Co přinesl únorový Nintendo Direct 2022? Nové Xenoblade, tratě pro Mario Kart a spoustu portů
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Co přinesl únorový Nintendo Direct 2022? Nové Xenoblade, tratě pro Mario Kart a spoustu portů

Co přinesl únorový Nintendo Direct 2022? Nové Xenoblade, tratě pro Mario Kart a spoustu portů | Kapitola 2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 2. 2022 12:50

Seznam kapitol

1. ŽHAVÉ NOVINKY 2. MENŠÍ CHUŤOVKY 3. PORTY & SPOL.

Letošní sezóna odhalovacích konferencí a sestřihů velkých herních vydavatelů započla. Na “granturismový” State of Play z minulého týdne navázalo Nintendo se svým Directem. A oproti Sony přineslo mnohem pestřejší ukázku novinek. Nebyla nouze o zajímavá odhalení, připomínky i oznámení řady portů starších her pro Nintendo Switch. Pojďme si všechny novinky stručně shrnout.

Reklama

CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION

7. dubna přijde remaster letitého Chrono Cross, spin-offu kultovního Chrono Trigger. I v remasteru se autoři pokusí přinést pár neobvyklých herních mechanismů včetně možnosti úplně vypnout souboje.


 

DEMO TRIANGLE STRATEGY

Připravovaná tahovka Triangle Strategy, vycházející 4. března, dostává demoverzi. V té můžete už nyní vyzkoušet první tři kapitoly hry a případně se rozhodnout ke koupi. Příjemné je, že v takovém případě hra zachová váš uložený postup a lze tak rovnou navázat čtvrtou kapitolou.


 

SALMON RUN V SPLATOON 3

I v třetím Splatoonu nebude chybět kooperativní režim Salmon Run. Lososí běh se poprvé objevil ve dvojce, s pokračováním dojde k pár změnám a vylepšením. Bohužel jsme se ale nad rámec toho nedočkali žádných konkrétních informací o hře jako takové, stále tedy neznáme ani datum vydání. I nadále tak platí jen vágní “léto”.


 

AKTUALIZACE METROID DREAD

Loňský 2D hit Metroid Dread se bezprostředně po skončení streamu dočkal masivní aktualizace s dvěma novými režimy, respektive obtížnostmi. Pro zkušené harcovníky přišel Dread Mode, který ze Samus udělá vyloženě křehoučkou hrdinku. Jedna rána? Smrt a konec! Naopak pro začátečníky nebo casual hráče nově Dread nabídne Rookie Mode s vyšší odolností a rychlejším léčením.

V dubnu vedle toho dorazí režim Rush, ve kterém čekají všichni bossové hry pěkně jeden za druhým v drsném a frenetickém maratonu.


 

REMAKY FRONT MISSION A FRONT MISSION 2

Na tahovky Front Mission s obřími mechy si u nás vzpomene asi málokdo. Naposledy se v roce 2019 připomněly příšerným spin-offem Left Alive. Dojem se pokusí napravit remaky prvních dvou dílů původní série. Jednička dorazí během léta, druhý díl zatím žádný rámec vydání nemá. Z prvního traileru ale, minimálně graficky, působí projekt velmi slibně.


 

MOUTHFUL MODE V KIRBY AND THE FORGOTTEN LAND

Nový Kirby dorazí už za pár týdnů, 25. března, a přinese i trochu bizarní systém moutful. Hladový růžový hrdiny díky němu může napodobovat předměty, které “spolkne”, Kirby se tak promění v autíčko, dopravní kužel nebo třeba jeřáb.


 

EARTHBOUND A EARTHBOUND BEGINNINGS V SWITCH ONLINE

Předplatitelé služby Switch Online si můžou vyzkoušet více než třicet let staré retro tituly Earthbound a Earthbound Beginnings.


 

DROBNŮSTKY

Kromě toho Nintendo odhalilo, že remaky Advance Wars 1 a 2 vyjdou 8. dubna. Na západ se také poprvé podívá JRPG Live a Live, s nově oznámeným remakem, který svým zpracováním trochu připomíná Octopath Traveller. Konkrétně si zájemci mohou zapsat datum 22. července. Fanoušky hudby možná zaujme Taiko no Tatsujin: Rhythm Festival, rytmický titul, kde si zabubnujete třeba do rytmu ústředního motivu The Legend of Zelda. Okamžitého vydání se dočkalo temné roguelike RPG GetsuFumaDen: Undying Moon.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama