The Beatles: Rock Band Článek The Beatles: Rock Band

The Beatles: Rock Band

Blixa

Blixa

3. 6. 2009 02:22
Reklama

Když byla prezentace The Beatles: Rock Band na konferenci Microsoftu okořeněna příchodem Paula, Yoko a Ringa, nemohl se nikdo divit tomu, že jejich přítomnost trochu zastínila hru samotnou. I proto jsme se hned první den vydali na stánek MTV Games a Harmonixu, kde nás na stylově zařízeném pódiu přivítala sehraná kapela složená ze samotných vývojářů. Ještě předtím jsme se ale dozvěděli, že MTV hodlá jít v rozšiřování písničkové zásoby hry nejen cestou stažitelného obsahu, ale i vydáváním speciálních balíků nových písní v klasickém balení. Již poměrně brzy se můžeme těšit na Rock Band: Metal Pack, Rock Band: Country Pack (bohužel asi bez Honzy Nedvěda), Pearl Jam edici a několik dalších pravděpodobně již netematických balíčků. Kromě toho je tady samozřejmě i zajímavě vypadající Rock Band: Unplugged pro PSP, ke kterému jsme se ale na výstavě zatím z časových důvodů nedostali.

Pro hvězdy to nejlepší...

Ale zpět k The Beatles. Jejich Rock Band edice je totiž výjimečná a nejde jen o prosté namalování nové krabice, přidání několika písniček a vymodelování virtuálních podob slavných muzikantů. Harmonix na to šli od lesa a nejslavnější kapele všech dob připravili celou hru přímo na míru. Jasným důkazem toho, jak velká důležitost je hře přikládána, je fakt, že pro ni Harmonix připravil i nové nástroje. Dvě nové klasické kytary a nová basa jsou pochopitelně replikami nástrojů členů The Beatles a je třeba uznat, že jde o velmi povedené a luxusně vypadající modely. Třešničkou na dortu je pak plastová napodobenina kopáku s logem The Beatles a opět přesně v autentickém stylu kapely. Pečlivost byla věnována i vizuální stránce samotné hry, přičemž zajímavé je, že v příběhovém módu se bude podoba členů kapely měnit v závislosti na image, která byla zrovna v odpovídajícím období aktuální.

Story mód má být velkou novinkou The Beatles: Rock Band, bohužel v tomto směru nám byly dány jen neurčité přísliby s tím, že detaily prozradí Harmonix až později. Z náznaků je ale zřejmé, že hra bude vyprávět celý příběh The Beatles, od nesmělých začátků až po velká turné v Americe a obrovské koncerty s omdlívajícími fanynkami. V závislosti na postupu v příběhu se budou otevírat i jednotlivé písně, a to přesně podle toho, v jakém období kariéry The Beatles byly vydány ve skutečnosti. V základním playlistu bude dohromady 45 skladeb, přičemž hned krátce po vydání vyjde první stažitelný balíček v podobě kompletního alba Abbey Road. Je tedy dost možné, že postupně takto vyjdou všechna alba, která skupina vydala.

Sborový řev

Ani hratelnost není úplně beze změny, i když v tomto ohledu nenabízí The Beatles: Rock Band tolik lákadel jako v jiných oblastech. Nicméně je sympatické, že Harmonix se o inovace alespoň snaží a nezkouší vydávat stále to samé. V broukovské hře se tak objevuje například takzvaný No Fail mód, který si můžete zapnout na jakékoliv obtížnosti a pokud nastavíte obtížnost Easy, zapne se vám dokonce automaticky. Jak už název napovídá, jde o volbu, která vám umožní dohrát písničku až do konce i přesto, že jste absolutní nemehlo, které netrefí jedinou notu. Harmonix to odůvodňují snahou o větší přístupnost hry, osobně ale vidím přínos No Fail módu hlavně na nejrůznějších párty s Rock Bandem. Právě na nich už se nebudete muset bát pustit k nástrojům lidi, kteří podobnou hru nikdy nezkoušeli, aby vám neustálým restartováním jedné písně nezkazili večer.

Druhou a nepochybně významnější novinkou v The Beatles: Rock Band je možnost zpěvu více, konkrétně až tří lidí najednou. Vaše kapela tak může mít dohromady až šest členů a pozor – více zpěváků neznamená to, že budou krákorat jeden přes druhého to samé. Ve hře je jasně rozděleno jaké části jsou zpívány vícehlasně a jaké jednohlasně a za dodržení těchto instrukcí jsou hráči samozřejmě odměňováni. Jindy zase například jeden člověk zpívá sloku a další dva přidávají vokály. Věřte nebo ne, působí to neuvěřitelně svěže a zábavně na to, že jde o pouhé přidání dvou hlasů navíc. Ostatně, přesvědčte se ve videu, které jsme pro vás na celé prezentaci natočili. Zrovna slavná Octopus's Garden se pro prezentaci této funkce výborně hodí.

Sledujte náš E3 2009 speciál: původní videa z LA, dojmy Martina Bacha a Pavla Dobrovského, komentované fotografie, Twitter feed a záplavu novinek, trailerů a screenshotů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama