Modern Warfare 2 Článek COD: Modern Warfare 2 – Stimulus Package DLC

COD: Modern Warfare 2 – Stimulus Package DLC

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 4. 2010 22:20 7
Reklama

Ještě předtím, než se Stimulus Package vůbec objevil na Xbox Live Marketplace (majitelé PC a PS3 se dočkají už velmi brzy), vzbudil mezi hráči poměrně velkou vlnu kontroverze. Proč? Protože Infinity Ward požadovali za pětici nových map (z toho navíc dvě předělávky klasik z Call of Duty 4) na klasické „mapové“ DLC poměrně nestandardních 1200 MS bodů (zhruba patnáct dolarů, tedy téměř tři sta korun). Pro srovnání, kupříkladu za každé jednotlivé DLC pro Borderlands, které nabízí několik hodin zábavy, zaplatíte jenom 800 MS bodů a za datadisk Dragon Age: Prameny – Procitnutí zase 3200 MS bodů, ovšem tady se pohybujeme v trochu jiných relacích, neboť se jedná o skutečně plnohodnotný datadisk se vším všudy. Výtky tak směřovaly, aniž by se po nových mapách pochopitelně kdokoliv byť jen proběhl, především k faktu, že za relativně hodně peněz nenabídne onen stahovatelný balíček dost muziky. Rozřešení je ale o dost těžší, než by se na první pohled mohlo zdát.

Je pravděpodobné, že na trojici nových map pracovali v Infinity Ward už bez tvůrčího dozoru Westa a Zampelly, ale z hlediska kvality to na nich není vůbec poznat. Co do struktury budou vyhovovat spíše těm hráčům, kteří byli zvyklí na relativně plošší mapy ze čtvrtého Call of Duty, ale velmi rychle si na ně zvyknou i naprostí nováčci. Právě v okamžité přístupnosti tkví jejich síla. Storm – rozlehlý industriální komplex se spoustou menších skrýší a středobodem ve formě rozlehlého centrálního skladiště se hodí zejména pro klasický Deathmatch, popřípadě rychlou partii v Headquarters. Oproti tomu Bailout – dlouhá svažující se ulice se spoustou oken po obou stranách má naprosto ideální dispozice k módu Search & Destroy, či bitvě o vlajku, zatímco zamrzlé automobilové vrakoviště Salvage si bere se svými úzkými uličkami i rozlehlými prostranstvími od všeho trochu. A pak tu samozřejmě máme dva navrátilce, sniperský ráj v podobě mapy Overgrown a za každého počasí zábavný Crash, na nichž se nezměnilo, až na drobné detaily, které však poznají opravdu jen ti, kterým se strávený čas v multiplayeru začal již počítat na dny, vůbec nic. Kromě pětice nových map jsme se však dočkali ještě jedné, na první pohled možná ne tak viditelné, nicméně důležité změny. Konečně je totiž možné hrát Hardcore Deathmatch ve variantě Ricochet, kdy už není možné jen tak beztrestně střílet členy vašeho týmu, neboť se střely místo do nich zavrtávají automaticky do vás. Bohužel se ale Ricochet vztahuje jen a pouze na nové mapy (v menu výběru módů přibyly dvě nové položky, které automaticky rotují módy právě na nových mapách), u těch starých si musíte i nadále vystačit s „obyčejným“ deathmatchem, což je veliká škoda.

Ve finále tak před námi stojí hned dvě rovnocenné otázky. Zda si Stimulus Package koupit a jaké hodnocení mu vlastně udělit. Začněme tou jednodušší. Ano, oněch 1200 MS bodů se skutečně vyplatí investovat. Nikoliv ale z důvodu kvality. Zajistíte si tak totiž zejména mnohem širší nabídku hratelných lobby a tím pádem také znatelně kratší nahrávací časy a větší základnu potenciálních protihráčů, neboť většina majitelů MW2 už teď nedá bez DLC ani ránu. Otázka koupě nicméně v tomto případě příliš nesouvisí s konečným číslem. Je sice pravda, že ony mapy vám rozhodně vydrží minimálně do příchodu Modern Warfare 3, tedy nějaké dva roky čistého času, jenže to samozřejmě nebude každodenní vychutnávání, ale spíše setrvačnost. Chybí zde jakákoliv přidaná hodnota, něco skutečně výjimečného, co by mělo ospravedlnit vysoko nastavenou cenovou laťku. Ať už by se mělo jednat o obyčejné nové zbraně, několik nových misí do módu Special Ops, zkrátka něco navíc. Výsledné číslo je tak spíše rýpnutím do vývojářů, že ačkoliv si jejich produkt se skřípěním zubů většina hráčů koupí, nemělo by jim tak snadno procházet to, že nám vlastně servírují nic, byť na zlatém podnose.

Hrej! hodnocení – 6/10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama