Jaké je nové rozšíření sbírky Lego Super Mario – Dobrodružství s Peach?
i Zdroj: Martin Synek / Hrej.cz
Témata Článek Jaké je nové rozšíření sbírky Lego Super Mario – Dobrodružství s Peach?

Jaké je nové rozšíření sbírky Lego Super Mario – Dobrodružství s Peach?

Martin Synek

Martin Synek

23. 8. 2022 18:45

Nabídka interaktivních Lego postaviček z univerza kníratého instalatéra Maria se opět rozrůstá. Kromě loňského Luigiho, Mariova bratra (ve zbrani), se letos dostává i na věčně zachraňovanou princeznu Peach. Tentokrát si proklepneme její startovací pack, který je určen především dívčímu osazenstvu skládajícímu Lego.

Reklama

Zhruba před dvěma lety jsem jásal nad možností si složit interaktivní levely pro novou Lego postavičku Super Maria. Od té doby se však leccos změnilo, a za ty dva roky se z této Lego série stala pro mnohé sběratelská vášeň. Přiznám se, že patřím mezi ně a disponuji mnoha fajn sety, mezi které bych mohl zařadit třeba i Boj v Bowserově zámku, což je de-facto tradiční závěrečný bossfight. A mohl bych pokračovat, protože nekupuji úplně všechno, ale spíš ty nejzajímavější kousky i z aktuální nabídky produktů. 


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

  • Cena: 1499 Kč (oficiální cena na www.lego.com)
  • Počet kostek: 354
  • Přístupnost: Vhodné od 6ti let, u nejmenších nutná asistence rodičů či sourozenců, kteří disponují mobilním zařízením s nainstalovanou aplikací
  • Proč koupit: Interaktivní figurka Peach, na trhu mnoho rozšiřujících setů a navíc je to princezna!

Startovací set princezny Peach je v mnoha ohledech podobný startovacím krabicím Maria i Luigiho. Přesto zde na světlo vyplývá ten nejzásadnější rozdíl oproti instalatérským bratrům, tedy že Peach je spíše určena pro dívčí osazenstvo sedící u stavebnic s Legem. V krabici převládá růžová barva a složení celé její úrovně je vysloveně holčičí. Ne, rozhodně to není chyba a v podstatě velmi dobře chápu, proč je Peach ideální volbou pro novou interaktivní figurku. Je to přece princezna a většinou je to ona, kdo je v nesnázích. S tímto setem však přichází Peach do ofenzívy a stává se novým plnohodnotným hráčem na vytyčených tratích či levelech, chcete-li.

Pokud se podíváte na přiložené fotografie, tak zjistíte, že i nová postavička byla „zlegována“, aby se hodila k předchůdcům. Nechybí dokonce ani její ikonická korunka a barvu náušnic (pokud máte doma i jiné standardní Lego) si můžete určit sami. Interaktivitu zaručuje standardně čtveřice displejů (oči, ústa a hruď) a reproduktor, které většinou reagují na situace, ve kterých se postavička nachází (smích, pláč, jásot, spánek nebo pozdrav). Ve spodní části v oblasti nohou se nachází snímač, který načítá speciální kostičky s čárovými kódy nebo umí rozpoznat základní barvy kostek. 

Všichni, kteří Lego Super Mario sety znají už jistě vědí, že nedílnou součástí stavby levelů je nutnost zapojení mobilního telefonu a stažení aplikace pro Mariova dobrodružství. Aplikace supluje papírové návody a provede stavitele kompletním vybudováním daného setu. Také je nutné propojit s aplikací pomocí Bluetooth i figurky, které máte již doma a aktualizovat je, aby zvládly i všechny novinky spojené s nejnovějším Peachiným dobrodružstvím. Vše je otázka chvilky a zápolení s aplikací od Lega také nehrozí, protože je v ní vše maximálně přehledné. 

Dobrodružství s Peach obsahuje samo o sobě 354 kostiček. Je z ní možno poskládat základní vyobrazený level, a i kdyby vám třeba nevyhovoval, vaší fantazii se meze klást nebudou. V základu postavíte houpací lávku a potkáte tři známé postavičky z Mariových her. Jsou jimi lávová bublina, Lemmy a setkáte se také se žlutým Toadem. Nechybí zde startovací zelená kostka ve tvaru potrubí, ani cílová vlaječka nebo obligátní létající kostka s otazníkem. Peach má v setu i několik druhů ovoce, které samozřejmě pozná, pokud ji na ně namíříte. V momentě, kdy je level splněn podle pravidel, postavička po průchodu cílem oznámí počet získaných mincí.

Jaké je nové rozšíření sbírky Lego Super Mario – Dobrodružství s Peach?
i Zdroj: Martin Synek / Hrej.cz

Abychom doma vyzkoušeli vícero možností interaktivní Peach, nechali jsme ji zabojovat v našem klasickém domácím bludišti, které bylo složeno z několika setů a končilo poražením bosse Bowsera. Musím také říci, že tento Lego set s označením 71403 se nejvíce zamlouval mé dceři, a to je také důvod, proč Peach nemohla u nás doma mezi ostatními krabicemi chybět. Máte-li doma stejně naladěné ratolesti, kterým v celém tom Mariovském světě chyběl ženský element, bude tato novinka přesně pro vás. 

Nová Lego Peach i s jejím začátečním dobrodružství je podobně skvělá jako její předchůdci Mario nebo Luigi. Ti, kteří již se stavebnicovým Mariem nějakou tu zkušenost mají, jistě využijí příležitosti, aby si pořídili i třetí postavičku do své sestavy. Jako set s novými prvky se ideálně hodí k rozšíření vaší stávající sbírky. Nováčkům, kteří by chtěli proniknout do Mariových dobrodružství se tak otevírá další z možností, z čeho vybírat a od čeho se odpíchnout.

Pokud jste – stejně jako já – velkým fanouškem Maria a jeho kamarádů, nejspíše stejně u základního balení nezůstanete

U nás doma například netrpělivě vyhlížíme, až nám dorazí rozšiřující set Kočka Peach a ledová věž, která obsahuje kromě nové dráhy a nových kostiček i kočičí kosmetické doplňky pro princeznu Peach. Ale o tom zase až někdy jindy. Set Dobrodružství s Peach je pouze úvodem do nových princezniných zážitků a pokud jste – stejně jako já – velkým fanouškem Maria a jeho kamarádů, nejspíše stejně u základního balení nezůstanete. Cena krabičky se pohybuje kolem hranice 1400 korun, což je podobná cena jako u jejích kolegů Maria Luigiho. 

Z vlastní zkušenosti vím, že u Lega ze série Mariových dobrodružství se dají trávit hodiny a hodiny času při sestavování různě náročných levelů a další hodiny u jejich hraní. I zde totiž platí to, že čím více lidí kolem stolu zasedne, tím větší a lepší světy je možné složit. Mariova Lego podoba mi neskutečně sedí, a i dle zkušeností z domova vím, že rozhodně nejsem sám. Set je určen pro všechny od šesti let, ale u těch nejmenších stavitelů se samozřejmě předpokládá, že se při stavbě jim bude asistovat někdo, kdo má po ruce mobilní telefon se správně nainstalovanou aplikací k obsluze Mariových stavebnic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama