavé roguelike detektivky z Asie
i Zdroj: Michael Durčák | Hrej.cz
Preview Článek Dojmy z hraní Loopmancer, zajímavé roguelike detektivky z Asie

Dojmy z hraní Loopmancer, zajímavé roguelike detektivky z Asie

Michael Durčák

Michael Durčák

7. 7. 2022 17:00

Seznam kapitol

1. SOUKROMÉ OČKO 2. PÁR CHYBIČEK SE NAJDE

S cyberpunkovými hrami se v poslední době roztrhl pytel a Loopmancer od čínských vývojářů Ebrain Studio se snaží navázat na moderní trendy. Jenže tentokrát nečekejte žádné hutné RPG, nebo pořádně temnou adventuru o nebezpečí technologických monopolů. Hra, které se dnes podíváme na zoubek, je roguelike detektivka.

Reklama

To už je samo o sobě zajímavé a za skloubení těchto dvou žánrů si autoři zaslouží pochvalu. Ať už pátráme v naší videoherní paměti kamkoliv, tohle jsme tu ještě neměli. A co to tu tedy jde?


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Vývojář: Ebrain Studio
  • Vydavatel: Ebrain Studio
  • Platforma: PC, Switch, Xbox, PS4 a 5
  • Multiplayer: Ne
  • Čeština: Ne
  • Žánr: Roguelike platformer
  • Datum vydání: 14. července
  • Hotovo: Demo

Ujímáte se role elitního soukromého očka Xiang Zixu. Píše se rok 2046 a vy žijete v dračím městě, kde jsou ekonomické a sociální rozdíly ještě horší než v současnosti, ale zároveň nastal dramatický technologický posun nejen v dopravě, ale také zbraních či augmentacích lidského těla.

Problémem je, že ve městě začaly v poslední době mizet (a umírat) reportéři. Pohár trpělivosti místním bezpečnostním složkám přeteče ve chvíli, kdy zemře mladá reportérka Elizabeth, jenž je zároveň dcerou starosty.

Tenhle chlapík na vás nevzpomíná v dobrém. S vyšetřováním asi nepomůže.
i Zdroj: Michael Durčák | Hrej.cz
Tenhle chlapík na vás nevzpomíná v dobrém. S vyšetřováním asi nepomůže.

Ve snu (myslím to vážně) se vám zdálo, že do případu je zapleten muž jménem Wei Long. Kdysi obyčejný kriminálník, kterého jste před pěti lety poslali do vězení, se dnes vypracoval do pozice hlavy jednoho z nejmocnějších gangů ve městě. Jeho syndikát se ve městě rozhodl sponzorovat oslavu, což jste se mu rozhodli zkazit nepříjemnými dotazy.

Wei Long vám samozřejmě pomáhat nebude. Místo toho na vás pošle vaše gorily, které zmasakrujete pár ranami katanou. Neohroženě pak postupujete budovou, než vám přes cestu přeběhne vaše černá kočka a vy jen sledujete, jak se hrst kulek zavrtává do hrudníku elitního detektiva, ten umírá a…. Probouzí se u sebe doma?!

Zase tenhle prokletý byt. I v rámci dema se tu probudíte minimálně párkrát.
i Zdroj: Michael Durčák | Hrej.cz
Zase tenhle prokletý byt. I v rámci dema se tu probudíte minimálně párkrát.

Teď právě přijde ten chyták. Xiang Zizu fakticky nemůže umřít. Platí to, pokud jsme to pochopili správně, od té doby, co před sedmi měsíci v děsivé autonehodě přišel o dceru a jeho manželka má trvalé zdravotní následky. Zkušenému detektivovi se ale celá situace nezdá a rozhodl se, že celé věci musí přijít na kloub. Jak to souvisí se smrtí výše zmíněné reportérky? To zatím nevíme, neboť demo více neprozradilo.

Už teď je ale jisté, že Xiang Zizu se pohybuje pořád dokola v časové smyčce a probouzí se pořád dokola v den, kdy přebere případ zemřelé novinářky Elizabeth. Pořád ten stejný hovor od milované ženy, cesta do kanceláře… Ale zároveň taky uchované vzpomínky, intel a indicie, které můžete připíchnout na stěnu a dát jednotlivé kousky skládačky dohromady!

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama