Shrnutí předávání cen The Game Awards - nejzajímavější oznámení i vítězové
i Zdroj: Hrej.cz
Témata Článek Shrnutí předávání cen The Game Awards - nejzajímavější oznámení i vítězové

Shrnutí předávání cen The Game Awards - nejzajímavější oznámení i vítězové

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 12. 2021 11:00

Seznam kapitol

1. HRY 2. FILMY/SERIÁLY 3. CENY THE GAME AWARDS

V noci na dnešek proběhla poslední velká událost letošní herní sezóny, předávání cen The Game Awards amerického novináře Geoffa Keighleyho. Původně “jen” herní oscaři přerostli v průběhu let v obří akci, na které často dochází k větším a zajímavějším odhalením než během E3 nebo Gamescomu. Co přinesla letos a kdo získal titulní ceny?

Reklama

STAR WARS ECLIPSE

Konečně se potvrdily spekulace, úniky a tvrzení insiderů. Studio Quantic Dream, autoři příběhových/filmových titulů Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human pracují na hře ze světa Star Wars. Eclipse má přinést trochu odlišnou hratelnost, moc konkrétního o ní ale nevíme. Pro fanoušky nicméně bude zajímavá především zasazením do období High Republic, tedy doby, kdy byli rytíři Jedi skutečně při síle a zároveň doby, která zatím není příliš probádaná.


HELLBLADE 2

O Hellblade 2 jsme už nějaký ten pátek neslyšeli. Studio Ninja Theory pokračování psychologické nezávislé pecky odhalilo právě na The Game Awards už před dvěma lety, až nyní jsme ale dostali první kusé gameplay záběry. Hra vypadá fantasticky, o tom není žádného sporu. Zatím ale nevíme, kdy další temný příběh Senuy vyjde.


ALAN WAKE 2

Další potvrzená spekulace, další druhý díl. Oblíbený spisovatel Alan Wake, jehož první dobrodružství je pro spoustu fanoušků kultem, se skutečně po dvanácti letech vrací. Dvojka, stále vyvíjená původním studiem Remedy, dorazí v létě přespříštího roku a má nabídnout hororovější zážitek, než na jaký jsou fanoušci zvyklí. Ze hry jako takové jsme toho moc neviděli, představit ji ale přišel samotný šéfdesignér Sam Lake.


WONDER WOMAN

Fanoušci komiksových superhrdinů mají v posledních letech žně. Po letitém úspěchu Batmana se svou skvělou hrou přišel i Spider-Man a Sony v současnosti vedle dvojky chystá i nového Wolverina. Na TGA se pak překvapivě ukázali i Monolith, autoři Middle-earth: Shadow of Mordor, a představili herní Wonder Woman. Mimořádně mocná hrdinka ve své hře také využije patentovaný systém Nemesis, na což jsme moc zvědaví.


SUICIDE SQUAD

U komiksů ještě na moment zůstaneme, gameplay záběrů se totiž opět dočkali i dříve oznámení výlupci ze Suicide Squad: Kill the Justice League. Trailer připomíná, že hra chce především kombinovat divokou akční hratelnost s drsným humorem a boj s Harley Quinn, Deadshotem, Captain Boomerang a King Sharkem má být jaksepatří efektní. Stále ale neznáme datum vydání.


A PLAGUE TALE: REQUIEM

Příznivci hlodavců se můžou těšit na pokračování povedené jednohubky A Plague Tale. Dvojka s podtitulem Requiem se opět zaměří na vztah dívky a jejího mladšího bratra ve světě stiženém morem Moc podrobností jsme nedostali, hra ale vyjde v průběhu příštího roku a rovnou zahučí do nabídky předplatného Xbox Game Pass.


LOST ARK

Už 11. února vyběhnou hráči do free-to-play MMO arénové střílečky Lost Ark. Tedy konkrétně ti na západě, v Koreji totiž hra už léta sbírá obrovský úspěch. 


FINAL FANTASY 7 REMAKE INTERGRADE

Parádní remake legendárního dílu série Final Fantasy konečně potěší i fanoušky na PC. A nebudou muset čekat moc dlouho, Epic Games Store exkluzivní port vyjde už 16. prosince, tedy ve čtvrtek. Součástí hry bude samozřejmě rozšíření Intergrade.


SLITTERHEAD

Kejičiro Tojama, otec hororových sérií Silent Hill nebo Siren, přichází se zbrusu novým projektem. Společně s Bokeh Game Studio představuje Slitterhead, který si se zmiňovanými sériemi znepokojivostí v ničem nezadá. V hlavní roli uvidíme odporné parazity mutující lidská těla do šílených hmyzích kreací, hlavní hrdinové ale také nebudou žádnými ortodoxními bojovníky. Monstra přeseknou vedví mečem vyrobeným z… krve. Novinka zatím nemá datum vydání.


NIGHTINGALE

I bývalý šéf BioWare Aaryn Flynn přichází se svým vlastním projektem. V Nightingale chce navázat na trend survival titulů, tento je ale zajímavý zasazením i prolínáním historických a fantasy epoch. V které jiné survival hře bojujete proti obrům a trpaslíkům ve světě připomínajícím přelom devatenáctého a dvacátého století, tedy s puškami a revolvery?


SOMERVILLE

Původní tvůrci Limbo a Inside v nově vzniklém nezávislém týmu Jumpship pracují na Somerville. Ta se bude od zmíněných titulů mírně lišit, rozhodně si ale zachová specifický umělecký styl a emotivní příběh. Na TGA se objevil nový trailer.


SONIC FRONTIERS

Po delší době se dočkáme nového Sonica v otevřeném světě. Projekt Frontiers vyjde ke konci roku 2022 a dle všeho nabídne opravdu působivou grafiku.


WARHAMMER: VERMINTIDE 2

Během akce se hned dvakrát objevil brutální svět Warhammeru. V prvním případě šlo o připomínku připravovaného druhého dílu střílečky Vermintide, ve které nebude nouze o střílení hord nepřátel i… spoustu modlení.


WARHAMMER 40 000: SPACE MARINE 2

Možná o něco zajímavější je odhalení druhého dílu celkem povedené TPS Space Marine. V té se opět vrací masivní vesmírní mariňáci v ohromných brněních s ještě ohromnějšími zbraněmi, aby v testosteronem nabité akci rozšlapali a roztrhali hordy oblud. Pokud mezi vaše záliby patří opravdu hodně pozlacené oceli, motorové meče a abnormálně urostlí muži, máte se nač těšit.


DUNE: SPICE WARS

Masivního úspěchu letošní filmové Duny Denise Villeneuva se zřejmě rozhodli využít vývojáři ze Shiro Games. Výsledkem je strategie s prvky 4X která by měla dorazit v průběhu příštího roku.


ARC RAIDERS

Další free-to-play kooperativní střílečkou se stane ARC Raiders, zdánlivě nezajímavý koncept ale značně zatraktivňují jména ve vývojářském týmu. Jde totiž o projekt Patricka Söderlunda, který v DICE léta vedl vývoj Battlefieldu nebo Battlefrontu. V jeho studiu Embark navíc stále sedí řada veteránů z DICE a rozhodně nejde o malý útvar. ARC Raiders tedy mají velký potenciál.


FORSPOKEN

Připomíná se i epický Forspoken s novým gameplay trailerem nabízejícím první pohled na souboje s bossem.


A DALŠÍ

Na TGA se také objevila řada menších novinek, včetně rozšíření Witch Queen pro Destiny 2, filmového traileru pro Gollum, Elden Ring, Steelrising nebo Dying Light 2 a nových gameplay trailerů pro Saints Row, CrossfireX, Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, GTFO 1.0, Synced: Off-Planet, Rumbleverse, Tchia, Cuphead Delicious Last Course, Star Trek Resurgence, Metal: Hellsinger nebo DokeV. Také byla oznámena VR verze Among Us, crossover burtonovského Nightmare Before Christmas s Fall Guys a herní zpracování Texaského masakru motorovou pilou od autorů Friday the 13th.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama