Killzone 3 Článek Multiplayer za kačku: libůstky z PS3

Multiplayer za kačku: libůstky z PS3

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 9. 2012 22:00 9
Reklama

A máme tu závěr našeho multiplayerového seriálu, který nelze zakončit ničím jiným, než důkladným testováním čtveřice titulů pro konzoli PlayStation 3. Na rozdíl od minula se ale nyní podíváme na zoubek výhradně exkluzivitám. Upřímně řečeno – samotného mě zajímalo, jak obstojí taková Killzone v porovnání třeba s Call of Duty nebo Battlefieldem. Ne snad, že bych této opěvované sérii nevěřil, ale přece jen se o ní v souvislosti s multiplayerovým zápolením nemluví ani zdaleka tak intenzivně, jako v případě obou výše zmíněných konkurentů. Má to však jeden háček. Jejich cena v českých obchodech není v současné době ani zdaleka tak příznivá, jako v případě minule probíraných X360 her. Není to sice TAK strašné a vaši peněženku nákup všech následujících her určitě nezruinuje, ale vězte, že když se porozhlédnete v zahraničí, tak je můžete koupit až o polovic levněji. Pokud ale není jiné volby, rozhodně se vyplatí počkat na nějakou tu výprodejovou akci, popřípadě sledovat bazary, kde se občas zatavená krabice také objeví. Zejména v případě Uncharted 3 si však dávejte bacha, neboť pro hraní multiplayeru je třeba speciální síťový kód, který po využití propadá a musíte ho kupovat znovu. Ale teď už šup na ty hry.

Killzone 3

Naše hodnocení: 9/10 | Testováno na PS3 | Aktuální cena: +- 500 Kč

Stejně jako minule v případě ACR jsme měli nejprve políčeno na Killzone 2, ale upřímně řečeno – cenový rozdíl ve prospěch staršího dílu není tak závratný, abychom si nemohli rovnou troufnout na zatím poslední díl ságy Killzone. A ještě jedna upřímná momentka – čekal jsem, že to bude stát za prd. Jenže opak byl pravdou. Servery byly obsazené k prasknutí, hráči se neodpojovali a jednotlivé módy byly přibližně stejně hrané. Bylo úplně jedno, na jakou mapu jste se vydali, jestli máte DLC nebo ne, co se počtu potenciálních spolu/protihráčů týče, tady je to na velkou pochvalu. Horší už to ale je s jejich skillem, respektive vašim neumětelstvím. Killzone totiž disponuje trochu specifičtějším ovládáním, na které je třeba si chvíli zvykat. A ani ve chvíli, kdy víte, co který čudlík dělá, si nemůžete napevno říct, že teď teda uděláte těch padesát fragů za minutu. Protivníci mají zkrátka výhodu v tom, že oni už nějaký pátek hrají, zatímco vy se do toho teprve dostáváte. A vzhledem k tomu, že taková srážka s realitou může být pro leckoho velmi bolestivá a dokonce zapříčinit to, že dotyčný už onu hru nikdy nevsune do mechaniky, tak nelze hodnotit hráčský zážitek jinak, než sedmičkou. I tak je to ale velmi vysoká známka, na to nezapomínejte!

Hodnocení hráčů: 10/10 | Pocit z hraní: 7/10

Uncharted 3: Drake’s Deception

Naše hodnocení: 10/10 | Testováno na PS3 | Aktuální cena: +- 750 Kč

Desítková záležitost Uncharted 3 má multiplayer rozdělený do dvou částí. Jednak nabízí klasický kompetetivní, ve kterém jde hlavně o fragy a nějaké skákání a ručkování je velmi upozaděno a pak je tu ještě kooperace v upravených příběhových misích z hlavní kampaně. Nejprve o bitvách s ostatními. Jsou vymazlené. To je tak asi vše, co k nim jde říci. Akce se přelévá ze strany na stranu, občas vás někdo překvapí nenadálým úderem ze zálohy, popřípadě efektním tygřím skokem přes hradby a nikdo si příliš neláme hlavu s nějakou taktikou. Hráčů je zde dostatek a neustále se připojují další, takže zde jsme si velmi příjemně rochnili. To už ale nelze moc říci o kooperaci. Možná to byla jenom smůla, ale připojovali se k nám většinou fouňové na vysokých levelech, kteří jakmile uviděli trojku vedle našeho nicku, tak promptně mizeli kamsi do pryč. Pravda, občas se povede sehnat dobrou partu, která ve třech lidech čistí lépe, než Mr. Proper, ale odpojování je zde i tak na denním pořádku. A zejména ve chvíli, kdy jste na samotném konci mise a s podobně nezkušeným bulharským kolegou se bráníte ukrutné přesile vojáků v brněních, tak to prostě nemůže dopadnout dobře. Ano, můžete se sice domluvit s kamarádem a vysekat to všechno s ním, ale to už chce další investici a trochu přemlouvačského skillu. Máte ho? Tak šup do obchodu!

Hodnocení hráčů: 8/10 | Pocit z hraní: 7/10

LittleBigPlanet 2

Naše hodnocení: 10/10 | Testováno na PS3 | Aktuální cena: 600 Kč

Další absolutní hodnocení, které bych za tu roztomilost a kreativitu udělil okamžitě znovu. Multiplayer v LittleBigPlanet 2 je však značně odlišný od toho, který znáte ze stříleček. Zde si ve většině případů musíte pomáhat, případně rovnou absolvovat speciální kooperativní pasáže, kam se v kampani samotní ani nedostanete. Měli jste slyšet tu ránu, když nám spadl kámen ze srdce, že do LBP2 se masomleyni nepouští a stále zůstává hájemstvím kreativních a mimořádně přátelských lidí, které si rádi pozvete do své papundeklové rakety na návštěvu. Hraní s kamarádem se sice úplně cizí člověk nikdy vyrovnat nemůže, ale je dobré vědět, že minimálně během našeho testování se neudál žádný incident s libovolným blbem, který by nám hru úmyslně kazil. Jedinou vadou na kráse snad je pouze neergonomické připojování, kdy se k vám najednou kdosi přidá a vy ani nevíte jak. Díky hernímu chatu se ale velmi rychle domluvíte a začnete hopsat sem a tam – pořád to má grády. Slůvkem se snad ještě zmiňme o neutuchající nabídce uživatelských úrovní, které do multiplayeru patří alespoň špičkou palce. Bez inputu ostatních hráčů byste si totiž nemohli zahrát ty úžasné kreace, kterých je LBP2 naplněná až po okraj.

Hodnocení hráčů: 8/10 | Pocit z hraní: 9/10

MotorStorm: Apocalypse

Naše hodnocení: 8/10 | Testováno na PS3 | Aktuální cena: +- 600 Kč

Bez jakýchkoliv okolků se přiznám, že mě třetí díl MotorStormu co se týče singleplayeru příliš neoslnil. Kromě toho, že mu chybí zabahněnost jeho předchůdců, se v něm nenajde ani žádná pořádná výzva, ale to je na úplně jiný článek. Multiplayer jsem tak zapínal s velkým despektem, který však byl rozptýlen po dokončení prvního okruhu na mé úžasné motorce bez sajdkáry. Ačkoliv se prvních několik závodů pravděpodobně nebudete moci vymanit ze spárů posledních pěti míst, možnost vsadit si na to, koho vlastně předjedete, dává i soubojům o čestnou prohru ten správný náboj. Hráčská vytíženost je maximální, prakticky neustále jedete proti dalším patnácti lidem, a když náhodou někdo vypadne, je okamžitě nahrazen někým z čekací listiny. Okruhy se střídají v rychlém rytmu, neustále za něco získáváte body, spolu s vaším levelováním se odemykají nové stroje, prostě u mě dobrý. Pokud se spokojíte s tím, že jako začínající hráč si prostě ke stupňům vítězů nečuchnete, tak není důvod, proč vám MotorStorm Apocalypse na multiplayerové závodění vřele nedoporučit.

Hodnocení hráčů: 8/10 | Pocit z hraní: 7/10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama