Halo Infinite zřejmě nabídne češtinu. Data vydání se snad dočkáme během streamu na Gamescomu
i Zdroj: Hrej.cz
Halo Infinite Novinka Halo Infinite zřejmě nabídne češtinu. Data vydání se snad dočkáme během streamu na Gamescomu

Halo Infinite zřejmě nabídne češtinu. Data vydání se snad dočkáme během streamu na Gamescomu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 8. 2021 10:03

Připravované Halo Infinite i pár měsíců před vydáním stále halí řada tajemství, pár z nich ale zřejmě poodkryl udělený rating australské komise. Tím nejdůležitějším odhalením je, že hra nabídne obrovské množství lokalizací, mezi kterými nechybí čeština. Pokud jsou informace pravdivé, půjde o historicky první díl série, který oficiální českou lokalizaci přinese. Samozřejmě můžeme počítat jen s titulky.

Reklama

  • Dle ratingu australské komise bude Halo Infinite mít českou lokalizaci
  • Hra nabídne celkem 18 jazyků

Vedle českého jazyka se mezi podporovanými lokalizacemi objevila i arabština, dánština, nizozemština, pochopitelně angličtina, finština, francouzština, němčina, hebrejština, maďarština, italština, japonština, korejština, mandarínština, norština, polština, portugalština a švédština. Halo Infinite tedy chce být dostupné co nejširšímu okruhu hráčů a Microsoft jde v tomto ohledu třeba ve šlépějích taktéž lokalizované Forzy Horizon 5. Jen jsme zvědaví, zda budou po vzoru některých knižních doprovodů lokalizovány i názvy vesmírných lodí, zbraní nebo nepřátel. Setkání s UNSC Nekonečno by na mě asi zanechalo trvalé následky.

Samotný rating není kdovíjak překvapivý. V Austrálii bude Halo Infinite označeno nálepkou M, tedy Mature (pro dospělé) kvůli násilí, online funkcím a in-game nákupům. Je otázkou, jak na tom vlastně Infinite bude s brutalitou. Pátý díl jako první v sérii získal od americké komise ESRB rating T, tedy pro teenagery, díky menší krvavosti a míře drsného násilí, v Austrálii byl ale i tento díl hodnocen ratingem M. Dočkáme se snad s šestkou návratu k temnějším motivům, nebo jsou Australané stále o něco útlocitnější? 

Načasování ratingu je příhodné. Microsoft, potažmo Xbox, chystají na 24. srpna livestream v rámci letošní digitální verze Gamescomu. Dočkáme se snad konečně odhalení data vydání?

Za upozornění děkujeme uživateli OndraHal z našeho Discordu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama