Článek Razer Kraken: Tournament Edition

Razer Kraken: Tournament Edition

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 10. 2018 12:52
Reklama

Není to tak dávno, co jsem testoval sluchátka Razer Kraken Pro V2. Jedna z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších řad herních headsetů od Razeru se nyní rozrostla o další model, jenž tentokrát nese označení Tournament Edition. Ten si uchovává stále stejný, střízlivý design, který je modelové řadě Kraken vlastní, RGB podsvícení nebo jiné prvky, běžné u dražších periferií, byste tu hledali marně. To ale vůbec nevadí, protože za své peníze dostanete především skvěle funkční zařízení.

STARÉ ZNÁMÉ KRAKENY

Jak je tedy u Krakenů zvykem, tělo headsetu tvoří dvě poměrně robustní sluchátka opatřená logem společnost a  spojena plastovým a polstrovaným mostem, na němž se skví nápis Razer. Tournament Edition je (minimálně v našem prostředí) k dispozici pouze ve výrazně zelené barvě, která je tomuto výrobci vlastní, na rozdíl od Krakena Pro V2, který pořídíte i v bílé či černé barvě. Stejně jako starší modely Krakenu má i Tournament Edition vytahovací mikrofon, který můžete snadno schovat do levého sluchátka. Ovládací prvky hlasitosti a ztišování mikrofonu naleznete na kabelu s 3,5mm jackem. Headset je lehoučký, skvěle sedí na hlavě a i při delším hraní nepřekáží. Díky masivním polštářům máte uši jako v bavlnce. Navíc obsahují vrstvu chladícího gelu, takže by pocení nemělo přijít zas tak brzy.

Zde ale přichází zásadní novinka Tournament Edition – headset se totiž nezapojuje přímo do PC, nýbrž do přibaleného malého zesilovače, který následně k počítači připojít přes USB. Headset je díky 3,5mm jacku samozřejmě kompatibilní se širokou plejádou zařízení, od konzolí po mobilní systémy, tu pravou sílu ale Tournament Edition ukazuje právě na PC díky oné maličké chytré krabičce.

TOHLE MUSÍTE SLYŠET

Ta obsahuje několik ovládacích prvků, jednak supluje ty, které naleznete přímo na kabelu, tedy ovládání hlasitosti a mikrofonu, ale jako bonus přináší ovládání basů a vyvažování herního audia a hlasového chatu. Tou nejdůležitější součástí je ale přepínač běžného stereo zvuku a technologie THX Spatial Audio. Právě to totiž odlišuje Tournament Edition od ostatních modelů Kraken. Zesilovač je opravdu malý a lehký, jeho spodní strana je přilnavá, takže jej snadno můžete uchytit na stole a následně zase sloupnout. Tedy pokud nemáte levný stůl z Ikea, pak jde totiž lepidlo i s lakem.

Zvuky ve hrách dostanou zcela nový rozměr a multiplayerové akce, jako je Battlefield, Quake Champions nebo Overwatch znějí nádherně čistě.

Nyní ale hurá na technologii THX. Společnost THX založil sám otec Hvězdných válek George Lucas a Razer ji zakoupil v roce 2016. Kraken Tournament Edition je prvním spotřebitelským produktem, který z tohoto spojení vzešel a můžeme jen doufat, že není posledním. Zní totiž naprosto báječně. Zvuky ve hrách dostanou zcela nový rozměr a multiplayerové akce, jako je Battlefield, Quake Champions nebo Overwatch znějí nádherně čistě. Rozdíl mezi běžným stereem a THX zvukem navíc můžete otestovat naprosto jednoduše stisknutím jediného tlačítka a patrně budete stejně jako já ohromeni. Headset si navíc skvěle poradí i s hudbou, která není typicky Razerovsky přebasovaná, jako třeba v případě modelu Man’o’War. A do třetice je lze velmi spokojeně využívat i pro sledování filmů, dialogy, efekty i hudba jsou dobře vyvážené a díky dostatečnému množství ovládacích prvků, které máte hned po ruce, si jakékoli nesrovnalosti můžete snadno upravit.

KVALITA ZA ROZUMNOU CENU

Razer Kraken: Tournament Edition podporuje software Razer Synapse 3, který nabízí další možnosti úprav, ať už je to kalibrace prostorového zvuku, nastavení různých profilů pro odlišné hry/média nebo tvorba vlastního ekvalizéru. Musím ale říct, že jsem za celou dobu testování nepocítil žádnou potřebu se do nějakého širokého nastavování pouštět, tovární setup mi absolutně vyhovoval.

Razer Kraken: Tournament Edition
i Zdroj: Hrej.cz

Razer Kraken: Tournament Edition pořídíte za zhruba 2600 korun, drží se tedy spíše ve střední cenové hladině herních headsetů. Postrádá sice nablýskané parádičky, které jsou vlastní jeho dražším kolegům, ale za svou cenu nabízí střízlivý design, férové dílenské zpracování, a především perfektní zvuk. A na tom samozřejmě záleží nejvíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama