Marvel's Avengers Článek Marvel's Avengers - dojmy z E3

Marvel's Avengers - dojmy z E3

Jan Bors

Jan Bors

14. 6. 2019 19:00 2
Reklama

Poslední den E3 byl hektický. Přesto jsme měli ještě nějaké resty a také domluvené promítání a rozhovor o nové hře Crystal Dynamics . Řeč není o ničem jiném, nežli o nově oznámených Marvel's Avengers. Stánek v podobě pevnosti nás nenechával na pochybách, že o tuhle hru bude zájem. Jak by ne, když konec filmového opusu ještě možná běží v kinech. Davy okolo marveláckého bunkru byly nesčetné, naštěstí jsme tentokrát nemuseli čekat. Naše očekávání nebyla nijak zvlášť valná. Za ta léta si dokážeme vůči takovým oznámením udržet určitý odstup. Zároveň ale zvědavost vítězila nad z minulosti danným despektem z komiksových her.

Marvel Avengers nenavazují nijak na filmovou předlohu. Je to nový svět, nové příběhy a nové hrozby. Hrdinové nejsou podobní žádnému z herců, kteří se mihli na plátnech kin. Prostě takový nový start. No a první záběry z hraní odhalily, že by mohlo jít o start přímo snový.

JAKO GOD OF WAR?

Hra začíná úvodní filmovou sekvencí útokem na most Golden Gate v San Franciscu v okamžicích, kdy superhrdinové na pódiu hodlají slavit, když se ozve výbuch. Most se začíná hroutit a Thor spolu s Iron Manem letí na pomoc. Přistávají u jeho ústí a hra plynule přejde v akci. Žádné prodlevy, prostě se jde rovnou a plynule rubat. Thor likviduje svým božským kladivem jednoho protivníka za druhým a zkázu dokonává metáním blesků. Zkázu, která vypadá naprosto neskutečně. Bůh hromu hází své kladivo a vztek z něj doslova čiší a kromě nepřátel to dává poznat i okolí, které se vcelku deformuje a reaguje na nesčetné údery docela pěknou destrukcí.

Ta rychlost! Okamžitě jsem si připadal, že jsem se posunul v čase do nové generace konzolí. Ano, hra vypadá naprosto skvěle.

V tu ránu se po dalším přechodu z akce do cut-scény a zase zpět dostává do rukou hráče Iron Man. Wow! Lítá těsně nad povrchem mostu, uhybá jak zaseknutým autům a autobusům, tak také výbuchům a energetickým střelám, které by nepřítel rozhodně neměl vlastnit. Ta rychlost! Okamžitě jsem si připadal, že jsem se posunul v čase do nové generace konzolí. Ano, hra vypadá naprosto skvěle. Stark dopadá na zem a ukazuje svůj zbraňový arzenál. Na rozdíl od Thora využívá spíše projektilů a paprsků ze svého nitra. Stejně jako on ale může poletovat a útočit tak na nepřátele i ze vzduchu, případně přímo ve vzduchu bojovat. Na scénu se totiž dostaly i protivníci s jetpacky.

Zatímco na mostě probíhá lítá bitva s neznámým nepřítelem, další problém nastává na vznáčející se pevnosti S.H.I.E.L.D.u, která se dostala do energiteckého víru a hrozí kolaps nejen jí, ale celému městu. Zachránit situaci se na palubě pokouší Captain America se svým štítem a ocelovou pěstí. I loď je totiž infiltrovaná nepřáteli a to v hojném počtu. V plné parádě se tak představuje souboj v interiéru obří lodi a další škála speciálních schopností v pořadí už třetího hrdiny. Dunivé zvuky typické zbraně tohohle slavného superhrdiny posouvají už tak skvělý zážitek do jiné dimenze.

DALŠÍ, PROSÍM!

Asi abyste si toho užili co nejvíce, objevuje se na scéně také Hulk. Ten dopadá na most svou drtivou gamma silou a ne, že by drtil nepřátele, on jim absolutně dominuje. Chytne si do každé ruky jednoho a sražením jejich hlav vyvolá rázovou vlnu, která odhodí i ty ostatní. Odkopává, doslova ponižuje jednoho po druhém. Zachraňuje u toho padající autobus a pak skáče vstříc další várce protivníků. Nakonec vytrhává kus betonu přímo z mostu a dává svému okolí ochutnat trochu cementu. AU!

Délku příběhové kampaně, která bude podle všeho hodně propracovaná a plná emocí, jak prozradila jedna z ukázek, sice neznáme. Nicméně nám autoři prozradili, že kampaňí rozhodně neskončí a na řadu přijdou další a další úkoly kdekoliv jinde.

A už zase cut-scéna, hra, cut-scéna, až se dostáváme k Black Widow. Ta má zase trochu jiné přednosti. Je nesmírně agilní a kromě bojového umění se nebojí vytáhnout bouchačky. Hra se v tu chvíli stane spíše normální střílečkou z pohledu třetí osoby a zároveň bojovkou. Taskmaster, který protí ní stojí, je zdatný nepřítel, a navíc má rudý meč a energetický štít. Dozvídáme se, že tuhle katastrofu už nic nezastaví. Souboj ještě chvilku trvá v naprosto neskutečném až filmovém tempu a bum.

Svět jak ho známe končí. Na tomto místě skončila hratelná ukázka a přišly další záběry z hraní. Viděli jsme všemožná prostředí v různých povětrnostních podmínkách, ale i na jiných planetách, ve vesmíru. Tohle bude VELKÁ hra.

ONLINE? OBLEČKY? NOVÉ SCHOPNOSTI? VŠECHNO BUDE!

Délku příběhové kampaně, která bude podle všeho hodně propracovaná a plná emocí, jak prozradila jedna z ukázek, sice neznáme. Nicméně nám autoři prozradili, že kampaňí rozhodně neskončí a na řadu přijdou další a další úkoly kdekoliv jinde. Kampaň se tak pravděpodobně bude soustředit primárně na záchranu naší planety a další budou čekat na osvobození následně. To sice trochu spekuluju, ale přesně takhle ambiciózně hra i autoři působí.

Pětice ovládaných hrdinů rozhodně není konečná a čekat máme prý velké množství charakterů, kdy na většinu misí dostanete na výběr z široké škály, pravděpodobně potom, co si je nějakým způsobem odemknete. Příběhové mise, jako byla ta úvodní, se pak odehrají podle scénáře napsaného autory. Nic proti, tohle působilo fakt epicky.

My hlavně věříme, že autoři ještě zapracují na frameratu, protože ten byl místy dost na hraně, a tak nějak si říkáme, že Marvel's Avengers už tak nějak patří na novou generaci.

Prvky, které autoři zmínili, skoro zní, jakobychom měli co dočinění s online hrou. Takhle, online kooperace až pro čtyři hráče už je potvrzená. Důraz na odemykání všeho možného obsahu také. Těšit se můžeme na nové skiny pro svou partu bojovníků a také na jakýsi RPG systém vylepšování hrdinů. My hlavně věříme, že autoři ještě zapracují na frameratu, protože ten byl místy dost na hraně, a tak nějak si říkáme, že Marvel's Avengers už tak nějak patří na novou generaci. Na druhou stranu má Crystal Dynamics ještě necelý rok do vydání a možná se situace ještě povede vylepšit. Pokud by to byl jediný a ojedinělý problém, asi bych to přežil.

Marvel Avengers si nakonec získali na mém listu přední místo v očekávaných hrách příštího roku. Nejen kvůli tomu, jak vypadají a jakou akci předvádí, ale i kvůli kooprativnímu multiplayeru a slibu autorů, že ji hodlají zásobovat obsahem ještě dlouho po vydání. Jen doufejme, že ne formou předražených DLC. Příští květen se přesvědčíme na vlastní oči a tedy nejen my, ale i vlastníci PS4, Xbox One, Stadie i PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama