Co si zahrát v lednu? Rok 2023 přináší šťavnaté mobilní novinky
i Zdroj: Hypernia
Témata Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge Článek Co si zahrát v lednu? Rok 2023 přináší šťavnaté mobilní novinky

Co si zahrát v lednu? Rok 2023 přináší šťavnaté mobilní novinky

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

12. 1. 2023 15:35 2

S novým rokem přicházejí další herní novinky ve světě mobilního hraní. Můžeme se těšit na příběhovku z drsného prostředí bruslařských závodů, adventuru z první světové války i oblíbené želvy ze stok. A všechny tyto hry mají něco společného.

Reklama

Náhledový obrázek poskytnut se svolením magazínu Hypernia.


  • V Roller Drama povedete partu bruslařek k vítězství
  • Valiant Hearths: Coming Home vám ukáže hrůzy první světové války
  • A v Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge budete s partou želváků bojovat proti zločinu

Roller Drama

Roller Drama je takovou směsicí velkého množství žánrů. Hlavním úkolem hry je dovést tým tvrdých bruslařek až na vrchol mezi konkurencí, což přináší rozdílnou sadu herních mechanik. První, nejlogičtější bude mechanika manažera týmu. Budete se starat o to, aby měly hráčky dostatek vybavení, místo, kde budou moci cvičit a též dostatek ochoty bojovat.

Onu ochotu zvyšujete další z mechanik, tedy konverzacemi. Ty probíhají ve stylu choice her a jsou velice jednoduché. Vybíráte mezi odpověďmi na záludné věty a tím zlepšujete (nebo zhoršujete) vztahy v týmu. Ty se následně mohou projevit v té nejdůležitější části gameplaye.

Co by to bylo za sportovní management simulátor, když následně neuvidíte své hráče na trati. Při závodech můžete jednotlivé hráčky nabádat k tvrdším výpadům, předjíždění, či naopak na seskupení obranné formace v případě, kdyby se hráči druhého týmu po uzemnění rozhodli vstát. Celý průchod na vrchol zároveň provází příběh, jenž dle předběžných reakcí nebude jen takovou omáčkou okolo závodění, nýbrž plnohodnotným atributem celé hry.

V této hře budete mít hodně zodpovědnosti a hlavně hodně práce s dosažením k cílenému výsledku. Nikdo nečeká, že to bude snadné, avšak o to bude výsledek lepší. Roller Drama bude volně ke stažení na všechny herní platformy, přes telefony jej bude možné hrát na Netflixu.

Valiant Hearts: Coming Home

Dalším v řadě mobilních titulů je Valiant Hearts: Coming Home. Jedná se o pokračování oblíbené adventury Valiant Hearts: The Great War z dílny Ubisoftu a Old Skull Games. Dle tvůrců bychom se měli těšit na stejně kvalitní příběh, jenž tak skvěle vykresloval dusivou atmosféru první světové války v prvním díle.

Jádrem druhého dílu Valiant Hearts bude příběh dvou bratrů, kteří se v první světové válce snaží přežít v zákopech; více toho tvůrci neprozradili. Víme však, že se i po herní stránce bude titul podobat prvnímu dílu. Akce je tady spíše upozaděna za logické hádanky a hlavně srdceryvný příběh. Stejně jako ostatní tituly bude Valiant Hearts dostupné na platformě Android i iOS pro předplatitele Netflixu.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Jednou z nejočekávanějších her tohoto roku je arkádová záležitost ze světa Želv Ninja. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge je pixelovaná bojovka, ve které se vydáte s bandou želváků a jejich přátel zachránit město před dávným nepřítelem, Trhačem. Titul je postaven na bázi jednotlivých levelů-koridorů, které vyčistíte a posunete se dál v příběhu. 

Želvy Ninja přichází na mobily. TMNT: Shredder’s Revenge si zahrajete „zdarma“ díky Netflixu
i Zdroj: Tribute Games / TMNT press kit

Želvy Ninja přichází na mobily. TMNT: Shredder’s Revenge si zahrajete „zdarma“ díky Netflixu

Netflix přináší na mobilní telefony a tablety další úspěšný videoherní počin z PC a konzolí. Tentokrát se předplatitelé…

11. 1. 2023 12:25

Kromě jistě vtipného příběhu plného jadrný hlášek a jiných projevů toho nejlepšího z humoru nás čeká kvalitní soubojový systém ve stylu starších herních klasik i řádná horda vtipů. Z traileru vychází i velice chytlavý soundtrack, do jehož rytmu se budou dobře lámat kosti nepřátel. TMNT: Shredder's Revenge již lze hrát na telefonech přes mobilní platformu Netflix. Stažení je možné i přes Google Play i App Store, bez Netflix předplatného si jej však nezahrajete.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama