rozhovory-o-hammer-combat-a-air-captains
Článek Rozhovory o Hammer Combat a aiR Captains

Rozhovory o Hammer Combat a aiR Captains

taltos

taltos

3. 1. 2007 23:01
Reklama

Rozhovor: Hammer Combat - PodVlivem Software

Hrej.cz: Představte se nám prosím a zároveň uveďte Vaše studio. Jaké projekty již máte za sebou?

Vladimír Geršl (dále jen V.G.): Ahoj. Jsme PodVlivem software, já jsem Vladimír Geršl a tento tým jsme (společně s Tomášem Lamrem) založili v roce 2001 a od té doby za sebou máme kolem desítky freewarových her a programů. Ty byly většinou dělány do různých soutěží a všechny jsou volně ke stažení na našem webu. Náš poslední projekt - Hammer Combat - je však již komerční hra pro PocketPC. Jelikož se soustředíme na menší až středně velké hry, je i náš tým malý a naši trojici uzavírá známý 3D grafik Bronislav Vavřinka.

Hrej.cz: Váš současný projekt je akční řežba na PDA Hammer Combat, kterou již prodáváte. Povězte něco o příběhu hry a její tvorbě.

V.G.: Nejprve tedy k tvorbě. Publisher StormMill vyhlásil zhruba v půlce loňského roku na serveru ČeskéHry.cz soutěž, ve které se během měsíce musela udělat ukázková verze hry pro PDA a perspektivní hry dostaly čas na vývoj a byly poté distribuovány po známých zahraničních serverech. Hammer Combat byl vybrán (společně s dalšími 4 hrami) jako perspektivní a tak jsme podepsali smlouvu s distributorem. Potom jsme s většími či menšími přestávkami dělali na hře a na letošním Invexu jsme jí v rámci Developer pointu slavnostně představili veřejnosti. Hra je také od 10. října exkluzivně prodávaná za 11,99$ na serveru ClickGamer.com.

A teď o hře samotné. Hammer Combat je beat’em up hra ve stylu Tekkena. Vyberete si svého hrdinu a poté bojujete vždy proti jednomu protivníkovi v různých arénách. Pokud se svým hrdinou projdete celý Ztracený kontinent a porazíte vládce všech teritorií a na konci i strašlivého lorda Zakhara, získáte Dračí poklad. Mnoho hrdinů to zkoušelo a nikdo z nich nepřežil. Obstojíte snad vy v krvavé výpravě za slávou a bohatstvím?

Hrej.cz: Jaké hrdiny si lze vybrat a proti kterým příšerám se postavíme?

V.G.: Můžete hrát za Elfa, Trpaslíka, Vlkodlaka nebo Nemrtvého rytíře. Každý má odlišnou zbraň a tím i dosah a sílu úderu. Například Trpaslík je daleko menší než Elf, ale když zasáhne svým válečným kladivem, je to úder opravdu smrtící… Každá postava má své speciální kombo, kterým může drtit své nepřátele. Například Elf sesílá blesky a Nemrtvý rytíř vrhá vlastní lebku. Když si vyberete svého avatara, můžete se utkat s kterýmkoli dalším hrdinou. A pokud je všechny porazíte, čeká na vás strašlivý Boss… Jen tak pro zajímavost – pokud vám přijde z mých řečí hra hodně krvavá, tak známému serveru Handango.com přišla dokonce tak krvavá, že na jejich stránkách hru zakázali.

Hrej.cz: Budete po dokončení tohoto titulu pracovat na dalších hrách? Rozšíříte tým a pokusíte se probojovat i na pole počítačových her?

V.G.: Jelikož jsme těsně po dokončení Hammer Combatu, myslím, že by bylo předčasné prozrazovat naše plány do budoucna, které jsou ve velmi ranném stádiu. Celý náš tým studuje, nejednoho z nás čekají v brzké době státnice a proto potřebujeme nyní nabrat nové síly. Co však jistě mohu prozradit je, že nápady na nové hry máme a rozhodně se neomezují pouze na platformu kapesních počítačů… O rozšiřování týmu samotného zatím neuvažujeme – pracujeme spíše na filozofii externistů. Pokud však bude naléhavá potřeba nějakého dalšího stálého člena, bránit se rozhodně nebudeme.

Hrej.cz: Děkujeme za Váš čas a přejeme hodně úspěchů v další tvorbě.

V.G.: Děkujeme a myslím, že není obligátnější cesta, než se s vámi rozloučit naším týmovým heslem: Ať je noc či bílý den, my jsme stále PodVlivem! :)

Rozhovor: Air Captains – Sgames

Hrej.cz: Dobrý den. Mohli byste se nám představit a říci něco o Vašem studiu?

Michal Voják (dále jen M.V.): Dobrý den. Naše studio (budu tomu říkat raději tým) se skládá ze tří členů. Dvou grafiků, Michala Vojáka (který dnes za tým odpovídá) a Martina Henycha a programátora Aleše Krátkého. Na české scéně působíme již od roku 2000 a za tu dobu už máme na kontě několik úspěšných titulů, jako Sub Hunter a eXtreme Race.

Hrej.cz: Vaše první větší hra se jmenuje Air Captains. Povězte nám, jak Vás námět této hry napadl a v kostce představte základní koncept.

M.V.: Hra vznikla tak, že Aleš začal modelařit, hodně ho to chytlo a zároveň byl unesený ze hry Revolt, tak se rozhodl, že uděláme něco mezi tím. Zábavná arkáda skloubená se zábavnými modely letadel. Výsledkem nemůže být nic jiného než zábavná hra. Ve hře aiR Captains budete závodit s RC modely letadel, budete mít možnost měnit parametry letadla za peníze, které vyděláte a navíc se při hře pobavíte zábavnými zbraněmi jako například EMP, rušička signálu a mnoho dalšího.

Hrej.cz: Bude v Air Captains nějaký příběh nebo půjde o na sobě nezávislé závody?

M.V.: Jestli se bude jednat o příběh? Já vlastně nevím. Ve hře nebude děj, který by Vás provázel, a kterého by jste se museli držet, ale bude záležet na tom, jak se Vám povede investovat peníze, jestli budete vyhrávat a jestli se správně rozhodnete.

Hrej.cz: Předvedení Vašeho enginu na nás udělalo dojem. Řekněte nám o něm něco více a povězte i o jeho výrobě.

M.V.: Jsme rádi, že hra na vás udělala dojem na Invexu, kde byla první možnost ji vidět "na živo", každopádně přiznám se bez mučení, že engine neni tak úplně náš, používáme totiž Truevision 3d, což je engine postavený na Direct X, + programuji ve Visual Basicu 6. Každopádně fyzika a vše další je vlastní tvorba, engine používáme "jen" k překlopení na obrazovku.

Hrej.cz: Jako nezávislé studio jistě nemáte jednoduchou situaci při shánění financí i jiných prostředků. Zasvěťte naše čtenáře do tohoto problému malých, začínajících týmů.

M.V.: Tak to je pravda, všechny naše projekty a tvorbu financujeme z vlastní kapsy. Trochu nám přeje štěstí. Naše hry Sub Hunter a eXtreme race se umístily na předních místech soutěže Becherovka game, která byla finančně ohodnocená.

Hrej.cz: Děkujeme za Váš čas a přejeme úspěšné dokončení Vaší hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama