Murdered: Soul Suspect Článek Murdered: Soul Suspect

Murdered: Soul Suspect

Miroslav  Václavík

Miroslav Václavík

17. 6. 2013 22:23
Reklama

Studio Square Enix pro nás na E3 přichystalo parádní záležitost. Představilo totiž hru, která se podobá spojení L. A. Noire a Heavy Rain. V roli ducha mrtvého detektiva Ronana O’Connora se vydáte řešit vraždu sebe sama, přičemž se budete celou hru pohybovat v něčem, čemu vývojáři říkají „dusk“ („šero“). Cílem celé hry bude najít toho, kdo vám daroval poukaz na skok ze čtvrtého patra a pár nábojů pod žebra k tomu.

Ronan O’Connor, zn.: detektiv bez skořápky

Vývojáři nám prozatím odhalili část úvodní mise. Fakt, že je Ronan duch, přináší řadu možností během řešení případů, před které budete stavěni. Stejně jako ve zmíněném L. A. Noire budete hledat indicie a následně střípek po střípku skládat příběh, z nějž nakonec vyvodíte závěr.

Ronan kvůli svému stavu (ano, být mrtvý je slušný handicap!) mnoho věcí nemůže. Zapomeňte třeba na mluvení s ostatními lidmi či zvedání a prohlížení objektů. Můžete si teď říci, že přicházíme o to hlavní, co jsme jako vyšetřovatelé v L. A. Noire dělali, ale nebojte. Ronan totiž může získávat důkazy trochu jinou cestou.

Mrtvý detektiv může třeba posednout člověka a dívat se skrz jeho oči do zápisků nebo poslouchat skrz jeho uši, co si ostatní povídají. Můžete dokonce číst myšlenky přihlížejících a sám přímo ovlivňovat to, jaké myšlenky získáte. Vývojáři převáděli, jak Ronan nejprve získal stopu, kterou následně „nahrál“ svědkovi do hlavy a ten si díky tomu vzpomněl na jinou důležitou informaci. Možnost hrát si s lidmi, kteří jsou živí, nabízí vývojářům celou novou kategorii postupů vyšetřování.

"Ronan kvůli svému stavu mnoho věcí nemůže. Zapomeňte třeba na mluvení s ostatními lidmi či zvedání a prohlížení objektů."

Jako duch navíc budete mít možnost prohledávat i věci, které ostatní živí vidět nemohou. Každá negativní událost totiž zanechá v prostoru „šera“ nesmazatelný šrám, jenž můžete – pokud budete vědět, co hledat – najít a celou událost si přehrát.

Hodní, zlí a oškliví duchové

Ronan O’Connor samozřejmě nebude v „šeru“ jediným duchem. Během svého vyšetřování se budete setkávat s „normálními“ mrtvými lidmi či s monstry, které „šero“ změnilo na vysavače ostatních nepřirozených stvoření. Nepřátelé přitom budou velice silní, ale v žádném případě se netěšte na přestřelky. Vývojáři prozradili, že přímý boj bude prakticky nemožný a vy se tak budete snažit najít cestu, jak ducha přepadnout nepřipraveného. To bude jediný způsob, jak se s nimi vypořádat.

Pro O’Connora samozřejmě nebudou žádnou překážky zdi ani zamčené dveře. Svým nefyzickým tělem se dostane kamkoliv a v případě potřeby se dokáže na krátkou vzdálenost i teleportovat. To se bude hodit zejména během vyšetřování a hledání stop, ale i při vymýšlení taktiky soubojů.

V žádné hře s duchy a nadpřirozenem nesmí chybět malá černovlasá holčička. Ani zde absentovat nebude a přinese i něco málo přímo pro našeho hrdinu. Dokáže totiž malovat na zdi podivnou runou a skrz ni vás bude pomalu zasvěcovat do historie městečka Salem, kde se celá hra odehrává. I díky tomu se prý do hry ponoříme hlouběji a pochopíme vše mnohem komplexněji.

"Dlouhé videosekvence nebudou výjimkou a chvílemi si budete připadat spíš jako v interaktivním kině, kde budete pravidelně dostávat otěže do vlastních rukou."

Murdered: Soul Suspect bude z velké části stavět zejména na příběhu a filmovosti. Dlouhé videosekvence nebudou výjimkou a chvílemi si budete připadat spíš jako v interaktivním kině, kde budete pravidelně dostávat otěže do vlastních rukou. To je dobrá zpráva zejména pro hráče, kterým se líbily již zmíněné hry Heavy Rain a L. A. Noire. Přesně takhle totiž Murdered: Souls Suspect zatím vypadá, a pokud by kopírovala jejich úspěch, jistě se nikdo nebude zlobit.

Hra se chystá pro obě nové konzole Xbox One i PS4 a vývojáři nezapomínají ani na PC hráče. Dle slov zástupců studia se můžeme na Murdered: Soul Suspect těšit na začátku roku 2014. Do té doby ořezat tužky, nakoupit zápisníky a pořádný balík doutníků. Paní Columbová jistě bude chtít nějaký ten další podpis do sbírky a vy nesmíte na začátku příštího roku chybět!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama