Mario Kart Tour je zlatý důl. Mobilní titul už vydělal téměř 7,5 miliardy korun. V říjnu ale odstraní lootboxy
i Zdroj: Nintendo
Mobilní hraní Novinka Mario Kart Tour je zlatý důl. Mobilní titul už vydělal téměř 7,5 miliardy korun. V říjnu ale odstraní lootboxy

Mario Kart Tour je zlatý důl. Mobilní titul už vydělal téměř 7,5 miliardy korun. V říjnu ale odstraní lootboxy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 9. 2022 12:45

Hráčská komunita si s pojmem Mario Kart v současnosti spojuje spíše Mario Kart 8 Deluxe, obrovsky úspěšné závody pro Nintendo Switch, na mobilech ale vládne příbuzný Mario Kart Tour. Zdánlivě nenápadný titul totiž Nintendu do kapes sype velmi slušné peníze, dle dat analytiků ze Sensor Tower už hra vygenerovala výnos v hodnotě zhruba 293 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 7,4 miliardy českých korun).

Reklama

  • Mario Kart Tour už Nintendu vygeneroval výnos 293 milionů dolarů
  • Je tak druhou nejlepší mobilní hrou, po Fire Emblem Heroes
  • V říjnu ale ze hry zmizí lootboxy

Je to paradoxní, protože autoři zároveň plánují odstranit ty nejvýnosnější aspekty hry. Z aktualizací plánovanou na říjen by totiž měly ze hry zmizet systémy loot boxů a gacha. V současnosti hráči mohou nakupovat střílející potrubí, ze kterého vylétávají náhodné odměny. Platí virtuální měnou, kterou ale pochopitelně lze získat i za skutečné peníze. Nintendo samo explicitně uvádí, jakou šanci u konkrétních předmětů máte, a u některých se tato hodnota pohybuje na zhruba 0,04 %.

Místo toho bude do hry implementován klasický obchod, ve kterém se bude pravidelně měnit nabídka. I když možnost koupit si kosmetické úpravy za skutečné peníze ze hry nezmizí, hráče nebude dráždit element náhody. Zachováno zůstane prémiové předplatné Gold Pass v hodnotě pěti dolarů.

Hra funguje od roku 2019, je k dispozici zdarma, a do letošního dubna si jí stáhlo přes 200 milionů hráčů. Magazín Gamesindustry.biz připomíná, že jde o druhou nejvýznamější mobilní hru Nintenda. Nejvýdělečnější zůstávají Fire Emblem Heroes, kteří už japonské firmě do kasičky nasypali miliardu dolarů (v přepočtu zhruba 24,7 miliardy českých korun). Jen o pár milionů dolarů méně než v Mario Kart pak mobilní hráči utratili v Animal Crossing: Pocket Camp.

Do Mario Kart Tour se chystá zářijová aktualizace s velkými změnami systému
i Zdroj: Nintendo

Do Mario Kart Tour se chystá zářijová aktualizace s velkými změnami systému

Mobilní závodění Mario Kart Tour už je s námi téměř tři roky a dle vývojářů by si zřejmě zasloužilo větší omlazení. Na…

9. 8. 2022 10:42

Mezinárodní tratě ze hry se postupně objevují i v DLC balíčcích pro Mario Kart 8 Deluxe.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama