Kovbojové už skoro umí česky. Čeština pro Red Dead Redemption 2 má hotový hrubý překlad
i Zdroj: Rockstar Games
České hry Red Dead Redemption 2 Novinka Kovbojové už skoro umí česky. Čeština pro Red Dead Redemption 2 má hotový hrubý překlad

Kovbojové už skoro umí česky. Čeština pro Red Dead Redemption 2 má hotový hrubý překlad

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 1. 2023 08:19

Tým nadšenců z komunity Lokalizace.net oznámil svým příznivcům příjemnou zprávu. Dlouho chystaný překlad westernové akce Red Dead Redemption 2 spěje do finálních fází vývoje. Byly totiž přeloženy veškeré texty a tým se tak nyní může soustředit na testování, ladění a korekce.

Reklama

  • Skupina z Lokalizace.net dokončila hrubý překlad Red Dead Redemption 2
  • Jsou tedy přeloženy všechny texty, nyní je potřeba modifikaci důkladně otestovat a doladit
  • Překlad vzniká tři roky, bylo třeba zpracovat 6300 normostran textu

“Jelikož jsme velkou část překladu tvořili na základě videí přímo ze hry, vstupujeme do této etapy s nadějí, že bude relativně rychlá a s co nejmenším podílem oprav. Přesto by však bylo naivní si myslet, že bude překlad na první dobrou perfektní. Proto vás všechny prosíme ještě o krapet trpělivosti. Chceme pro vás připravit co nejkvalitnější lokalizaci a to si žádá péči a čas,” vzkázali fanouškům překladatelé na svém oficiálním fóru.

Jde o v mnoha ohledech unikátní projekt. Autoři lokalizace už dříve avizovali, že má hra přes 250 tisíc řádků textu, respektive zhruba 6300 normostran překladu, v průměru zhruba 21 průměrných knižních románů. Pro ilustraci dodali, že hra obsahuje téměř dvakrát více textu, než celá knižní série Harry Potter. Jde o vůbec největší projekt, do kterého se skupina kdy pustila. První oznámení o vznikajícím překladu pochází z prvního března roku 2020, pracuje se na něm tedy už téměř tři roky.

Kdy se tedy češtiny oficiálně dočkáme? To lze zatím jen odhadovat. Autoři budou lokalizaci testovat ve svém volném čase a bude záležet i na jejím současném stavu, tedy kolik úprav bude ještě potřeba.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama