Článek LEVEL 135 & plná verze adventury Syberia

LEVEL 135 & plná verze adventury Syberia

Blixa

Blixa

25. 1. 2006 23:50 15
Reklama

Farid Starman vás před pár dny seznámil s obsahem aktuálního OPS2 a protože tento časopis byl na cestě ke svým čtenářům vzápětí následován i novým číslem Levelu, nemůžeme pochopitelně zůstat pozadu. Pojďme se tedy podívat na to, co všechno najdete nejen uvnitř 135. čísla, ale i na přiloženém DVD. Do roku 2006 jsme se rozhodli časopis vybavit menším „faceliftem“, takže ve 135ce si svou premiéru zažila řada zbrusu nových rubrik. Zřejmě největší změnou je konec rubriky Prodloužená, respektive její transformace v novou sekci časopisu nazvanou „Lidová tvořivost“. V jejím rámci jsme si premiérově posvítili nejen na nejnovější modifikace a mapy do her, ale i na nezávislou scénu (tentokrát prezentovanou hrou Weird Worlds) a pochopitelně i freeware hry. Změn se dočkala i rubrika kultura, kterou jsme striktněji rozdělili na hudební, filmovou a knižní část. Na základě přání čtenářů přichází rovněž přehledná tabulka s informacemi o hardwarové náročnosti všech recenzovaných her v různých rozlišeních – jen letmým pohledem tak zjistíte, jak vám vytipovaná hra přibližně poběží na vašem počítači.

NOVINKY

Mírným úpravám v mezích zákona se nevyhnula ani novinková rubrika, ve které jsme od sebe výrazněji oddělili zpravodajství z herního světa od informací o připravovaných hrách. Díky tomu jsme událostem mohli věnovat více prostoru a na přetřes přišla témata jako krach brněnské firmy Altar Interactive, nový typ „odpočinkových“ her nebo seznámení s posledními novinkami kolem World of Warcraft. Herní informace otevírá premiéra MS Flight Simulatoru X a vše pokračuje na dráze LOTR: Battle for Middle-Earth IIMonster MadnessOutcast 2006The Sims 2: Open for Business a tak dále.

RECENZE

Přelom roku je obvykle nejsložitějším obdobím pro tvorbu herního časopisu, zejména, co se týče recenzí. Nabídka herních distributorů připomíná jídelní lístky v těch nejlevnějších restauracích a mezi svátky a začátkem roku se také nikdo v práci příliš nezdržuje. I tak se ale v Levelu 135 objevují dobré hry. Od slovenských vývojářů z Cypron Studios jsme obdrželi jejich překvapivě zajímavé RPG Gods: Lands of Infinity, z konzolových luhů a hájů se k nám dostala konverze výborné plošinovky I-Ninja a hned na tři strany se rozlezla recenze na nový Trainz Railroad Simulator 2006. Hlavní recenzí čísla se pak stal třetí díl vesmírného simulátoru X, ve kterém se vyskytuje i ona krásná slečna z obálky.

PREVIEW

Čeho se nedostává v recenzích, to nahrazují preview. Zajeli jsme do Paříže na předvánoční prezentaci Heroes of Might & Magic V, o kterém jsme se dozvěděli spoustu dosud nepublikovaných informací. Zahráli jsme si preview verzi herní adaptace Kmotra a přinášíme vám z ní bezprostřední první dojmy. Povídali jsme si s vývojáři chystané strategie Warhammer: Mark of Chaos a ambiciózního RPG Elveon. A konečně, zasloužený třístránkový prostor jsme věnovali očekávanému trpkému návratu Sama Fishera ve Splinter Cell: Double Agent.

TÉMA ČÍSLA

O hlavní téma čísla se po delší době postaral opět Michal Rybka, který se v textu nazvaném „Psychologie her“ zevrubně věnoval zásadní otázce: „Proč vlastně hrajeme hry?“ Dozvíte se i, co všechno vám mohou hry dát a v čem vám mohou prospět. Až vám bude příště někdo nadávat, že jen sedíte u počítače a hrajete, můžete jej uzemnit čerstvě nabytými argumenty... :-)

DVD

Jako vždy je tu i naše DVD. Na něm nenajdete nic menšího, než plnou verzi jedné z nejlepších adventur všech dob, dílo geniálního vypravěče Benoita Sokala, Syberia. Nádherný příběh Kate Walkerové o bájné zemi plné sněhu je doslova nacpán nepřekonatelnou fantazií a přinášíme vám jej česky otitulkovaný, aby si jej mohl užít skutečně každý. O pravidelné dávce demoverzí, trailerů, modifikací a patchů se snad ani nemusíme zmiňovat – najdete je na DVD vždy, stejně jako novou Level TV (download traileru).

Kompletní obsah Levelu 135 včetně DVD přílohy najdete na této adrese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama