Článek Wii - cena, termín launche, hry v EU

Wii - cena, termín launche, hry v EU

sleepless.

sleepless.

14. 9. 2006 22:15 18
Reklama

Update 15. 9. 2006 - Po několikaměsíčním napínání nám společnost Nintendo konečně prozradila informace týkající se ceny a termínu launche konzole Wii v Evropě. Zhluboka se tedy nadechněte a čtěte dál. Wii se začne v Evropě prodávat 8. prosince2006, což je necelý měsíc po launchi v USA a 6 dní po launchi v Japonsku. Cena Wii byla podle očekávání stanovena na 249 euro, což znamená, že Evropané zaplatí za Wii více než Japonci i Američané.

Za svých 249 euro přitom zákazníci dostanou konzoli v bíle barvě, jeden Wii ovladač s poutkem, 2X AA baterie, stereo AV kabel, všechny potřebné sensory a titul Wii Sports. Cena her se bude pohybovat mezi 49 a 59 eury a při launchi by jich mělo být k dispozici 15 – 20 včetně takových jako Wii Play, The Legend of Zelda: Twilight Princess, Red Steel, Need for Speed: Carbon, Tony Hawk’s Downhill Jam, Cars a Super Monkey Ball Banana Blitz. Komu nebude stačit jeden ovladač v základním balení, ten si může dokoupit náhradní, ale musí počítat s tím, že za něj zaplatí 58 euro (39 euro za remote a 19 euro za nunchak). Klasický ovladač bude stát také 19 euro. Co se Wii kanálů týče, tak pro Evropu platí informace, o nichž jsme se v souvislsoti s US a JPN launchem Wii podrobněji rozepsali už včera a zájemci je najdou níže v tomto stále bobtnajícím článku

Za zmínku možná stojí, že k zahájení prodeje Wii v Austrálii dojde o jeden den dříve než v Evropě, což znamená 7. prosince a cena bude 399 australských dolarů. Jinak se klokanům dostane stejné nabídky jako Američanům a Evropanům, takže za své prašule dostanou v základním balení i titul Wii Sports.

Nedlouho po skončení londýnské tiskovky společnosti Nintendo se začaly objevovat první dodatečné informace, které po pravdě řečeno nejsou zrovna dvakrát positivní. Nejdříve k té co nás doslova bolí u srdce. Podle vyjádření britské pobočky Nintenda byla informace o tom, že je konzole Wii bez regionálního zámku, mylná a šéfka marketingu Nintendo of America Perrin Kaplan tedy mluvila lidově řečeno zcesty. Za předpokladu, že se nás UK divize Nintenda nesnaží úmyslně mystifikovat, tak budou hry pro Nintendo Wii přeci jenom regionálně uzamčené. Import her z US a Asie tudíž nehrozí. :(

Druhá informace sice není na první pohled negativní, ale pouze informativní. Na pohled druhý je však vidět, že má na sobě černé fleky. Týká se Wii bodů, které budou sloužit k nákupu klasických her v rámci Virtual Console programu. 2000 Wii bodová karta bude stát 20 Euro, což má být ekvivalent 20 dolarů, což je cena 2000 Wii bodů v US. Když si to však přepočítáme, tak Evropany vyjde 2000 Wii bodů dráž, stejně jako samotná konzole. Jinak i pro Evropu platí, že NES hra bude na Virtual Console stát 500 Wii bodů, SNES hra 800 Wii bodů a N64 hra 1000 Wii bodů. Ceny her z TurboGrafx a Genesis/Mega Drive zatím nebyly stanoveny. Při launchi v EU bude k dispozici 10-15 Virtual Console titulů, přičemž každý měsících by jich pak mělo přibývat zhruba 10. Abychom nezapomněli, tak Wii body si budou hráči moci zakoupit kreditkou, nebo normálně v obchodech v podobě karet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14. 9. 2006

Tisková konference společnosti Nintendo v New Yorku sice začne až dnes odpoledne, ale na první informace týkající se ceny a termínu zahájení prodeje konzole Wii v US už dále čekat nemusíme. Přinesl je totiž článek v New York Times (skrze Seattle Post-Intelligence), který se sice týká pouze launche Wii v US, ale než se k nám dostanou informace týkající se launche evropského, tak si s nimi bohatě vystačíme.

Začneme tím nejdůležitějším a tím je termín. Wii se na pultech severoamerických obchodů objeví 2. dny po launchi PS3, což znamená v neděli 19. listopadu, když už bude podle všeho všech 400 tisících kusů PS3, které spol. Sony k US launchi přislíbila, dávno rozebráno. Nintendo zřejmě počítá s tím, že pak hladoví zákazníci sáhnout po konzoli Wii, která bude stát 250 dolarů. Tím Nintendo dostálo předpovědím svých vrcholných představitelů, kteří už před několika měsíci naznačili, že cena Wii nepřekročí 250 dolarů. Zatím není jasné, kolik bude v základním balení Wii ovladačů. Jeden tam bude určitě, ale vzhledem k nové strategii společnosti Nintendo, dostat hry do obýváku jako zábavu pro celou rodinu mnozí doufají, že v základním balení budou přinejmenším ovladače 2. Co však bude součástí základního Wii packu určitě je jedna plná hra – Wii Sports, která budoucím majitelům Wii nabídne možnost zahrát si tenis, golf, bowling a baseball. Defaultní plná hra u konzole je něco nač není nikdo z nás zvyklý, pokud nepočítáme různé bundly, které však většinou stojí o fous více, než základní verze. Naposledy se k něčemu podobnému odhodlala právě společnost Nintendo v případě konzole SNES.

S počtem konzolí, které budou při launchi Wii v US k dispozici by neměl být žádný problém, jak pro NY Times slíbil boss Nintendo of America Reggie Fils-Aime. Stejné to bude i s počtem dostupných her, kterých by mělo být před koncem roku na trhu 25 - 30 . Chybět mezi nimi samozřejmě nebude The Legend of Zelda: The Twilight Princess, která se podle všeho objeví na trhu už při launchi. Pokud však někdo doufal, že se ještě letos dočká Super Mario Galaxy, nebo jiného Mario titulu pro Wii, tak jej musíme zklamat. První Mario titul pro Wii se totiž na trhu objeví až v průběhu příštího roku. Dostatek third i first party her by však měl tohle mírné zklamání bohatě vynahradit. K dispozici bude řada her od většiny významných vydavatelských společností včetně, Ubisoftu, Segy, EA, Activision, Vivendi a dalších. Abychom nezapomněli, tak se cena Wii her zasekla na 50 dolarech, což znamená zachování současného stavu. Nové Wii hry totiž ponesou stejnou cenu jako nové hry pro Gamecube.

Wii však nebude pouze o nových hrách. Wii má být centrum domácí zábavy, takže kromě browsení webu na TV, nabídne i speciální Weather Channel s počasím, interaktivní novinkový kanál a v neposlední řadě i foto kanál, který uživatelům nabídne možnost prohlížení digitálních fotografií na TV, uložených třeba na SD kartě. Fakt, že bude Wii přehrávat i DVD disky snad není třeba zdůrazňovat. No a nakonec je třeba zmínit i to, nač čeká řada hráčů především – Virtual Console. Tento prvek, který majitelům Wii umožní hrát (nejenom) starší hry z konzolí NES, SNES, N64, Sega Genesis/Mega Drive, TurboGrafx, bude k dispozici hned při launchi, kdy čerstvým majitelům Wii nabídne možnost stáhnout si za 5, nebo 10 dolarů zhruba 30 klasických her včetně titulů v sériích Zelda, Mario a Donkey Kong.

Japonská konference společnosti Nintendo skončila a než se k nám dostanou veškeré podrobnosti, tak si můžeme říci ty nejdůležitější informace, jež byly během tiskovky odhaleny. V Japonsku se začne Wii prodávat o pár dní později než v US, konkrétně až 2. prosince. Na druhou stranu však Japonci za Wii zaplatí v hrubém přepočtu méně než Amicí. Zatímco v USA bude stát Wii 250 dolarů, jak je výše uvedeno, tak v Japonsku si bude Nintendo za Wii žádat od zákazníků pouze 25 000 jenů, což je ekvivalent 212.50 dolarů. Součástí základního balení Wii v Japonsku bude konzole, jeden Wii ovladač, stojánek na konzoli, A/V kabel, sensor, stojánek pro sensor a 2 AA baterie. Podle prvních informací se zdá, že se v Japonsku bude Wii prodávat bez titulu Wii Sports. Zatím to však není jasné. Při launchi Wii v Japonsku bude k dispozici celkem 16 her včetně nové Zeldy a ceny her se budou pohybovat do 4 800 do 6 800 jenů.

Pro ty co musí vědět opravdu všechno tu máme seznam Wii launch titulů pro Japonsko. Jak už je výše uvedeno, tak jich bude přesně 16 a dá se čekat, že launch line-up pro Evropu a US se bude od toho japonského docela zásadně lišit. Společných bude podle všeho jenom pár titulů, jako například Red Steel, Wii Sports, Trauma Center a Elebits.

Japonský Wii launch line-up:

Trauma Center (Atlus)
Elebits (Konami)
Machikuru Domino (Success)
Necro-Nesia (Spike)
Super Monkey Ball Uki-Uki Party Shuugoh (Sega)
Swing Golf Panya (Tecmo)
Wing Island (Hudson)
Kororinpa (Hudson)
SD Gundam REVOLUTION (Bandai Namco)
Ennichi no Tatsujin (Bandai Namco)
Tamagotchi no Pika Pika Daito-ryo-! (Bandai Namco)
Red Steel (Ubisoft)
Wii Sports (Nintendo)
Odoru Made In Wario (Nintendo)
The Legend of Zelda: Twilight Princess (Nintendo)
Hajimete no Wii (Nintendo)

US tiskovka Nintenda v New Yorku skončila a probíhala podle podobného scénáře jako ta japonská. Rozdíl byl v tom, že detaily týkající se launche Wii v severní Americe už se dostaly na veřejnost díky článku v New York Times, takže Reggie Fils-Aime a jeho horda neměli moc s čím překvapit. Víceméně tak potvrzovali jen to co už všichni věděli a přidali k tomu pár nových informací, například o Wii kanálech, které budou součástí hlavního menu. už víme, že se Wii začne v US prodávat 19. listopadu za cenu 249.99 dolarů. Součástí balení bude konzole, jeden Wii ovladač (nunchak a dálkové ovládání) a titul Wii Sports, který obsahuje tenis, golf, baseball, bowling a box. Cena Wii her se bude držet pod 50 dolary a co se ceny obou částí Wii ovladače, tak nunchak bude stát 20 dolarů, zatímco dálkový ovladač bude stát 40 dolarů. Prodávat se bude hned od launche i klasický Wii ovladač, jehož cena však zatím oznámena nebyla. Při launchi Wii v US bude k dispozici 15 titulů včetně nové Zeldy, Red Steel a Excite Truck. Super Mario Galaxy a Metroid Prime 3 vyjdou až v příštím roce. Gamecube verze Zeldy však nevyjde ve stejný den jako Wii verze. K dispozici bude v US až 11. prosince. V Evropě by však měla Gamecube verze nové Zelda vyjít dříve, tak si držme palce.

Co se výše zmíněných Wii kanálů týče, tak jejich design je takový, aby se v nich okamžitě vyznali uživatelé každého věku, i ti co s hraním nemají žádné zkušenosti. Celkově by mělo být 12 Wii kanálů. Weather channel bude sloužit ke sledování počasí kdekoli na světě. Internet channel bude sloužit k browsení internetu skrze internetový prohlížeč Opera, který se však bude prodávat samostatně. News channel bude sloužit ke sledování novinek, které se budou pravidelně updatovat skrze WiiConnect24. Shopping channel bude sloužit k nákupu Virtual Console her a jeden kanál bude určen k hraní Wii a Gamecube her. No a pak je tu jeden speciální Mii channel, v němž si hráč prostřednictvím hodně detailního editoru stvoří svého avatara, který se uloží do remote části Wii ovladače, bude tak přenosný s ovladačem a bude hráče presentovat v celé řad her. Například při hraní Wii Sports tenisu bude postavička ve hře mít podobu hráčova avatara. Photo channel umožní manipulaci s fotkami nahranými z SD karty. Editačních možností je spousta a nechybí ani řada efektů, kterými lze fotky vylepšit, nebo změnit. Upravené fotky lze samozřejmě posílat přátelům, což platí i o komunikačním kanálu, v jehož rámci bude uživatel moci rozesílat vzkazy ostatním uživatelům Wii na mail, nebo na mobil. Na tiskovce padla podle všeho i zmínka o budoucí spolupráci DS a Wii, o níž se však podrobnosti dozvíme až později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama