Preview Fortnite Článek Fortnite vítá novou sezónu - jakých novinek jsme se dočkali?

Fortnite vítá novou sezónu - jakých novinek jsme se dočkali?

Martin Synek

Martin Synek

7. 6. 2022 16:20

Víkend je dávno za námi, a s ním i sobotní event Collision ve hře Fortnite. Na následujících řádcích se spolu podíváme na to, jak se všechno nakonec vyřešilo. Pomrkneme na novou sezónu, která začala v neděli, a také její battle pass. Zabrousíme hlouběji i do příběhu a probereme spolu novinky, které nás na ostrově čekají.

Reklama

Nejprve k samotnému eventu Collision. Ten začal v sobotu v deset večer našeho času a již začátek byl, dle mého skromného názoru, úžasně zpracován. Poprvé jsme měli možnost vidět zmrzlý měsíc, který je viditelný i na mapě Fortnitu, včetně základny The Seven. Uvědomíte si velikost samotného Mecha Strike Commander, což je obří robot, tentokráte pilotovaný čtyřmi hrdiny a jedním kapitánem. V tomto případě doopravdy dojde na prognózy a objevuje se hrdinka Paradigm vedoucí vás vstříc záchraně realit. V cestě vám samozřejmě bude stát Imagine Order se všemi zbraněmi, kterými disponuje - a díky kterým to i vypadá, že bude mít malinko navrch. Nebojte se, vše zachrání naši staří známí v čele s Foundationem, agentem Jonesem nebo banánem Peelym, kteří nejedenkrát převáží misky vah na vaši stranu.

Zničení Collideru a odstranění zlobivé Sloanové je součástí plánu. Tento pětadvacetiminutový příběhový event byl nabitý událostmi, kde se rozpadaly reality, mohli jsme také vidět souboj Obi-Wana a Vadera, nebo úhlavního nepřítele Gena, za kterým se skokem do jiné reality vydávají i Jones a Foundation. Ostrov je zachráněn a na nás po této akční jízdě čeká jenom nápis lákající ta pokračování.

Nicméně jsem se s odstupem času dozvěděl velkou zajímavost, a to že závěrečná obrazovka byla podkreslena hudbou, kterou procedurálně generoval samotný Unreal Engine. Tvůrci to později vysvětlili coby možnost, jak se vyhnout problémům s právy a tento subsystém vlastního enginu pojmenovali Quartz. Za mě jde o hezký test nové technologie.

JE LIBO PRÁZDNINY?

Na novou sezónu jsme zase tak dlouho čekat nemuseli. V neděli přifrčel update a já jsem si konečně mohl novinku nesoucí název Vibin pořádně osahat. Ostrov se částečně proměnil v obrovskou párty zónu, kde se notně slavilo vítězství nad zlotřilci z Imagine Order. Zero Point leží na dně Loot Lake a jeho vlivem se změnila asi jedna čtvrtina celé mapy. Vyrostl zde obrovský Strom reality a okolo něj je krajina poseta obřími houbami. Dostali jsme zpět i pár oblastí z minulých sezón (obří židle!) a mnohá z klasických míst se změnila minimálně barevným provedením. Uvnitř vodopádů také nalezneme jednu z komunitních výzev, spočívající v odstranění závalu. Z Command Cavern se stala obří diskotéka Rave Cave a městečko Greasy Grove je zčásti prorosteno houbami. A mnoho dalšího.

Mírný grafický posun hry je také znatelný. Scéna má teď malinko jiné nasvícení a celkově se změnila i paleta barev. Vše je zkrátka v party režimu se vším, co k tomu patří. Vrátilo se tornádo a poprvé se seznamujeme s náznaky toho, co se stalo se zdejšími zvířecími miláčky Klomby. Do katalogu pojízdných “vozidel” se přidali i vlci, prasata či průhledné koule osazené přísavkou, které cestují po zdejší horské dráze. Zábava je zde převeliká a v prvních 30 hrách jsem byl několikrát svědkem parádní přestřelky a následné honičky v koulích. Ze zbraní vypíchnu snad jen dvourannou brokovnici a nové Arko, které bylo vyměněno za MK7. 

Největším lákadlem aktuálního battle passu je Darth Vader. Trůní na posledním stém levelu a jde rozhodně o skin, který si zaslouží vaši pozornost. Klasicky pak dostáváme další čtyři postavy, z nichž jedna (Snap) bude mít několik možností customizace, které si bude hráč vybojovávat podobně, jako tomu bylo v minulosti u Omni mečů. Příběhové střípky snad poprvé uvidíme v následujícím týdnu, avšak u této sezóny půjde především o chill a odpočinkovou zábavu, která nebude svázána konfliktem - ten zřejmě probíhá za oponou některé z dalších realit. Overshield z režimu Zero Build stále neodešel, tudíž všem nováčkům opět doporučuji, aby své první kroky činili v klasickém stavěcím lobby. Tak co? Jdete do toho taky? Napište nám do komentářů, jak se vám event líbil a jaký máte názor na novou sezónu. Budeme se těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama