Alpha Prime Článek Black Element Software o Alpha Prime

Black Element Software o Alpha Prime

taltos

taltos

11. 11. 2006 23:54 10
Reklama

Dobrý den. Mohl byste se nám prosím představit a zároveň něco povědět o Vašem studiu? Jaké projekty máte za sebou, s jakými jste slavili větší a s jakými menší úspěch?

Radek Volf: Zdravím. Jmenuji se Radek Volf a jsem vedoucím projektu Alpha Prime v Black Element Software. Naše studio bylo založeno v roce 1999 a naším prvním počinem je akční adventure Shade: Wrath Of Angels.

V současné době dokončujete slibně vypadající sci-fi střílečku Alpha Prime. Mohl byste nám ji stručně představit a povědět nám něco o příběhu a hlavní postavě?

R.V.: Alpha Prime je FPS, ve které se hráč ocitne v roli bývalého prospektora Arnolda, který s krásnou hackerkou Livií letí na těžební stanici Alpha Prime zachránit svého starého přítele Warrena. Jak už to ale tak bývá, na stanici se stalo něco ošklivého a hlavnímu hrdinovi jdou všichni po krku…

V čem považujete Alpha Prime za výjimečný titul a na co by se měli hráči nejvíce těšit?

R.V.: Určitě hratelnost, čirá střílečka pro bezvadné odreagování, a přitom ještě hráč musí docela myslet. Myslím, že s AI nepřátel jsme si dali velkou práci a jsou důstojnými oponenty. Bezhlavé střílení proto určitě není to nejlepší řešení (to z vlastní zkušenosti rozhodně potvrzujeme, pozn. ed.). Dále pak určitě fyzika, která je na opravdu špičkové úrovni a je zapojena do celkové hratelnosti jako její součást.

Engine použitý ve hře jste sami vytvořili a vypadá vskutku dobře. Mohl byste nám ho stručně představit a sdělit nám jeho největší přednosti? Plánujete i jeho další využití v budoucnu?

R.V.: Engine Enforce2, který byl vyvinut v Black Elementu je něco, na co jsme opravdu hrdí. Nemá smysl asi vyjmenovávat všechny technické finesy, neboť engine má naprosto vše, co dnešní technologie nabízí. Pochopitelně engine neustále vyvíjíme a budou na něm postaveny i naše budoucí projekty.

Jaké budou hardwarové nároky?

R.V.: Pro optimální běh Alpha Prime s nejlepšími detaily je zapotřebí P4 od 2 GHz výše, 1 GB RAM, grafická karta podporující novější shadery a zvuková karta s podporou EAX.

Jak bude fungovat multiplayer? Vsázíte na osvědčené systémy nebo zkusíte nějaké novinky?

R.V.: Alpha Prime nebude obsahovat multiplayer.

Alpha Prime by měla vyjít 10. listopadu 2006. Platí tento termín?

Jiří Rýdl, IDEA games: Přesné datum záleží na vydavateli, kterým je společnost 1C.

Povězte nám prosím na konec o Vašich plánech do budoucna.

R.V.: V současné době máme několik nápadů na další projekty ve více či méně rozpracovaném stavu. Bohužel vám v této chvíli více prozradit nemohu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama