Článek RE3PORT #05: Goodbye, Farewell and Amen

RE3PORT #05: Goodbye, Farewell and Amen

Blixa

Blixa

4. 6. 2009 22:00 1
Reklama

Convention Center se uzavřelo jen pár okamžiků před tím, než LA Lakers nastoupili k prvnímu zápasu finálové série NBA proti Orlandu Magic. To v praxi znamenalo problém, protože hala Staples Center se nachází v přímém sousedství místa, kde jsme tři dny v kuse sledovali nové herní projekty a trendy. Několik tisíc lidí se totiž snažilo dostat od centra dění a v tom jim bránily jiné tisíce lidí v basketbalových dresech mířících opačným směrem. Chaos byl navíc umocněn tím, že několik fandů Lakers se vyptávalo odcházejících novinářů na hry a na výstavu jako takovou. Nakonec jsme ale všechno přečkali v relativním zdraví, a protože můžeme těžko náš E3 blog nechat bez závěrečného shrnutí, sedíme nyní na hotelu a datlujeme jako o život.

Letošní E3 měla pro mě osobně i trochu emotivní náboj. Vzhledem k tomu, že jsem se rozhodl opustit šéfredaktorskou židli v Levelu šlo (zřejmě) o mojí poslední návštěvu étrojky a co si budeme povídat, když jsem z výstaviště odcházel, bylo mi to docela líto. E3 má sice hromadu nedostatků, organizačních lapsů a průšvihů (o řadě z nich jsme ostatní psali v našich KOKTE3JLECH), stále jde ale především o setkání hráčů a novinářů s lidmi, kteří hry přímo dělají. Ať už člověk vidí obrovskou zapálenost a fandovství lidí stojících za reedicí Monkey Islandu, příjemně profesionální chování Douga Lombardiho z Valve nebo naopak šíleně typický francouzský chaos na stánku Ubisoftu, je mu jasné, že všechny tyhle věci k E3 zkrátka a dobře patří. A to v dobrém i ve zlém. Osobně si moc nedokážu představit herní výstavu, která by byla organizačně perfektní, profesionální, klidná a většina lidí by na ní chodila v oblecích a s umělým úsměvem na tváři. K E3 a vlastně k jakékoliv herní výstavě nějaké ty problémy patří a za ty čtyři ročníky, jež jsem měl možnost absolvovat, jsem se už naučil v tomhle směru relativní toleranci.

E3 2009 pro nás ale samozřejmě ještě nekončí a v následujících dnech a týdnech můžete na Hrej.cz čekat články a videa z her a o hrách, které jsme na výstavě viděli. Doufáme, že to, co jste tento týden měli možnost vidět a číst na Hrej.cz, bylo přesně podle vašich představ, a že jsme vaše očekávání nezklamali. Všechna ta videa, články, novinky, fotky, twittery, blogy a podcasty byly samozřejmě připravovány ve velkém spěchu a někdy se nám podařilo napsat nebo říci i pěknou ptákovinu. Ale i to je věc, která zkrátka k E3 patří a v českém prostředí asi také vždycky patřit bude.

Každopádně sledujte Hrej.cz i dále, máme pro vás nachystanou ještě pěknou řadu překvapení. Jen namátkou – dozvíte se třeba i to co říká Doug Lombardi na „oznámení“ HL2: Episode 3 a za pozornost bude stát rozhodně i brutální anketní otázka, kterou jsme po skončení každého z rozhovorů na E3 pokládali. Těšte se na sestřih...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama