Starší prsten? Elden Ring se konečně dočkal plné verze fanouškovské češtiny
i Zdroj: FromSoftware / Vlastní koláž
Elden Ring Novinka Starší prsten? Elden Ring se konečně dočkal plné verze fanouškovské češtiny

Starší prsten? Elden Ring se konečně dočkal plné verze fanouškovské češtiny

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 12. 2022 11:20

Zřejmě nejoceňovanější hru letošního roku si konečně můžete vyzkoušet i v mateřštině. Soulsovkový megahit Elden Ring se totiž dočkal komunitního českého překladu, o který se postaral tým pod vedením známého tvůrce Farflame. Lokalizace je dostupná v přístupném instalátoru.

Reklama

  • Farflame a spol. vydávají plnou verzi češtiny pro Elden Ring

Čeština byla zpřístupněna ve verzi 1.0, a měla by tedy být kompletně hotová. To ale samozřejmě neznamená, že je úplně bez chyb. Autoři hráče vyzývají, aby případné nalezené nedodělky sdíleli prostřednictvím oficiálního webu modifikace.

Lokalizaci do hry v nejaktuálnější verzi dostanete klasickým instalátorem. Následně je nutné mít zapnutý Steam, čeština má ale speciální spouštěcí soubor, který umožňuje její fungování. Hra samozřejmě v ten moment nenabízí multiplayer, běží totiž v offline režimu, aby změny nedráždily anticheat. Také je potřeba doplnit, že je zatím lokalizace připravena pro mužskou postavu. Přechýlená verze bude dostupná až v budoucnu.

Sami autoři přiznávají, že se do hry pustili, protože není textově příliš náročná. I tak ale obsahuje spoustu normostran popisků, vlastností a dalších poměrně technických detailů. Na oficiálním webu tak najdete i pár poznámek k systému překladu atributů nebo efektů očarování.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama