Dead Rising 3 Článek Dead Rising 3

Dead Rising 3

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

30. 6. 2013 22:26
Reklama

Na nedávno skončené E3 nebyl o svou chvilku na pódiu připraven ani Capcom, který spolu s Microsoftem pracuje na jednom z exkluzivních titulů. Dead Rising 3 si ponese nálepku „Xbox One-only“ a na pulty by se měl dostat v listopadu hned v první den prodejů samotné konzole nové generace.Ve třetím pokračování zombie série se vám dostane pod tlačítka automechanik jménem Nick Ramos, který se ve svém fiktivním městečku Los Perdidos v Kalifornii bude snažit přežít. Deset let po událostech z Dead Rising 2 se sem totiž dostala vlna nakažených zombíků, jichž – jak je v sérii zvykem – nebude poskrovnu.

Nick se bude pohybovat v rozlehlém městě zcela bez zábran, a to až do té míry, že bude možné vylézt na každou budovu a do řady z nich navíc přímo vstupovat. Uvidíme, jak si s celou záležitostí vývojáři poradí a do kolika domů nás nakonec opravdu vpustí. Celý svět by měl navíc díky výkonu Xboxu One fungovat bez jediného načítání, což je jeden z velkých přínosů nové konzole.

Kutil Tim proti hordě nepřátel

Hlavní náplní hry bude samozřejmě boj proti všudypřítomným zombíkům a vy budete mít v roli Nicka Ramose obrovské možnosti, jak se s nimi vypořádat. Po vzoru předchozích dílů bude znovu možné jako zbraň použít prakticky cokoliv, do ruky se vám tak dostanou kromě střelných zbraní i různá kladiva, motorové pily, nákupní vozíky, golfové hole, kusy prken a mnoho dalšího. Vývojáři mluví o stovkách předmětů sloužícím k obraně a útoku. Vše lze navíc díky novému systému různě kombinovat a vytvářet si ultimátní zbraně, které by se nevešly ani do vašich nejbláznivějších snů.

V ukázce jsme viděli například klasickou záležitost v podobě přilepení svítilny k pistoli, dostalo se však i na znatelně netradičnější kousek – Rick narychlo smontoval obrovské kladivo s příruční cirkulárkou a šlo se do boje proti stovkám nepřátel. Z jednoho dokonce udělal, jak sám výkonný producent hry Josh Bridge z Capcomu poznamenal, banana split, když zombíka neskutečný nástroj rozřízl na dvě souměrné půlky.

Strategický element à la přenosné stereo

V boji s nepřátelskými hordami budete navíc využívat i trochu té strategie. Zombíci totiž nově reagují na veškeré podněty a vy je tak můžete elegantně odklidit z cesty. Nejlepším způsobem, jak skupinu loudajících se panáků odlákat, je nějaký zvukový či světelný efekt. Ideálně k tomu poslouží třeba signální pistole a světlice, těch však ve hře nebude mnoho a na řadu tak bude muset přijít vaše vynalézavost. Zapnutý alarm v obchodě nebo spuštěné přenosné stereo odláká pozornost nepřátel stejně dobře, apak už jen zbývá , jak všechny možnosti navzájem zkombinujete.

Po obrovském městě bude kromě cesty „pěškobusem“ možné využívat i dopravních prostředků. Auto se stane nejen dobrým zkracovačem dlouhých vzdáleností, ale i parádní vražednou zbraní. Ani uvnitř plechového miláčka si však neodpočinete – zombíci se nebojí rozmlátit sklo, držet se zpětného zrcátka a šeptat vám něco pěkného do ouška. I během jízdy se tak budete muset pěkně ohánět, abyste se nestali obětí masy nepřátel.

Dle prvních záběrů to také vypadá, že se vývojáři v Capcomu rozhodli nasadit na trochu vážnější notu. Komické situace známé z předchozích dílů už na vás nebudou skákat na každém metru, fanoušci série se však nemusí bát: „Ten, kdo bude chtít hrát Dead Rising 3 vážněji, ten může. Kdo bude chtít najít i tu komickou složku, ten ji během hraní najde a užije si ji stejně jako dříve,“ ujišťoval Josh Bridge.

Nezapomeňte na smartphony!

Ani u exkluzivity od studia Capcom nezapomněli na trend letošní E3. Nějaké to propojení s chytrými telefony či tablety si tento rok neodpustil téměř nikdo a Dead Rising 3 nebyl výjimkou. Ke všemu pomůže služba jménem SmartGlass, která spojí váš Xbox One s chytrou plackou. Díky tomu pak budete moci využít hned několika druhů interakce. První z nich je pomoc v případě nutnosti – budete obklíčeni hordou zombíků a všechnu lepicí pásku na vytvoření nové zbraně jste již spotřebovali? Žádný problém! Najděte si buď skrytou cestu pomocí pohledu z ptačí perspektivy, případně na nepřátele pošlete nějakou tu vzdušnou podporu. Napalm jim jistě rozhodí papuče!

Druhou věcí, kterou SmartGlass přinese, je možnost hraní misí, které vám bez této služby zůstanou skryty. „Například vám zavolá postava, která je pouze na SmartGlass zařízení. Pokud jej nebudete mít, nezavolá vám. A to také znamená, že se do těchto misí nedostanete,“ prohlásil Josh Bridge. Více o propojení SmartGlass s Dead Rising 3 se dočtete v této novince. Nemusíte se však bát, hra prý půjde zcela bez problému dohrát i bez chytrého telefonu či tabletu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama