nba-2k14-wwe-2k14
NBA 2K14 Článek NBA 2K14 | WWE 2K14

NBA 2K14 | WWE 2K14

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 8. 2013 22:32
Reklama

Představení a ukázky sportovních titulů společnosti 2K nepatřily mezi nejvytíženější, ale zvědavost nám nedala se nepodívat na nový díl basketbalové NBA, který slibuje velké změny a wrestlingový WWE, jenž letos oslavuje jubileum své hlavní sportovní události. Sepsali jsme své dojmy a nejzajímavější prvky her shrnuli do dvou kratších textíků, které vám přinášíme pospolu.

NBA 2K14

Letošní basketbalový titul přináší do NBA série velké změny. Díky vysokému zájmu evropských hráčů se 2K rozhodli do zatím ryze americké soutěže přidat 14 nejlepších týmů z evropské ligy (např. Real Madrid, FC Barcelona, CSKA Moskva, ALBA Berlín). Takto budou moci hráči u konzolí postavit v zápasu proti sobě týmy jak z americké, tak i z evropské ligy a uspořádat si tak zápas snů.

Tváří hry je LeBron James, superstar z týmu Miami Heat, který se na hře podílel také sestavením soundtracku i vyprávěním v příběhové kampani. Tam se zhostíte osudu Miami Heat a skrze sedm sezón (počínaje tou letošní, tudíž odrážející aktuální stav obou lig) bude vaším cílem dostat Jamese do síně slávy.

Nově bylo do hry přidáno přes 3000 animací, které by měly zajistit realistický pohyb hráčů, kontrolu míče a díky novému koliznímu modelu i věrohodnou interakci mezi basketbalisty. Fanouškové série určitě ocení návrat Crews, oblíbeného módu, který v poslední hře chyběl. Přes Crews je možné utvořit tým až s pěti přáteli a postavit se jinému týmu složenému z hráčů v onlinových zápasech. Pro nové a casual hráče je připravena možnost AI asistence zvané 2K Smart Play, která navrhne ideální startovní body na palubovce, ze kterých pak hráči formou podobnou quick time eventům umožní provést parádní přihrávky a hody na koš. Noví i staří hráči by pak měli ocenit inovovavný systém kontroly míče, který je namapován na pravý analog a umožňuje přirozené driblování a střelbu.

Hra vyjde na začátku řijna pro PC a konzole této generace, později bude předělána, ne portována, na Xbox One i PS4.

WWE 2K14

V našich končinách nijak obzvlášť oblíbený americký wrestling, spojující radost ze zápasu dvou upocených macho manů s dramatickými příběhy, za které by se nemusela stydět kdejaká telenovela, slaví letos 30 let od prvního klání WrestleManie, největší výroční wrestlingové události v USA. Singleplayerová kampaň WWE 2K14 bude následovat přes 45 nejikoničtějších zápasů, které se během tří dekád v rámci WrestleManie odehrály. Před těmito zápasy bude možné shlédnout shrnovací videa a autentické fotografie, které zapomětlivým fanouškům připomenou jak atmosféru, tak i příběh, který zápasu předcházel. Navíc zápasy z té dané éry budou upraveny grafickými filtry, aby simulovaly záznamy ze starších kamer.

Na výběr budou největší hvězdy profesionálního wrestlingu, mezi nimiž figurují i The Rock a Hulk Hogan, kterým výkon v ringu otevřel dveře i do Hollywoodu, ale i u nás méně známé wrestlingové hvězdy Andre the Giant, John Cena či Shawn Michaels. Pohyby postav ve hře budou odpovídat pohybům skutečných zápasníků, a to nejenom v rámci ikonických chvatů.

Hra je samozřejmě zamířená na fanoušky wrestlingu, kterým nabízí přehlídku památečných bitek s jejich oblíbenými zápasníky v historicky přesných arenách a informační nášup v podobě videí a fotografií z výročních zápasů. Komukoliv jinému je servírovaná nijak převratná bojovka, která se bere příliš vážně a obsahuje příliš mnoho odkazů, které jsou bez znalosti profesionálního wrestlingu nepochopitelné. Vydání je plánováno na 1. listopad na PS3 a Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama