veni-vidi-vita-co-budeme-hrat-na-podzim
Call of Duty: Black Ops - Declassified Článek Veni Vidi Vita: co budeme hrát na podzim?

Veni Vidi Vita: co budeme hrát na podzim?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 8. 2012 22:40
Reklama

Tiskovka Sony je úspěšně za námi a s klidným srdcem se dá prohlásit, že se velká část jejího obsahu točila okolo nabušeného handheldu jménem Vita a předznamenávala snad již mlhženíprostý fakt, že co nevidět bude tato kapesni konzole nabušená i herním obsahem. Protože, nalijme si čistého vína, tolik killer titulů jsme zatím nespatřili a je to právě absence většího počtu kvalitních a třeba i mainstream her, co podkopává Vitě tlačítka v prodejních číslech. Naším cílem tedy dnes nebude nic jiného, než se podrobněji probrat tiskovku a podívat se na zoubek jednotlivým oznámením a představením a dle složitého algoritmu budeme od boku sázet i figury, kolik který titul prodá konzolí.

Playstation One Vita

Velkým tahákem pro ty, jež stále ještě uvažují o koupi PS Vita jistě může být příchod klasik z PS One. Oznámení, jež se ztratilo v šumu jiných a se vší pompou prezentovaných informací jistě patří ke světlým momentkám večera a rozhodně stojí za pozornost mnohých. Stinnou stránkou pak je, že mnozí pak budou nuceni si koupit stejný titul podruhé. Ale tak už to v dnešní době bohužel chodí, vzpomeňme na nesčetné remaky!

Dalšími zajímavými prvky bezpochyby jsou Cross-Buy a Cross-Play, kde první jmenovaný předznamenává jednotný nákup her napříč platformou – co hráč koupí na PS3, to hráč dostane i v odpovídající verzi na PS Vita, je-li takový titul k dispozici. Cross-play pak značí již dříve avizovanou možnost možnost sdílet zážitky a herní postup mezi PS3 a Vitou.

Očekáváme, že příchod klasik bude nejsilnější tahák pro PS veterány, jež stále ještě nevlastní PS Vita a že nové funkce osloví ty majitele PS3, kteří Vitu ještě nevlastní.

Prodá kusů: 75 000

Veni Vidi Vita: co budeme hrát na podzim?
i Zdroj: Hrej.cz

Tearaway

Tearaway je jedním z těch velmi milých překvapení, ne-li rovnou nejmilejších. Některým může sice přílišná barevnost a až roztomilost ruku v ruce s nedostatkovou krví lézt na nervy, ale pravdou je, že před sebou máme opravdu originálně nejen vypadající, ale především hrající se titul. Již první informace naznačují, že máme na talíři titul, jenž využívá všechny originální ovládací prvky PS Vita v takové podobě, že nepůsobí uměle našroubovaně – naopak, působí smysluplně a mají ve smyslně papírovém herním světě své opodstatnění, teď jen, aby to docenili i hráči. A vy vůbec neváhejte a koukněte se na oznamující video.

Očekáváme, že papír osloví nejen zaryté abíčkáře, ale že si získá i srdce mnohých dalších, originalitu vyhledávajících hráčů.

Prodá kusů: 83 921

Killzone: Mercenary

O Killzone toho zatím moc nevíme, Sony formou nic neříkajícího teaseru oznámila to, co jsme čekali všichni, a to že i PS Vita se dočká své Killzone hry. Nicméně těch několik málo záběrů slibuje minimálně po grafické stránce vyvedený akční zážitek a co se příběhového obsahu týče, tak se pravděpodobně dočkáme hry nestranné – za žoldáka stojícího mimo běžné frakce.

Očekáváme, že se Killzone rodina rozroste o další pěkný kousek a především, že se Vita dočká opravdu parádní FPS akce.

Prodá kusů: 170 001

Call of Duty: Declassified

Kdo by to byl čekal, Activison chystá svojí originální first person akci i ve verzi pro PS Vita. A tak pokud jste se ještě nějakým záhadným způsobem nedokázali nabažit skriptů, explozí a neustávajícího kropení nepřátel, tak již brzy budete mít co do činění s kapesní verzí své oblíbené akce. A kdoví, třeba nás nějak překvapí, avšak zatím to, dle traileru, vypadá, že se autoři budou držet osvědčeného koridorově-kosícího receptu. A proč také ne, když se to tak hezky prodává. Pro příběhové fajnšmekry již jen dodáme, že se hra odehrává mezi událostmi svých dospělých bratříčků Black Ops a Black Ops 2 a těšit se nadále můžeme i na multiplayer obsahující speciálně pro Vitu navržené mapy.

Očekáváme, že COD: Declassified bude sice konceptem nijak odlišný, ale nejméně stejně chytlavý, jako jeho dospělí bratři ve zbrani.

Prodá kusů: 205 000

LittleBigPlanet Vita

A nejsladší nakonec, kde se žádné pompézní oznámení se nekoná, to jen další oživení informačního toku ohledně nejnovějšího LittleBigPlanet, jež vyjde již 19. září a bude k mání i v balíku s konzolí.

Zajímavější ohledně tohoto univerza pak byla prezentace tykající se LittleBigPlanet 2 na PS3, aneb vztyčený prostředníček dedikovanému hardwaru Nintenda v praxi. Vitu budete totiž nově moci používat jakožto pomocný displej k hlavnímu dění na vaší televizi, kde bude v ostruhách řádit právě PS3. Rozpačitou otázkou však zůstává, jaký to bude mít v praxi dopad na hráčův zážitek.

Očekáváme, že hračičkové všech zemí budou z LittleBigPlanet nadšeni a zároveň, že možnost využít Vitu jako ovladač pro PS3 verzi zaujme nejednu duši.

Prodá kusů: 155 000

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama