Duke Nukem Forever Článek Kam i Duke Nukem chodí pěšky

Kam i Duke Nukem chodí pěšky

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

29. 1. 2013 23:54 6
Reklama

Že vylučovat třeba jest, to ví i nejeden polygony ověnčený hromotluk či zachránce všeho živého. Místnost, kam i monarchové chodí pěšky, se však ve světě virtuálním zdá být podezřele opomíjená, nebo hůře – zcela nedůstojně používaná. Rozhodli jsme se vám tedy přinést ucelený přehled her a hrdinů, kteří močí proti proudu. Her, kde i hrdina je nucen zvedat si prkénko a finálně i těch, ve kterých autoři zcela zásadním způsobem nepochopili původní význam porcelánového trůnu.

Silent Hill

Začínáme stylově sérií, jež má u mnohých tendenci spouštět mechanismus náhodného vylučování za pomocí lekání, hutné atmosféry a šumáku v rádiu. Hned druhý díl série disponuje zvláštní fixací na toalety. Již na samotném začátku hry je hráč uvržen do děje v pokřiveném záběru, jehož dobrou třetinu tvoří právě pisoáry. Tím to ale nekončí, ti odvážnější, kdož u hry dokázali setrvat, pak v jedné z předělových scén našli charakterního a povšechně milého chlapíka Eddieho, kterak objímá záchodovou mísou. Samou láskou div ji sice nesežvýkal, ale jinak je na tom Silent Hill z realistického hlediska dost bídně.

Kam i Duke Nukem chodí pěšky
i Zdroj: Hrej.cz

A to nejenom druhý díl, třetí též sice obsahoval záchodovou scénu, ale ta byla opět zpracována krajně nerealisticky a záchod v ní nešel použít. Pravda, byl celý pokryt krví – odkaz na zřejmě skutečně špatný případ průjmu nebo na neuvěřitelně brutálně ostré nachos – a jako takový moc vábně fakt nevypadal.

Silent Hill není reprezentativním kouskem volání přírody.

Bully: Scholarship Edition

Bully je zajímavým simulátorem lehce antisociálního chování na doufejme atypické americké střední škole. Černá můra všech videoherních moralistů a bojovníků za práva her jakožto média mládeži neškodícího obsahovala právě i scény spojené s toaletou. Mezi kratochvíle s WC spojené patřilo například vhazování petard do vodní lázně, či názorná ukázka mytí vlasů oblíbeného spolužáka. Avšak ani s čistou hlavou se opět nedá mluvit o užití čistě praktickém.

Bully dostává palec dolů za realismus, byť objevuje originální užití trůnu.

Duke Nukem

Král pozdních příchodů a idol dívčích srdcí v našem výběru chybět prostě nesmí. V podstatě se v našem výčtu jedná o jedinou hru, kde je z vlastního pohledu potřeba pojata realisticky a se vším, co k ní patří. A někdy je tam i něco navíc. Stačí zvednout prkénko a podívat se, co nám tam autoři nechali. Těžko se to popisuje v detailech, ale je pravda, že to lze uchopit a čmárat s tím na stěny. Inu, atomový vévoda se prostě s ničím nemaže a Lord Hoven © musí smekat.

Kam i Duke Nukem chodí pěšky
i Zdroj: Hrej.cz

Zároveň, v dnes již takřka prehistorickém Duke Nukem 3D můžeme narazit na něco docela roztomilého – Assault Troopera vykonávajícího potřebu. Takže nejenom Duke, ale i jeho úhlavní nepřátelé tam musí! Jednoznačně bod plus za propracovaný realismus tohoto vesmírného dobrodružství.

Duke válí na hřišti, v nemanželské loži, akci, i na toaletě. Palec hore a jasná volba.

Redneck Rampage

V Redneck Rampage můžete dělat leccos, třeba střílet divou domácí zvěř nebo objevovat taje kadibudek. Anebo se rovnou do záchoda potápět. A to takže do suchého – když na hlavu, tak pořádně! Důvod, proč bychom však něco takového činili v reálu však nenacházíme, nejsme si tedy jisti, zda-li je to chování hodné následování. A rozhodně by odér takto nabytý nebyl tím nejoblíbenějším ve společnosti opačného pohlaví.

Redneck Rampage poskytuje pravděpodobně nejhorší kratochvíli se záchodem spojenou.

The Legend of Zelda: Majora's Mask

Je jedna věc, kterou na toaletě opravdu zažít nechceme – to aby nás náhle něco pošimralo či dokonce zezdola oslovilo. Více než dekádu staré RPG pro Gamecube a Nintendo 64 obsahuje jeden velmi zvláštní úkol. Na oné místnosti v hospůdce lze narazit na nešťastníka padnuvšího do záchoda. Osud je to bez debat krutý, ale situace je o to krkolomnější, že dotyčná osoba se tam ocitla bez toaletního papíru. Náplň úkolu je tedy jasná – obstarat papír a nechat nešťastníka proměnit se v nebožtíka.

Kam i Duke Nukem chodí pěšky
i Zdroj: Hrej.cz

The Legend of Zelda navazuje na Redneck Rampage více než stylově!

The Sims 3

V seznamu nám nesmí chybět Sims – simulátor takové normální rodinky. A co by to bylo za simulaci života bez přítomnosti záchodové mísy? Krom běžného užití (bravo) lze záchod užít i jako kočičí hračku. Vedle této bizarnosti ale hra obsahuje i zcela praktické aspekty života spojeného s vylučováním – mísu je třeba čistit (jenom ne za pomocí kočky, proboha!), řešit je možné i nákup toaletního papíru a ve finále hra implementuje také složité sociální mechanismy spojené s vykonáváním potřeby. Aneb, i simík se může stydět, je-li načapán!

Vaše kočky by kupovaly Sims 3. Jinak ale Sims nezklamaly – vše je do detailu vypracováno!

Jak sami vidíte, až na světlovlasé a simulační výjimky hrdinové toalet příliš nevyužívají, k absolutnímu realismu her nám tedy zřejmě ještě chybí překonat pár bariér. Kdyby těmi internety nekolovaly parodie typu Nintendo Pii, tak si snad herní průmysl a volání potřeby ani nespojíme. Je to dobře nebo špatně? To posoudit nedokážeme, ale jsme vždy nadšeni, když se objeví originální implementace záchodové mísy a my se můžeme před zářícími obrazovkami pobavit nad nápady tvůrců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama