level-153-hromada-novinek-a-4-plne-hry
Článek LEVEL 153: hromada novinek a 4 plné hry

LEVEL 153: hromada novinek a 4 plné hry

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

7. 6. 2007 22:53 41
Reklama

Draken sice v minulém čísle nahlásil odchod, karavana jménem LEVEL ale musí pokračovat dál. Částečně již v novém redakčním složení jsme tak připravili 153. číslo, které je výjimečné a zajímavé hned z několika pohledů. O jaké pohledy jde? Co jsme pro vás přichystali a jaké průšvihy jsme museli řešit? To se dozvíte až pátek 8. června, kdy se LEVEL 153 dostane na pulty trafik, nicméně ledacos můžeme naznačit již nyní v naší tradiční novince (za jejíž zpoždění se zároveň tímto omlouváme)...

DUCHOVÉ PROTI TERORU

LEVEL 153: hromada novinek a 4 plné hry
i Zdroj: Hrej.cz
Na obálce se rozvaluje ledově klidný příslušník elitního komanda Duchů, což jednoznačně naznačuje, jaká že hra vládne rubrice s recenzemi. Ano, jde o Ghost Recon Advanced Warfighter 2. Na PC verzi této očekávané taktické akce, která se hratelností a dalšími aspekty notně liší od verze pro X360, se podíval Pavel Prouza v rozsáhlé recenzi vám prozradí, jak moc se GRAW 2 povedl. Mezi další hry recenzované v tomto čísle patří například RPG Two Worlds, strategie Theatre of War a UFO Extraterrestrials nebo třetí Piráti z Karibiku. Nebudeme si ale nic nalhávat – žádné další obrovské hity se na přelomu května a června zkrátka neurodily a recenzí rubrika tím tak trochu utrpěla. O to víc jsme se ale mohli „rozjet“ v dalších částech časopisu.

FOTBAL PROTI ZAKRNĚNÍ

Hlavně v novinkách a preview, nedávno sdružených do společné rubriky LevelUP, si řada z vás přijde na své. Hlavním tahákem je exkluzivní představení nového fotbalu FIFA 08, který jsme si zahráli přímo u vývojářů v kanadském Vancouveru. Díky tomu vám můžeme přinést nejen první dojmy, ale i rozhovor s vývojáři a další zajímavosti, které se jinde určitě nedozvíte. Vypravili jsme se ale také do Paříže, kde se konala speciální akce Ubidays, na níž jsme viděli pecky jako Brothers in Arms 3, Haze či Splinter Cell: Conviction. A o naše dojmy jsme si samozřejmě nemohli nechat pro sebe.

TÉMA PROTI ZAOSTALOSTI

Hlavní téma čísla si vzal tento měsíc na starost Honza Horčík a na osmi stranách se rozepsal o problematice herních enginů. V článku nazvaném „Virtuální motory“ se tak dozvíte na jakých enginech běhají současné hry, jakou historii, současnost a budoucnost tyto nástroje mají a nechybějí ani dva zajímavé rozhovory. Upozornit je třeba rovněž na rubriku hardware, kde se náš odborník Daniel Kloud zaměřil na herní myši a otestoval hned několik těchto důležitých periférií z pohledu profesionálního, ale i běžného hráče. Do rukou jsme dostali také novou grafickou kartu od ATI a další libůstky, s nimiž vás samozřejmě dopodrobna seznámíme.

ČTYŘI HRY PROTI NUDĚ

Minule jsme vám dali možnost hlasovat o plné hře, ačkoliv jsme předtím několikrát tvrdili, že nic podobného není možné, a že jde o příliš riskantní krok. To se bohužel potvrdilo a těsně před odchodem do lisovny nám bylo bohužel oznámeno, že celý domluvený obchod padá, a že ani jednu z her naznačených v minulém čísle nebude možné na DVD dát. Jali jsme se tedy samozřejmě shánět náhradu, protože jsme si ale nebyli jisti, co budete ochotni jako omluvu za zpackané hlasování přijmout, rozhodli jsme se dát na DVD rovnou čtyři plné hry z různých žánrů. Takže, pozor – na DVD 153. Levelu najdete akční adventuru Scrapland (v češtině), klasickou adventuru a poslední díl slavné série, který stál za zahrání, Atlantis Evolution (v češtině), výborný, nicméně trochu nedoceněný tycoon Transport Giant Gold (s datadiskem, nicméně v angličtině) a nakonec legendární RPG Arx Fatalis (v češtině), které vám sice nepřinášíme jako první, ale to mu samozřejmě na kvalitě nic neubírá. Snad se vám tedy náš náhradní výběr bude líbit a zpříjemní vám současná i nadcházející letní vedra.

VIDEO DVD PROTI SMUTKU

Stále ještě nekončíme, pořád jsme se totiž nezmínili o našem video DVD, na kterém vám opět přinášíme několik hodin exkluzivních videí, které jinde nenajdete. Tento měsíc bychom vás rádi upozornili hlavně na sbírku prezentací a rozhovorů z výše zmíněných Ubidays, kde nechybí ani rozhovor se sympatickou Jade Raymondovou (Assassin’s Creed), či prezentace nového Splinter Cellu a Brothers in Arms. Zaujmout by vás mohla také reportáž z vývojářského studia EA Canada a z párty společnosti 1C v Praze. No, a chybět nemohou samozřejmě ani tradiční videorecenze, machinima, trailery a v neposlední řadě i Level TV. Tentokrát o Everestu.

Kompletní obsah Levelu 153 včetně dvou DVD.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama