destilat-12-18-6-na-hrej-cz
Článek Destilát: 12.-18.6. na Hrej.cz

Destilát: 12.-18.6. na Hrej.cz

lukbas

lukbas

17. 6. 2006 22:41
Reklama

Novinky

V naší novinkové rubrice bylo celý týden pěkně živo. Pokud jste ji nesledovali, přišli jste o to, že očekávaný Unreal Tournament 2007 dostojí svému názvu a vyjde až v březnu 2007. To aspoň tvrdí kolegové z The Inquirer. Vydání na konec roku sice nikdy Epic oficiálně nepotvrdil, ale také se nějak počítalo s tím, že UT2007 bude launch titulem PS3. No co, čekačka 4 měsíce je ještě poměrně únosná ne? Ano otíráme se o Duke Nukem Forever. Jeho autoři dostanou bonus 500 tisíc dollarů, pokud se jim podaří hru dodělat do konce roku. Částka je to pěkná, ale přeci jenom při dnešní ceně áčkových titulů, které se pohybují v desítkách milionů USD, trochu úsměvná. Každopádně se aspoň můžete podívat na nové stránky Prey, která vypadá pořád lépe a lépe – demo vyjde již tuto středu! Samozřejmě dalším aspirantem na nejodkládanější hru je S.T.A.L.K.E.R. Kolem něj už se konečně daly věci do pohybu a vše nasvědčuje tomu, že se ho doopravdy příští rok dočkáme. A když to nedopadne, můžeme sáhnout po S.TA.L.K.E.R. Aternative.

Nicméně vraťme se zpátky ke konzolím příští generace. Ken Kutaragi opět promluvil ohledně online služby pro PS3 a kladl všem na srdce, jak je pro něj a pro Sony online služba důležitá. Stejně tak zmínil, že je podstatné, aby tato služba byla neplacená, protože je to v dnešní době standardem, na který jsou hráči zvyklí. Zní to zatím pěkně, otázkou tak je, kde se bude chtít Sony zahojit dál. Se svou troškou přišel i Mircosoft, který urputně pracuje na zpětné kompatibilitě Xbox titulů. Postupuje pomalu, ale jistě. Bohužel se pořád trochu zapomíná na Psychounaty Tima Schafera, který vyzval všechny hráče, aby bombardovali mail Billa Gatese a prosili ho smilování a překopání Psychounatů. Spojme tedy spolu s Timem všechny psychické síly, ať se v dalším updatu Razovo dobrodružství objeví.

Překvapivě živo bylo tentokrát i u Blizzardu. Nejdříve se objevila zpráva tvrdící, že všechny oblíbené blizzardí série se dočkají MMO následovníků. Ovšem během několika hodin vyšlo oficiální stanovisko, které tohle všechno popřelo. Jisté tak je, že ve vývoji je další díl Diabla, který, pokud nebude kompletně online, bude mít velmi propracovanou multiplayerovou část. Na takový World of StarCraft si však asi budeme muset pár let počkat. Leda že by autoři kompletně překopali několikrát oddálený StarCraft: Ghost. Dočíst jste se také mohli něco o PC verzi Halo 2, která s několikaletým odstupem za konzolovou verzí dorazí na osobní počítače. Jen doufáme, že to nedopadne stejně, jako s jejím předchůdcem. Případně jste se mohli dozvědět něco málo informací o druhé epizodě Half-Life 2 (musím tady doporučit moji mírně zaujatou úvahu :). Došlo také na zprávu o Grand Theft Auto 4, které by údajně mělo běžet na enginu Table Tennis, což by nemuselo být nic nelogického. Rockstar Games vždycky dokázali vyždímat z jednoho enginu přesně to, co se mu v danou chvíli hodilo. A aby toho nebylo málo, Bill Gates se chystá do důchodu. S jeho macatým portfóliem je překvapivé, že mu to trvalo tak dlouho…

Články

Mistrovstí světa ve fotbale, jehož jsme po několika letech součástí, je v plném proudu, takže i náplň Hrej.cz se svezla na tomto kulatém trendu. Můžete si tak přečíst recenzi Lukáše Grygara na Sensible Soccer 2006. Připomenout pak také musím zajímavého průvodce free hrami s fotbalovou tématikou od Tomáše Nadrchala. Mimo to byl minulý měsíc trochu skoupí na recenze, což je první náznak toho, že se blíží léto a okurková sezóna. Do našich redaktorských spárů se dostala drobná ochlupená havěť ze hry Over the Hedge podle stejnojmenného animáku od DreamWorks a stejně tak špatné Utopia City. Na konci týdne o sobě dal opět vědět mistr Da Vinci s další hrou odhalující jeho všemožná tajemství, leč tentokráte bez filmové ani knižní licence. Konzolisti na tom byli již o něco lépe. Mohli se nasytit nadupanými preview na RPG Mass Effect a očekávanou akci na Unreal 3 enginu Gears of War. Stejně tak živo bylo i u PlayStation, kde dominoval pohled na druhý díl Mercenaries, akční závodní jízdu MotorStorm a hlavně na Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Ať už vám doma vrní pod stolem odpudivá, šedivá krabice, nebo stylově designová konzole, tohle si nesmíte nechat ujít. Je to prostě povinná četba. Třešničkou na dortu pak byl dvoudílný článek (první a druhý) na téma Infinium Labs a její konzole Phantom. Je neuvěřitelné, že se tahle dvojka má pořád k světu.

Downloady a plné hry

Kupodivu nejpopulárnějšími downloady jsou demoverze Cars a Ship Simulator 2006. Obě dvě mají velmi příjemnou velikost 136 a 91 megabytů, ale s jejich hratelností už je to trochu horší, protože se na vašem disku neohřejí déle než dvacet minut. Ostatně více se dozvíte v našich nadcházejících recenzích. Za zmínku jistě stojí nová demoverze CellFactor. Bohužel, pokud nevlastníte PhysX akcelerátor, opět si neškrtnete. Možná vám tak chuť napraví nově vypuštěné demo Tomb Raider: Legend, které tentokráte oplývá HD grafikou. Náplň demoverze je sice stejná, jako u té předchozí, ale aspoň můžete porovnat rozdíly. Tedy pokud ještě nevlastníte plnou verzi. Stratégy možná potěší dvojice demoverzí Glory of the Roman Empire, které nabízejí 7 misí plné hry. Celkem slušná porce zábavy na 500mb balíček.

Herní sucho dopadlo i na sekci freewarovek, kde se výjimečně rozmnožily kousky průměrné a podprůměrné. Nicméně i přesto vám můžeme s klidným srdcem doporučit RPG The Dreamworld. Horší grafiku vynahrazuje solidní hratelnost a humor, kterým je hra protkána. Sáhnout můžete také po příjemné plošinovce Hercules and the Princess of Troy s mytologickým pozadím (nemluvíme o zadnici Heleny Trojské). Arkádomylci, kteří chtějí pozkoušet svoje rychlé reflexy, nechť stahují Soul Blob. Pokud dáváte zase přednost logickým hříčkám, zkuste Brain Ball. Vrcholem týdne však je Waldmeister Sause Safari XS. Rychlá, zábavná a graficky velmi pěkná arkáda od profíku svého oboru od nás pro tento týden dostává čtyři z pěti palců!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama