destilat-17-23-4-na-hrej-cz
Článek Destilát: 17.-23.4. na Hrej.cz

Destilát: 17.-23.4. na Hrej.cz

michal.jonas

michal.jonas

23. 4. 2006 22:56
Reklama

Novinky

Krev a mlíko každého herního serveru, totiž novinková rubrika i v předposledním týdnu tohoto měsíce opět přetékala zajímavými notickami a mnohdy překvapivými zjištěními. Kupříkladu poměrně kvalitní PS2 střílečka mixující prvky westernu a hororu s hlavním hrdinou, který šel na maškarní za temnější alter ego Van Helsinga, skrývající se za názvem Darkwatch, by zřejmě měla dostat svého nástupce, jak ostatně vyšťoural Petr Poláček. Nicméně i když tvůrci z High Moon Studios stále zarytě odmítají veškeré spekulace o jejich budoucím titulu, pevně doufáme, že v jejich novém dílku uvidíme naše oblíbené zombie verze dvojice Hill-Spencer, protože s nimi by se westernové zrůdičky kosily ještě lépe.

Poláci si nedají říct a uvádějí jeden polovičatý simulátor autíček za druhým, přičemž sázejí na národní hrdost, když připravují druhé dějství závodu malých uprděných fiátků v Maluch Sim 2. Nevím jak polští hráči další díl přivítají, ale u nás jistě vyjde v ultra levné edici za pár stokorun jako první díl, ve kterém speciálně pro Českou republiku místo „samochodóv malolitražovych“ závodily daleko ostřejší škodovky stopětky. My vám nabízíme demo připravovaných „Maluch“, takže se o tom, jestli znovu vrazit dvě stovky do nového dílu můžete ostatně přesvědčit sami.

Známý antiherní záškod(práv)ník Jack Thompson o sobě dává opět vědět další aférkou, ovšem tentokráte namířenou na jeho mateřskou advokátní komoru. Rozporuplnému ochránci před škodlivým herním zářením se tentokrát nelíbí, že jeho kolegové v několika sporech hájí jím žalovanou stranu. Já se jím opravdu divím, proč ho jednoduše z komory nevyhodí? To by si možná založil občanské sdružení Pomozte dětem (proti hrám) a bylo by to s ním asi ještě horší.

Zajímavá spekulace se rojí kolem prognóz ohledně citelného snížení ceny konzole PS2 v přepočtu až pod tři tisíce korun, což Sony ale nepotvrdila. Zřejmě to na plánované snížení ceny v blízké budoucnosti vypadá, ovšem Sony určitě nic dopředu nevykecá, protože potom by všichni potenciální kupci čekali na slevu a prodeje by se zastavily, což by si u mateřského koncernu samozřejmě nikdo nepřál, nota bene když produktová řada Playstation znamená pro svého výrobce nejdůležitější výrobek historie, překonávající i legendární Walkman.

U ještě ani nevyšel v zámoří již tolik opěvovaný kytarový block-buster Guitar Hero a tvůrci již kutí na druhém pokračování. Citelně se rozšíří počet licencovaných skladeb a výborně vypadá i multiplayer s vícero kytarami, kdy každý hráč brnká jeden part, nebo jiný typ kytary ve skupině. Jen ať už je proboha ten první díl i u nás!

Podobně se dočkáme i druhé generace emzáka Crypta, ovšem s trošku jiným pořadovým číslem, aby znovu nakopal zadky těm přihlouplým pozemšťanům tentokrát v šedesátých letech. Destroy All Humans 2 vyjde na PS2 a Xbox prý již tento podzim.

Česká 3D akce El Matador spěje k ohlášenému letnímu vydání a tak tvůrci uvolnili další sadu čerstvých screenshotů, vonících jihoamerickým konopím, mákem a dalším drogistickým zbožím.

Britský magazín Develop Magazine určený profesionálům z herní branže vydal žebříček sta nejlepších vývojářských studií sestavený podle prodeje jejich titulů na ostrovech královny Alžběty.

Launch nového dílu legendární bojovkové řady Tekken byl z letošních prázdnin odsunut až na podzim, nicméně alespoň slabou náplastí je zveřejnění nové várky obrázků, na kterých zkušení bojovníci poznají celou řady známých postav z minulých předchůdců.

Po třech letech půstu se všichni fanoušci podařené strategické série Command & Conquer mohou začít těšit, protože podle amerického PC Gameru se připravuje Command & Conquer 3. Tento strategický přírůstek ovšem vyjde až příští rok.

Konverze PSP hitu GTA: Liberty City Stories pro domácí konzoli PS2 má oficiální datum vydání. Sice došlo k menšímu zdržení, ale o prázdninách jistě díky tomuto portu žádné velké herní sucho nenastane, Tedy alespoň na konzolích.

Příští měsíc se objeví PC mutace xboxového nextgen hitu Ghost Recon: Advanced Warfighter, která by té „třistašedesátkové“ měla z oka vypadnout, protože má být zachována vynikající grafika i prezentace, plus několik nových vychytávek jen pro majitele počítačů. Doufejme, že to dopadne o třídu lépe, než v případě PS2 verze, která vyhořela po všech stránkách.

Potvrzen byl i třetí filmový horor na motivy Resident Evilu, ovšem zatím se neví, jestli dostane Milla Jojovich tolik zaplaceno, aby se i do třetice propůjčila do hlavní role.

Již letos se dočká svého Ace Combatu i kapesní PSP a půjde o zbrusu novou hru, tedy žádnou předělávku z bohatého portfolia PS2 verzí. Opět bude k dispozici solidní letka licencovaných bojových supersoniků a rozmanité vzdušné úkoly. Bohužel ale není potvrzený termín vydání na starém kontinentě.

A je to tady. V USA skutečně dojde ke snížení ceny konzole PS2, jak napovídaly mnohé analýzy (viz. jedna výše v článku), ovšem zatím pouze v rámci domácího trhu. Jestli bude podobná sleva k mání i na jiných trzích, to je zatím ve hvězdách.

Hutná filmová strategie The Movies se dočká datadisku, v němž bude hlavní roli hrát kaskadérství, ale také daleko volnější kamera. The Movies se nijak dobře neprodávají, takže „Lionheadi“ se tímto počinem snaží skomírající prodeje krapet povzbudit.

CD Projekt ozřejmil obsah sběratelské edice Heroes of Might and Magic V, kterážto bude distribuována v dřevěné truhle. Jestli si zadřeme třísku stejně jako v případě limitované edice Flashpointu vložené do bedny na granáty ze surového dřeva, o které se i pošťák škrábl, tak se budeme na CDP hojit!

Podle posledních průzkumů mezi majiteli Xboxu 360, zatím naprostá většina používá konzoli místo svých přímotopů, protože spojení konzole se zdrojem vydává více tepla, než čtyři varné desky na největší výkon. Proto se příští várka nových přístrojů dočká upgrade CPU s menšími tepelnými ztrátami.

Zprovoznění se dočkaly oficiální stránky druhého dílu PS2 mlátičky God of War, stejně jako tradičně launchového titulu Ridge Racer číslo 7 na PS3. Stejně tak se můžete mrknout na nové screenshoty jak z GoF, tak i z RR7 v naší galerii.

Další přírůstek do žánru simulací pouliční kriminality má název Yakuza a jedná se o akční bojovku, která již byla vydána v domovském Japonsku jako Ryu Ga Gotoku. Podle uvolněných informací vypadá tato mafiánská akce zatím velmi slibně, takže by zadupala přehypovaného Kmotra do země?

Články

Jestliže poslední Commandos nebyli pro vás ta správná polívčička, přečtěte si dojmy z dema připravovaných Desperados, a nebo si hratelnou verzi rovnou stáhněte. Desperados 2 totiž pojetí prvního dílu nejenže neopouštějí, nýbrž vhodně doplňují čerstvými prvky, takže žádného odklonu od kořenů jako v případě Commandos se snad nemusíme obávat.

Pouze Daxter přehopkal v podařené plošinovce na PSP a dokazuje, že svého parťáka Jacka vůbec nepotřebuje. Recenzi parádní skákačky na míru PSP si přečtete z pera Jirky Škrampala.

V úterý jsme vám přinesli dvě recenze očekávaných pecek. Jednak je to PC verze hororu Condemned původem z Xboxu 360, kterou zhodnotil Lukáš Vodrážka a opět kovaný dobrodruh Jirka znalým okem skoukl doslova vymodlenou palovou verzi nádherného rpg Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King.

Dalibor Franta nakoukl do budoucnosti a připravil průřez několika tituly na Playstation 3, které budou při uvedení konzole na trh hrát první housle.

Svůj nášup obdržela také taktická akce Full Spectrum Warrior, takže se můžete v naší recenzi přesvědčit, jestli druhý přírůstek pokoří svého staršího bratříčka, či nikoli.

O jeden titul napřed je vojenská série Socom z prostředí speciálních jednotek SEAL, jejíž třetí díl je právě v prodeji pouze na PS2. Masivně hraný Socom zejména skrze internetový multiplayer do třetice přináší poměrně zásadní novinky, jako možnost řízení vozidel, takže je bohulibé, že řada vyniká vzestupnou tendencí.

Na naše preview ve čtvrtek navázala plnohodnotná recenze závodního titulu Evolution GT Lukáše Bryksy a také Faridem pohotově připravená „píespíčková“ verze arkádového poježdění Outrun 2006: Coast to Coast, které nedávno vyšlo jako sequel klasického hitu na PS2.

O Final Fantasy XII se toho ví již dost, aby se všichni skalní přiznivci rpg žánru klepali očekáváním, až tento vybroušený skvost konečně vyjde mimo Japonský trh. Jirka Škrampal otestoval plnou NTSC verzi a své dojmy si rozhodně nenechal pro sebe.

Plné hry a downloady

Jistě mnozí ještě dnes se slzou v oku vzpomínají na éru osmibitů, kdy na Sinclarovi, nebo Didaktiku pařili o sto šest. Robocop 2D 2: Robocop vs Terminator je klasická 2D akční freewarovka, která jako by právě osmibitovému robotickému policistovi z optického čidla vypadla.

Jestliže dáváte přednost roztomilejším plošinovkám ze staré školy, zkuste vícemistra vánoční soutěže serveru The Daily Click v podání veselé hopsačky Christmas Conquest 2.

Jeden z nejlepších počinů v žánru freeware RPG se skrývá pod názvem HeroQuest, čemuž odpovídá i naše výtečné hodnocení 9/10. Hutný a obtížný dungeon podle her na hrdiny nabízí kvarteto postav, kooperativní multiplayer a obrovskou zásobárnu fanouškovských rozšíření, díky zabudovanému intuitivnímu level editoru.

Jednoduchou, ale slušně zábavnou hrou je i Scrambled Submarine, ve které ovládáte malou ponorku skrze nebezpečný podmořský život. Veskrze jednoduché ovládání doplňuje možnost porovnání výsledku s ostatními na internetu a příjemné audiovizuální zpracování.

Z downloadů vám pak za uplynulý týden doporučím demíčko RTS Rise & Fall: Civilization at War, které obsahuje jak skirmish mapu, tak i misi z kampaně a navrch i bájnou královnu Kleopatru.

A to už je z dnešního destilátu ode mě již úplně poslední kapka. Další rundu pálenice týdenního shrnutí dění na Hrej.cz máte zdárně za sebou, tudíž se z toho běžte pěkně vyspat, abyste za týden opět pozdvihli číši naší pravidelné dávky likéru v plné síle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama