level-138-nomadi-oblivion-a-nova-lara
Článek LEVEL 138: Nomádi, Oblivion a nová Lara

LEVEL 138: Nomádi, Oblivion a nová Lara

Blixa

Blixa

13. 4. 2006 22:54 7
Reklama

Po čtyřech týdnech je tu opět nový Level a v perexu zmíněné jaro se na něm podepsalo více, než by mohl leckdo čekat. Společně se Sluncem, mouchami, ptáčky a další havětí se totiž probudili i herní distributoři a začali s chrlením čerstvých jarních pecek. Navíc, v americkém Los Angeles je již takřka všechno připraveno na každoroční E3, což se projevuje již nyní zvýšenou porcí novinek a zajímavých odhalení. Pojďme se tedy nyní podívat na to, co ve 138. Levelu najdete, pokud se pro něj vypravíte do nejbližší trafiky...

Novinkovou rubriku otevírají informace o Battlefield 2142 a hned po jejich přečtení by vaši pozornost mohly upoutat třeba první obrázky z Broken Sword 4, Sid Meier’s Railroads a trojstránkový „speciál“ představující datadisky k Dungeon Siege 2, Civilization 4, The Movies, Black & White 2, Age of Empires III, atd... V části věnované událostem se věnujeme problémům Star Wars: Galaxies a World of Warcraft a fenoménu Starforce.

TÉMA ČÍSLA

V hlavním tématickém článku čísla se Tomáš Krajča věnuje nezávislé herní scéně a vybírá třicet nejlepších indie her současnosti. Najdete mezi nimi samé zajímavé tipy, z nichž, si vybere skutečně každý. Na DVD pak téma doplňují demoverze vybraných indie her v množství, jaké jste v Levelu ještě neměli možnost vidět. Tématem hardware sekce je naproti tomu velký test gamepadů – pokud si před nadcházející sezónou sportovních her plánujete pořídit něco podobného, rozhodně byste náš článek neměli minout.

RECENZE

Po dlouhé době na vás z obálky opět vykoukne povědomý obličej Lary Croft, což značí jediné – Tomb Raider je zpátky a s ním i pokus o resuscitaci celé slavné série. O tom, zda má Lara co říct i dnešním hráčům, se dozvíte v recenzi Honzy Horčíka. Tomb Raider: Legend ale není jedinou dlouho očekávanou hrou v tomto čísle, je tu i Oblivion! Na celých šesti stranách vám Lukáš Grygar představí RPG, o kterém momentálně mluví celý herní svět, a o kterém se zřejmě i hodně dlouho mluvit bude. Pokud vám ale čirou náhodou RPG žánr nic neříká, možná vás zaujme článek o překvapivě kvalitním hororu Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth nebo o dalším podobném šoku v podobě 3D akce Ubersoldier. O slovo se v tomto čísle přihlásili také Pyro Studios s návratem svých Commandos a Turbine Ent. s Dungeons & Dragons Online.

PREVIEW

Preview sekci vládne naše podrobná reportáž z Atén, kde jsme jako jediní z ČR viděli a vyzkoušeli akční RPG Titan Quest, kterým jeho autoři hodlají konkurovat samotnému Diablu. Na základě vašeho hlasování v preview na přání jsme pak shromáždili všechny dosud známé informace o Neverwinter Nights 2 a opomenout nelze ani informace o herních Čelistech nebo Medieval 2: Total War.

DVD

Jak jsme minule slíbili, přinášíme vám na disku originální akční mix Project Nomads v české verzi. Her, které v sobě spojují prvky akce, strategie a adventury, není na trhu zrovna velké množství a Nomads (Level index: 8,1 z 10) jsou navíc velmi kvalitním kouskem, který byl ve své době trochu nespravedlivě opomenut. Těšit se ale můžete i na demoverze, přičemž tento měsíc přinášíme ukázky z takových pecek jako Condemned, Full Spectrum Warrior: Ten Hammers, Rise of Legends, Spellforce 2 atd... No a samozřejmě – je tu i zbrusu nová Level TV, na kterou vás připraví tato volně stažitelná videoukázka.

Kompletní obsah Levelu 138, včetně DVD přílohy najdete na této adrese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama