Recenze HyperX Cloud Mix Buds, solidních sluchátek, které potřebují další generaci
i Zdroj: HyperX
Článek Recenze HyperX Cloud Mix Buds, solidních sluchátek, které potřebují další generaci

Recenze HyperX Cloud Mix Buds, solidních sluchátek, které potřebují další generaci | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 12. 2022 18:23

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED 2. POUŽÍVÁNÍ, ZVUK 3. SOFTWARE, ZÁVĚR

Čím dál tím více herních značek se snaží pokrýt i produkty, které patří spíše do segmentu běžného používání, přičemž je přizpůsobují i hernímu účelu. Máme tím na mysli přenosné myši, herní telefony, velká i malá sluchátka. Právě o TWS, neboli bezdrátových špuntech, se budeme bavit i dnes.

Reklama

POUŽÍVÁNÍ, ZVUK

Je předem jasné, že Cloud Mix Buds jsou primárně herní sluchátka. HyperX v tomto případě láká na připojení nejen ke všem možným konzolím, ale také mobilním telefonům nebo počítači. S herním zaměřením se také pojí zvukové podání. Sluchátka se zaměřují především na basy, které mě osobně vyhovují – a nejspíše budou vyhovovat většině hráčů. Především akční střílečky totiž zní opravdu dobře, avšak i klidnější nebo čistě mobilní hry si se sluchátky náramně užijete.

Recenze HyperX Cloud Mix Buds, solidních sluchátek, které potřebují další generaci
i Zdroj: Hrej.cz

Z hlediska připojení mi Cloud Mix Buds opravdu sedly. Zcela bez problému můžete měnit mezi použitím pro mobily nebo počítač, USB-C dongle totiž má na sobě speciální tlačítko, skrze které si můžete vynutit připojení sluchátek k danému zařízení. Zploštělý tvar není u počítače zrovna praktický, naopak u mobilu nebo konzolí jej ale rozhodně oceníte.

Co mě opravdu zamrzelo je ale absence ANC. V této už vyšší cenové kategorii mi totiž přijde, že aktivní potlačení hluku má už snad naprostá většina TWS sluchátek a je dle mého ostuda, že HyperX tuto technologii do Cloud Mix Buds nezakomponoval. Osobně si totiž myslím, že když už si sluchátka tohoto typu koupíte, tak je budete používat pro všechno – tedy hraní i poslech hudby na cestách. Je nutné dodat, že špunty samy o sobě poměrně dobře těsní a při zapnuté hudbě toho z okolí moc neslyšíte, ale bonus potlačení s pomocí ANC je citelný – případně by se samozřejmě hodilo i doprovodný Ambient sound, který propouští okolní hluk. 

Recenze HyperX Cloud Mix Buds, solidních sluchátek, které potřebují další generaci
i Zdroj: HyperX

Trochu zlobilo také dotykové ovládání, jelikož sluchátka jsou celá zaoblená a pro dotykovou plošku není vymezená rovná plocha. Poměrně často jsem tak při úpravě polohy v uchu o dotykové ovládání omylem zavadil. Rozhodně oceníte také rating IPX4, který vám zajistí, že se vám sluchátka nerozbijí při dešti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama