Napáleni? Jaké aprílové žertíky přinesl letošní první duben v herním světě
i Zdroj: Razer
Témata Článek Napáleni? Jaké aprílové žertíky přinesl letošní první duben v herním světě

Napáleni? Jaké aprílové žertíky přinesl letošní první duben v herním světě

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 4. 2022 21:20

Jako každý rok i letos řada studií a médií v den prvního dubna nešetřila humorem a pokoušela se nepozorného čtenáře nachytat na nějakém tom vtípku. Ty nejzajímavější aprílové příspěvky ze světa herního průmyslu jsme vybrali do velkého aprílového seznamu.

Reklama

RAZER METAVERSE OBLEK

Tradičně s vlastním propracovaným vtípkem přišel výrobce prémiového herního hardwaru Razer. Po úspěšných kouscích jako byl herní topinkovač letos představil opravdovou specialitu. Metaverse oblek HyperSense má nositeli nabídnout perfektní požitek z hraní včetně propracované haptické odezvy. Nejzajímavější je ale samozřejmě bláznivý zářivě zelený design.

Pochopitelně jde o humor, v minulosti ale již zmíněný topinkovač nadchl fanoušky natolik, že výrobce údajně skutečně vyvíjí kuchyňský spotřebič. Fanouškům stačilo posbírat dostatek liků a… nechat se potetovat.


KONĚ V AMONG US

Loňský fenomén Among Us se připomněl bizarním herním režimem. Jen během dneška se typicky fazolovité postavičky proměnily v koně. Bonusem je, že při smrti zařehtají. 

Krása.


MINECRAFT BEZ INVENTÁŘE

Podobně interaktivní byl i vtípek tvůrců Minecraftu. Ten přinesl bizarní snapshot s novým herním režimem, ve kterém je inventářem hrdiny celý svět. V praxi to znamená, že lze sebrat jen jeden blok a držet ho nad hlavou, ve hře navíc nefungují téměř žádné klasické mechanismy. Autoři se také chlubí tím, že jsou truhly mnohem zajímavější - nejdou totiž otevřít. Inu, zajímavé.


DITTO V POKÉMON GO

Dnešní den v oblíbeném AR titulu Pokémon Go patřil jednoznačně obskurní příšerce jménem Ditto. Stvoření schopné nabývat libovolných tvarů se stalo hlavním cílem celosvětového výzkumu.


CORSAIR A KLÁVESNICE S JEDNOU KLÁVESOU

Výrobce periferií Corsair představil přelomovou novinku v podobě Corsair K1 RGB. Fenomenální klávesnice si vystačí s jednou klávesou, byť je opravdu pěkná a podsvícená. V traileru byla příhodně zvolena klávesa F. Nepřítele tedy asi nezabijete, respekt mu ale vzdát můžete.


MUZIKÁL GOAT SIMULATOR

Oblíbené šílené kozy se vrací. Svérázní tvůrci z Coffee Stain studios představili epické muzikálové dílo, režírované známou osobností seriálu Jackass Stevem-O. Studio nicméně blogu Kotaku sdělilo, že jde o vtip jen částečně. Pokud prý budou mít fanoušci zájem, muzikál klidně skutečně vznikne.


PŘÁTELÉ V HOUSE FLIPPER

Upřímně vtipné DLC dorazilo do simulátoru rekonstrukce a prodeje nemovitostí House Flipper. Dvě nová místa jsou totiž silně inspirována seriálovými Přáteli, konkrétně byty Chandlera a Joeyho a Rachel a Monicy. Oba byty obsahují ikonické předměty, i když nejsou vyloženou předělávkou. Tvůrci totiž kvůli absenci licence logicky sami jen naznačují, že jde o odkaz na legendární sitcom.


SBĚRATELSKÝ SONIC

Rychlonohý modrý ježek teď běhá na stříbrném plátně v novém filmu, oficiální kanál na sociálních sítích ale sdílel i úchvatnou sběratelskou edici k připravované hře Frontiers. Součástí je klasický dřevěný koupací kýbl, ručník s obrázkem Sonica, voděodolná konzole Sega Meda Drive a gumová kachnička. Bohužel mají fanoušci sonicovské hygieny smůlu, tenhle aprílový žertík se skutečností asi nestane.


PRÁCE? NE, RADŠI ELDEN RING

S úsměvným prohlášením přišlo vydavatelství New Blood. To svým příznivcům oznámilo, že odkládá veškerou práci na příští rok, protože zaměstnanci potřebují dost času na to, aby si mohli v klidu zahrát Elden Ring. Také upozorňují na to, že pokud pro titul vyjde nějaké DLC, bude vývoj odložen ještě na později.


PLATINUM GAMES A NOVÉ HRY

Japonské studio Platinum Games samo hasí problém s příšernou hrou Babylon’s Fall, to mu ale nebrání v šíření vtípků. Firma tak dnes oznámila hned devět nových titulů s velmi generickými názvy. Vedle toho oznámila ještě desátý projekt Sol Cresta, ten je ale skutečný, byť už je to nějaký ten pátek, co vyšel pro konzoli PlayStation 4.


KOLIMÁTOR V RAINBOW SIX SIEGE

Různé formy optických hledí jsou ve střílečkách standardem, hráči Rainbow Six Siege ale mohou své pušky ověsit takzvaným 8-COG hledím. To je… inu, slepenec osmi různých obyčejných hledí a v normálním boji by asi příliš praktický nebyl.


WOO

Oficiální twitterový účet úspěšné multiplayerové akce Fall Guys se dnes proměnil ve woo. Pokud vám tedy nestačí hýkání postaviček přímo ve hře.


OČI V OVERWATCH

Všichni hrdinové v Overwatchi na vás dnes pořádně zakouleli očima. Blizzard totiž navázal na tradici takzvaných googly eyes.


OWN THE SAINTS ROW

Máte v kapse sto milionů dolarů? Skutečných? Tak to máte štěstí. Studio Volition vám totiž nabízí speciální sběratelskou edici Saints Row Made For Life. V rámci ní se stanete šéfem studia, vydáte vlastní knihu, zaplatíte studijní dluhy a získáte skutečnou zbraň střílející piňaty nebo vaflovač. A to se vyplatí!


GUILTY BEAR

Roztomilí plyšoví medvídci přijdou v pokračování bojovkového hitu Guilty Gear. Jsou opravdu roztomilí. Krvežízniví ale budou stejně, jako jejich skuteční bojovkoví kolegové.


PHIL SPENCER A JEHO RAKEV

Magazín The Loadout přišel se zprávou, že se chce šéf značky Xbox Phil Spencer nechat pohřbít v ledničce inspirované designem Xbox Series X. Údajně to tvrdí jeho masér Lars Svensson. Ten samý web také informoval o tajném plánu PlayStationu, který hodlá předplatné PlayStation Plus rozšířit o další úroveň, ve které můžou hráči z časoprostoru jednou za rok vymazat jednu exkluzivitu pro konzole Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama