Sifu následuje příkladu druhého Horizonu a The Last of Us. Rozšíří se o nastavení přístupnosti i češtinu
i Zdroj: Hrej.cz
Sifu Novinka Sifu následuje příkladu druhého Horizonu a The Last of Us. Rozšíří se o nastavení přístupnosti i češtinu

Sifu následuje příkladu druhého Horizonu a The Last of Us. Rozšíří se o nastavení přístupnosti i češtinu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 2. 2022 10:05

Integrace asistentů a nastavení hratelnosti vycházejících z individuálních potřeb hráče se stává jednou z předností PlayStation exkluzivit. Prvním větším propagátorem přístupnosti bylo The Last of Us: Part II, tím dosud posledním pak Horizon Forbidden West. Vývojáři ze Sloclap ovšem dávají odtušit, že nejde o exkluzivní přístup Sony, byť tak činí ve více umírněné variantě. Svou novotinu Sifu chtějí o vybrané pomocné prvky rozšířit také.

Reklama

  • Sifu se více otevře potřebám hráčů
  • Nabídne úpravu obtížnosti, obrazu i zvuku
  • České hráče čeká i čeština

Jedním z předním důvodů, proč se studio k přístupnosti uchyluje, je strmá křivka obtížnosti. Řešení bude přidání volby obtížnosti, jež až dosud chyběla a která dá hráčům možnost snížit náročnost soubojů. Další plánovanou pomocí je zamezit šíření zvuků produkovaných během chůze v situacích, kdy postava naráží do zdi. Tímto způsobem chtějí vývojáři dodatečně pomoci hráčům orientujících se primárně podle zvuků. 

U hráčů, kteří se spoléhají i na obraz, ale potýkají se současně s horším zrakem, tvůrci zase zvýší dostupnost režimu vysokého kontrastu. Ten byl zahrnut na PC už při vydání, na PS4 a PS5 ovšem chyběl kvůli technické chybě. Mimo situace, kdy hráč čelí nepřátel, bude upravena také podoba titulků. Zmíněna je možnost ambientních zvuků i pozastavení hry uprostřed dialogů. Hráči mající problém s rychlostí čtení budou tak moci lépe korigovat celkové tempo.

O plánech rozšíření přístupnosti informoval blíže spoluzakladatel studia Pierre Tarno na nedávném Twitch streamu. Další z jeho kolegů už dříve prozradil, že v dohledné době čeká hráče také přídavek v podobě dodatečného obsahu. 

Sifu připomíná své vydání skrze launch trailer. Autoři už pracují na dodatečném obsahu
i Zdroj: Hrej.cz

Sifu připomíná své vydání skrze launch trailer. Autoři už pracují na dodatečném obsahu

Kung fu bojovka Sifu zatím působí jako splněný sen všech nadšenců do bojových umění, kvalitu hry potvrzují i první pochvalné…

9. 2. 2022 09:39

Dobrou zprávou pro tuzemské hráče upřednostňující mateřštinu je i oznámení týkající se oficiální české lokalizace ve formě titulků. Podle informací místního distributora Hype bude čeština dostupná s vydáním krabicové verze 3. května. Zpětné počeštění nyní prodávaných digitálních edic nebylo zatím potvrzeno.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama