Článek Potkali se u Kolína #2

Potkali se u Kolína #2

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

19. 8. 2009 22:06
Reklama

Pochopili jsme, že Koelnmesse je parkoviště pro mamuty! Pochopili! Už nás neposílejte z jedné strany na druhou, už nás nenuťte kličkovat mezi jinými kličkujícími novináři. Už, prosím, ne. Kromě jako vždy skvěle naladěného a hyperaktivního Briana Crecenteho z Kotaku tu všichni mají v očích zděšení, když zjišťují, že jejich schůzka je o půl kilometru dál a začíná za dvě minuty. Zmatek se jako požár šíří i mezi vystavovateli, kteří se pro jistotu drží především v obchodnické části výstaviště a ven je dostanete jen s pomocí trhaviny. Několik odvážlivců z jejich řad se potlouká veřejnými halami, kde ještě v úterý nejsou návštěvníci a můžete si otlapkat všechny očekávané tituly jako Heavy Rain, MAG, Uncharted 2, New Super Mario Bros anebo Anno 1404, Batman: Arkham Asylum a další, na které si momentálně ve dvě v noci nedokážeme vzpomenout. Věřte, že ve čtvrtek se vám to již nepodaří, pakliže nejste fanoušci dlouhých front.

Na ranní tiskovce Microsoftu můžeme konečně zodpovědně spočítat, kolik Čechů a Slováků se tu sešlo. Jsou tu všichni. A není nás málo, takže nepřichází v úvahu peprně si zanadávat na celé kolo s tím, že tomu stejně nikdo neporozumí. Fable III a Peter Molyneux dobře startuje celý den a za chvíli už klušeme po výstavišti a přejeme si, aby bylo alespoň trochu menší. Příští rok vezmeme krokoměr.

Negativním efektem osobní přítomnosti na výstavišti je, že prostě nemáte šanci stihnout všechno. Tedy kromě Crecenteho (výsada Celebrit - vývojáři chodí za nimi), který se zdá být na deseti místech zároveň. Naštěstí zasahuje Martin Bach, který dobrovolně přijel vlakem pracovat a bere na sebe Capcom, Activision a Electronic Arts, ze kterých mu svítí oči, protože viděl Rage. Z čeho svítí oči nám? U Lukáše vede ModNation Racers a u Pavla Heavy Rain, žádný utajený hit jsme zatím neobjevili.

Pomalu ale jistě začínají přibývat natočené minuty na kamerách. Nejen našich. Dopoledne se objevuje jako obvykle optimistický a roztomilý výsadek České televize, který je aktivní a místy až nechutně profesionální. Jediné, co nám dává morální převahu je, že nepojedeme deset hodin autem zpátky do Prahy a namísto toho se budeme moci kochat hosteskami, které jsou zastoupeny ve vysoké míře a různé tloušťce latexových skinů. Mimojiné se tu potlouká Lara Croft a Faith z Mirror´s Edge, které zatím byly viděny pouze na rauchen pauze. Dovoďte si z toho vlastní závěr.

Po výstavě se věnujeme nákupu klávesnici ve čtvrti Neumarkt, která je zaplněná především obchody s oblečením. A pak už přichází čas druhé šichty neboli noční práce neboli psaní článků a stříhání videa. S vděčností konstatujeme, že máme hotel takticky položený vedle nonstop otevřené benzínové pumpy, kde mají v chlaďáku spoustu 355 mililitrových RedBullů. Mit Taurin. Co si přát víc? Možná mit Tauren.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama