Hardware Článek Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů

Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 4. 2021 20:35

Seznam kapitol

1. STAVBA A VÝKON 2. FUNKCE A MIKROFON

Do redakce nám přistála sluchátka od HyperX, které navazují na legendární Cloud 2. Podařilo se obhájit jméno a tradici?

Reklama

Funkce a baterie

Jak už jsem na začátku zmiňoval, HyperX Cloud 2 Wireless jsou tvořena tak, aby je zákazník vybalil, zastrčil dongle a okamžitě šel hrát. Ve výsledku tak sluchátka nabízí jedinou pokročilou funkci – tou je 7.1 prostorový zvuk, který můžete aktivovat jak v přidružené aplikaci, tak krátkým stisknutím zapínacího tlačítka. Normálně jsem u podobných headsetů přísným kritikem prostorového zvuku, zde se mi ale tato funkce celkem zamlouvala. Zvuk totiž nijak rapidně neznehodnotí, stále je poslouchatelný a skutečně zdařile tvoří iluzi poslechu z více stran. Oproti jiným podobným mi tak prostorový zvuk u HyperX sedl mnohem více a zdá se mi použitelný v praxi.

Recenze: Cloud 2 Wireless, klasika bez drátů
i Zdroj: Hrej.cz

Samotná aplikace vám kromě zesílení zvuku a mikrofonu vůbec nic nenabídne. To mi to přijde jako velká škoda a zmíněná jednoduchost je u Cloudů (v této souvislosti) až přehnaná. Rozumím tomu, že HyperX chce docílit čistého plug’n’play efektu, stále se ale bavíme o sluchátkách za více jak čtyři tisíce korun. Dedikovaný ekvalizér, nastavení časomíry pro vypnutí, jednoduché nastavení mikrofonu – to vše by v nabídce vůbec neuškodilo Pokud by si uživatel chtěl s nastaveními hrát, dobře pro něj – pokud ne, nic by se nedělo. Bohužel na takové možnosti zapomeňte.

Z hlediska bezdrátovosti jsou na tom Cloud 2 Wireless velmi dobře. Oproti jiným bezdrátům jsem dokázal na určitých místech chytit signál i venku, bohužel jeho ztrátu nepoznáte jinak než tichem – žádná signalizace vás na odpojení neupozorní. Pokud ale sluchátka používáte jen v domě, vůbec vám to nebude vadit. Za 2 týdny testování jsem nezaznamenal jediný výpadek v rámci deklarovaného dosahu signálu

Ani baterie není vůbec špatná. Osobně jsem se dostal na dva dny celodenního používání a jen ojediněle mi sluchátka hlásila vybitou baterii. Na rozdíl od jiných výrobků se tak nemusíte bát brzkého skonu a i když zapomenete sluchátka nabít, lze je při nabíjení bez problémů používat.

Mikrofon

Dostáváme se k mikrofonu, který tak nějak podtrhuje charakter dnes recenzovaného kousku. Rozhodně nejde o nejčistější záznam, ale zvuk je krásně hlasitý, výrazný a rozeznatelný. Dokáže částečně odfiltrovat hluk v pozadí, není slyšet šum, zkrátka se jedná o skvělý mikrofon pro komunikaci s kamarády a v největší nouzi i pro nahrávání videí nebo streamování. Ukázku můžete slyšet níže.

Závěr

HyperX Cloud 2 Wireless přinesly to, co se dalo očekávat. HyperX nedělal žádné experimenty, nesnažil se mířit jinam, šel do své klasiky. Zkrátka vzal drátové Cloud 2, namontoval do nich rádiový přijímač a pustil je na trh. Stejně jako původní drátová verze jsou Cloud 2 Wireless velmi jednoduché, ve všech ohledech silné a přesvědčivé. V segmentu bezdrátových sluchátek zaujmou silnou pozici, po které sáhne spousta hráčů, kteří se nechtějí výběrem moc dlouho zabývat a chtějí osvědčenou klasiku. Tou prostě Cloud 2 Wireless jsou.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama