Co si zahrát v září? Tyhle 4 mobilní hry by vám neměly uniknout
i Zdroj: Unsplash
Témata Wild Arena Survivors Článek Co si zahrát v září? Tyhle 4 mobilní hry by vám neměly uniknout

Co si zahrát v září? Tyhle 4 mobilní hry by vám neměly uniknout

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

7. 9. 2022 08:00

Letní okurková sezóna byla úspěšně přečkána a nyní se můžeme vrátit do časů, kdy bude nového obsahu tolik, že to jeden člověk s životem mimo hry ani nebude stíhat. Ani toto září se nám nedostane pauzy a na telefony taktéž přijdou tituly, které se budou snažit podrazit konkurenci na místech, kde by to nikdo nečekal.

Reklama

  • Wild Arena Survivors nabídne battle royale s prvky MOBA her
  • V Lost Light budete mít možnost spojit své síly s nepřátelským hráčem
  • Horizon Chase 2 přinese devadesátkovou atmosféru závodních arkád
  • Tank Company přijde konkurovat World of Tanks Blitz

Wild Arena Survivors

Ubisoft rozhodně není v mobilním herním světě žádným nováčkem a má na svém kontě několik populárních online her. Je tedy trochu překvapivé, že se do světa battle royale titulů podíval až 1. září se svým trochu netradičním Wild Arena Survivors pro Android i iOS

Čím se hlavně Wild Arena liší od ostatních, relativně podobných BR her jsou prvky, které by kdokoliv hledal spíše v titulech MOBA. Pohled na postavu je totiž naprosto totožný s tituly jako League of Legends či Vainglory. Na samotném herním ostrově na vás nečeká pouze 39 soupeřů, ale i zvířata, jejichž zabití vám přidá další bonusy a výhody. 

Co si zahrát v září? Tyhle 4 mobilní hry by vám neměly uniknout
i Zdroj: Google Play / Wild Arena Survivors

Ani na příběhovou část si nikdo nebude muset stěžovat. Jedná se sice o Battle Royale titul, ale to neznamená, že by byli hráči v tomto ohledu ochuzení. Ve Wild Arena se vžijete do postavy jednoho ze soutěžících v masochistické hře na miliardářově ostrově. Samozřejmě jste se druh hry dozvěděli až na místě, ale ve zkratce je vaším úkolem (překvapivě v BR) přežít ostatní. Na výběr bude též více módů, čímž se hrající alespoň zbaví určité rutiny, která je s tímto druhem her pevně spojená. 

Ubisoft se do toho tentokrát obul a představil titul odlišující se na těch správných místech a rozhodně z něj bude bedlivě sledovaný titul do budoucna.

Lost Light 

A když už jsme u battle royale, Lost Light je dalším z titulů tohoto žánru. Vyšel dokonce ve stejný den jako Wild Arena Survivors. Také se, stejně jako hra od Ubisoftu, musí nějak odlišit od klasického modelu svých hlavních konkurentů – PUBG a Call of Duty Mobile. V tomto případě jde ale spíše o možnosti v hraní a celkovou propracovanost zážitku.

V Lost Light máte za úkol bojovat o přežití, to je ale zajištěno nejen pozabíjením ostatních nepřátel, ale i možností opuštění mapy ve stylu Hunt: Showdown či Escape from Tarkov. K tomu vývojáři z NetEase slibují realističtější zranění, které se nezahojí pouhým navázáním obvazu, ale ztíží herní postavě postup až do konce hry. Nahou postavičku s pánvičkou zde tedy uvidíme pouze sporadicky.

Další zajímavostí je také to, že se s poraženým nepřítelem můžete domluvit a spojit v jeden silnější tým. Nesportovní? Možná. Pomůže to? Stoprocentně.

Stahování je možné z Google Play i App Store.

Horizon Chase 2

Horizon Chase 2 je pokračování povedeného prvního dílu Horizon Chase – Arcade Racing a celá série je zaměřená na čistě arkádové závodění s co nejlepším pocitem z rychlosti a znovuprožití devadesátých let. Hráče bude v novém díle čekat 55 okruhů nabízející výhledy po celém světě i vylepšený multiplayer pro telefony. Kochat se výhledem bude tedy možné ve dvou lidech.

Telefony nebudou jedinou platformou hostící tento titul, budou však první, kde si jej můžete zahrát. V budoucích měsících se Horizon Chase 2 rozšíří i na PC a konzole, kde se právě první díl nejvíce proslavil.

Co se týče aut, na výběr bude z deseti ikonických modelů, které sice nejsou přímo licencované, i přes přezdívky je však poznáte dostatečně. Celý průchod navíc prolíná hudba Barryho Leitcha. Toho lze znát již z prvního dílu Horizon Chase nebo jako tvůrce znělky Top Gearu. Hra vyjde 9. září exkluzivně na Apple Arcade.

Tank Company

Boj s konkurencí přijde též do žánru tankových bitev, kde v této době naprosto dominuje World of Tanks Blitz. Tank Company si opravdu nevybral slabého soupeře pro boj. Uživatelé těchto her jsou většinou věrní, a proto je bude nutné pořádně zaujmout. Vývojáři z NetEase si kromě propracovaných bitev na velkých mapách zvolili ještě orientaci na grafickou stránku a třídu Artillery.

Zcela novou třídou se lehce trefují právě na již zmíněný World of Tanks. Wargaming totiž stále do mobilní verze tyto stroje pro boj na dálku neumístil a sklízí za to nejeden hlas kritiky od svých fanoušků. 

Dalším lákadlem by měla být aktivnější podpora hry a neustálé přidávání dalších zemí a modelů pro co nejrůznorodější bitvy. Samozřejmě jde zatím pouze o sliby, ale je poněkud vzrušující vidět titul, který by mohl překopat trh v celém žánru. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama