Článek playMOBIL 9: Ztraceni na pustém ostrově

playMOBIL 9: Ztraceni na pustém ostrově

Michal Křivský

Michal Křivský

15. 9. 2006 22:37
Reklama

Školákům již skončily dva měsíce nicnedělání a i většina pracujících má po dovolených. Abyste mohli na všechny strasti zapomenout, je tu nové číslo playMOBILu. Co přináší?

Recenze – mobilní hry

Obálce dominuje hra Stranded, která se svým námětem hodně inspirovala televizním seriálem Ztraceni. Skupinka přeživších trosečníků se octne na pustém ostrově a je jen na hlavním hrdinovi, zda přežijí. Po příběhové stránce i hratelností (akční adventura) je Stranded velmi povedená. Komu tento žánr příliš neříká, může zalovit v jiných vodách: například strategie nabízí dva zajímavé zástupce – budovatelskou Glory of the Roman Empire, jejíž předlohu můžete znát z PC a PornManager – hra z filmového prostředí, jejíž název plně prozrazuje, oč v ní běží (jen doplňme, že vedle manažera musíte vystupovat v roli scénáristy, režiséra, herce atd.). Příznivci závodních her mají příležitost vyzkoušet své reflexy v Rally 3D Evolution, nebo ve futuristickém WipeOut připomínajícím titulu AirBurster 3D. Zkrátka nepřijdou ani milovníci kvalitních RPG, jež jistě potěší starší, ale propracovaná Rage of Mages s tahovými souboji. Minulé číslo mělo nádech retra a nový playMOBIL v tomto trendu díky dvěma kolekcím od Atari pokračuje. Další hry, jež byste neměli minout, nejdete v rubrice recenzí.

Novinky

Co se připravuje? Asi nejzajímavější zprávou je, že se brzy dočkáme další mobilní verze hry True Crime s podtitulem New York City. A rozhodně by vám nemělo uniknout oznámení RPG, v němž budete svá monstra generovat za použití fotoaparátu v mobilním telefonu.

Reportáž

I playMOBIL navštívil Lipsko a Games Convention 2006. Článek výstavu zachycuje zejména z pohledu příznivců mobilních her.

Další mobilní platformy

Jak je v playMOBILu zvykem, naleznete na jeho stránkách i recenze her určené pro platformy Nintendo DS a PlayStation Portable. Pro první jmenovanou jsou představeny hry Big Brain Academy a New Super Mario Bros., u PSP si můžete přečíst o Capcom Classics Collection Remixed a Micro Machines V4.

Telefony

Krom obsáhlé novinkové rubriky, věnované novým mobilní telefonům, naleznete na stránkách časopisu i testy. Tentokrát byly vyzkoušeny Nokia 6233 (zřejmě nová legenda), stylový LG M6100, cenově přijatelné véčko Samsung X660 a operačním systémem Windows opatřený Qtek 8310.

Kompletní obsah časopisu naleznete na této adrese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama