level-168-srpen-ve-znameni-diabla-iii-a-rytmickych-her
Článek LEVEL 168: Srpen ve znamení Diabla III a rytmických her

LEVEL 168: Srpen ve znamení Diabla III a rytmických her

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

24. 7. 2008 22:30 19
Reklama

Měsíc prázdnin je pryč a jejich druhou polovinu vám přichází zpestřit nový Level. V průběhu přípravy srpnového čísla časopisu jsme se vydali na několik cest do zahraničí, ze kterých jsme přivezli spoustu čerstvých informací. Pařížské setkání fanoušků Blizzardu se neslo ve znamení Diabla III, navíc nabídlo možnost zahrát si Starcraft II i World of Warcraft: Wrath of the Lich King. Z každoroční losangeleské výstavy E3 vám Level 168 přináší první várku novinek a nejzajímavějších nově oznámených her pro všechny platformy. Na stáncích ho najdete již tento pátek, tedy 25. července...

DOTKNĚTE SE HVĚZD

Pro vlahé letní večery vám na DVD přinášíme plnou hru Darkstar One. Jedná se o stříbrnou hvězdou a devítkovým hodnocením v Levelu oceněnou akční hru z kosmického prostředí od týmu Ascaron. Pokud si pamatujete starší otevřené vesmírné simulátory Freelancer a Starlancer, Darkstar One si je otevřeně bere za svou inspiraci. Příběh vypráví o hrdinovi jménem Kayron Jarvis, jehož osud prožene napříč vesmírem. Hlavní příběhová linie je lineární, autorům se ji podařilo vynikajícím způsobem zpestřit mnoha podúkoly. Jedná se o malé uzavřené příběhy, jež zavedou Kayrona i na povrch planet nebo do útrob různých zbrojních komplexů, a během kterých se hráč dozví spoustu dalších zajímavostí o vesmíru, v němž se pohybuje. Příběh po celou dobu neztrácí na tempu, dočkáte se zvratů, nechybí zrada ani věrný parťák (ženského pohlaví) a při poklidném tempu hraní vám Darkstar One vydrží na několik desítek hodin zábavy. Chcete-li se za dlouhých večerů podívat někam dál než do letního kina, Darkstar One vám nabízí k prozkoumání téměř nekonečný vesmír. Čeká jen na vás.

 

LEVEL 168: Srpen ve znamení Diabla III a rytmických her
i Zdroj: Hrej.cz

 

CVIČME V RYTME

Znechuceni neustálým obviňováním ze všech stran, že hraní počítačových her vede jen ke špatným sociálním návykům a obezitě, rozhodli jsme se posvítit si na hry, které naopak utužují fyzickou kondici, zlepšují koordinaci a vůbec působí blahodárně na lidský organizmus. Jedná se o taneční, nebo lépe řečeno o Rytmické hry, jimž je věnován hlavní tematický článek aktuálního Levelu. Díky našemu agentovi a asijskému atašé v jedné osobě Lukáši Codrovi jsme se mohli seznámit s profesionální hráčkou rytmických her, za níž stojí úspěchy na mezinárodní scéně. Jejich společným úsilím vznikl článek mapující vznik a vývoj tanečních a rytmických her, ve kterém nechybí informace o klasikách jako Dance Dance Revolution, BeatMania, ani o žhavých hitech současnosti Rock Band a Guitar Hero.

BLIZZARD & SPOL.

Tradičně nabité sekci LevelUP tentokrát dominují chystané hry od Blizzardu. Není divu, vždyť na jeden každý titul netrpělivě čekají bez přehánění miliony hráčů. Ačkoli ani u jednoho ze tří hitů jsme v době uzávěrky neznali přesné datum vydání, s největší pravděpodobností si jako první přijdou na své stratégové, StarCraft II má k vydání nejblíže. Desítka milionů online závisláků zase odpočítává dny do vydání druhého datadisku k World of Warcraft - Wrath of the Lich King je snad také za dveřmi. Trojici článků o blizzardovských titulech završuje masivní preview na konečně oznámené Diablo III, jehož datum vydání je ovšem ještě v nedohlednu. Mezi dalšími zajímavými kousky, o nichž se v sekci Level Up dočtete, vyzdvihujeme nástupce Baldur’s Gate s názvem Dragon Age: Origins, nového Wolfensteina, Perimeter 2 či brutální Warhammer 40,000: Dawn of War II.

ĎÁBLOVÉ A BLONDÝNKY

Titulek naznačuje dvě z recenzí aktuálního čísla, Devil May Cry 4 a So Blonde . Zatímco prvně jmenovanou sepsal se vskutku ďábelskou vervou Honza Horčík, adventuru o blondýnce jsme svěřili do dívčích rukou. Z dalších recenzovaných kousků nás mile překvapil robůtek Vall-I, který je Kung Fu Pandě dalším důkazem, že hry podle filmů nemusí být nutně odpadovou záležitostí. S předstihem jsme vyzkoušeli i olympijskou hru Beijing 2008 a Michal Rybka ve hře Beauty Factory otestoval, jak zábavné je podle vývojářů pracovat v továrně na krásu. Milovníky vesmírných strategií potěší recenze na nový přídavek do vynikající tahové strategie Galactic Civilizations II s podtitulem Twilight of Arnor.

VIDEA, DEMA ATD...

Na DVD najdete tentokrát devítku demoverzí, rozhodně vyzkoušejte Stronghold Crusader Extreme nebo rekordně krátké demo, v němž se snaží dostat do cíle v časovém limitu robot-uklízeč Vall-I. V sekci Extra najdete balík emulátorů kultovní konzole Sega Megadrive, jíž je věnována rubrika Křemíkové nebe, fanoušci Duhové šestky najdou na DVD map pack pro R6 Vegas 2. Video DVD obsahuje patnáct videorecenzí, mezi speciály najdete reportáž z WWI v Paříži, doprovodné video k rubrice Svět a hry vás tentokrát zavede do Pákistánu. Machinimy jsou tentokrát pojaty čistě jako hudební okénko, mezi filmovými trailery najdete jak první český 3D animovaný film Kozí příběh tak i upoutávku na nového Jamese Bonda. Šokující Level TV mapuje, jak dopadla série přednášek našich redaktorů na letošní E3.

KOMPLETNÍ OBSAH LEVELU 168 VČETNĚ OBOU DVD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama