Sacred 2: Fallen Angel Článek Level 170: Posvátný časopis na mušce snipera

Level 170: Posvátný časopis na mušce snipera

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

25. 9. 2008 22:54 43
Reklama

Čas, který jsme po ukončení Games Convention 08 měli, jsme využili na to, abychom na DVD zpracovali všechna videa a také jsme díky všem navštíveným prezentacím mohli sepsat dojmy do novinkové sekce časopisu. A aby toho nebylo málo, vydali jsme se na setkání s Willem Wrightem do německého Hamburku, kde jsme si popovídali nejen o Spore. Co dalšího nabídne Level, který se na stáncích objevuje právě dnes? Pojďte nahlédnout pod pokličku...

SNIPER TĚ MÁ NA MUŠCE!

Plnou hrou říjnového Levelu je válečná akce Sniper Elite, kterou na DVD naleznete s českým překladem. Příběh hry je zasazen na konec druhé světové války, kdy Rusové vnikají za hradby Berlína a očekává se grandiózní finále. V tento moment americká zpravodajská služba vysílá svého specialistu na delikátní misi. Musí zajistit, aby se německé tajné dokumenty týkající se výzkumu vodíkové pumy a technologie V2 nedostaly do rukou Stalina. Jak již název hry napovídá, hlavní společnost vám bude dělat odstřelovací puška. Ale nebojte se, na řadu přijde i kontaktní boj a pár stealth misí s tlumičem vybavenou pistolí. Sniper Elite nabízí bohatou hratelnost a zábavné mise. V červencovém Levelu z roku 2006 jsme hře udělili velmi pěkných 8 bodů z 10 a navrch stříbrnou hvězdu. Kvalita je pro všechny milovníky válečných akcí zajištěna.

SVATÉ RPG?

Říjnové číslo už předznamenává vánoční nálož a na zásobě zajímavých her je to znát. Podle obálky už fanoušci RPG žánru poznali, že recenzujeme druhý díl u nás populárního RPG Sacred. Velmi očekávaný titul jsme důkladně proklepli, protože na pořádné akční RPG jsme dlouho čekali. Ale tím nálož recenzí zdaleka nekončí. Posvítili jsme si na akci s taktickými prvky Brothers in Arms, jejíž nový díl nese český název Pekelná dálnice. Stranou by také nemělo zůstat pokračování „grafického benchamrku“ Crysis, jež přichází pod názvem Crysis Warhead. Tento měsíc si na své přijdou i adventurně ladění hráči – Petr Ticháček zrecenzoval dvojici Fenimore Fillmore’s Revenge a Hříšné opatství (v originále The Abbey). Další recenzovanou adventurou je Dracula 3: The Path of the Dragon. Z výčtu už jen ve zkratce: Mercenaries 2, WorldShift či GTR Evolution. A to nemluvíme úrodě na konzolovém poli – sporty od EA, WipEout HD či nová Viva Piñata...

MINORITY REPORT

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak nás obsah her ovlivňuje? Zamysleli jste se nad tím, kdo vlastně pro nás hry vyvíjí? Proč nám vývojáři vnucují některé obecně zažité stereotypy? Nebo jsou to jen jejich představy? Hry jsou totiž takové, jací jsou jejich vývojáři. Hry mají také moc formovat názory hráčů, aniž by to tušili. Podobně jako třeba sdělovací prostředky. Honza Horčík se v tématu Minority Report pozastavil nad menšinami a jejich vyobrazením ve hrách a v dalších souvislostech. Jako obvykle, Level přináší i druhé, technicky zaměřené téma. Tentokrát se v rubrice hardware věnujeme specifické skupině přenosných počítačů, tzv. netbooků. Jistě jste v poslední době zaznamenali stoupající oblibu těchto malých zařízení, které vedle úsporných rozměrů nabízí i slušnou výdrž na baterie. V článku jsme shrnuli přednosti a nedostatky netbooků a zmapovali nabídku na českém trhu.

LARA TO MÁ TĚŽKÝ...

V novinkové sekci jsme zařadili první dojmy ze hry Tomb Raider: Underworld. Radek Friedrich měl příležitost si na vlastní kůži vyzkoušet jaké nové prvky bude „nová Lara“ obsahovat. Z her, jimž jsme se v novinkách věnovali, můžeme jmenovat velmi očekávané akční RPG Fallout 3, válečnou akci Call of Duty: World at War, která se vrací zpátky do druhé světové. Dále jsme si posvítili na PC verzi GTA IV a také jeho konkurenci Saints Row 2 a řadu dalších.

VIDEA, DEMA,...

Ani DVD příloha nezaostává. Vedle stálice v podobě Level TV (další díl seriálu Redakce je tady) na video DVD naleznete bohatý obsah speciálu – zde jsme zpracovali materiály z GC 08, ale také jsme zde umístili záznam z rozhovoru s Willem Wrightem. Konkrétně můžeme na tomto místě vypíchnout kompletní rozhovory s tvůrci Carrier Command, Dark Void, Diablo 3, Fracture nebo Starcraft 2, přičemž na ukázky z nich se můžete již nyní podívat na stránkách Hrej.cz. Vynechat byste neměli ani videorecenze na Brothers in Arms nebo Mercenaries 2, první tři díly animovaného komiksu Dead Space a tradiční hromadu trailerů. Na datové placce najdete vedle plné hry Sniper Elite aktuální demoverze (např. FIFA 09), mody pro hru Freelancer, jíž se věnujeme v rubrice Restart, či třeba výběr zajímavých her zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama