DmC: Devil May Cry Článek Capcom na GC 2012: To si budeme pamatovat

Capcom na GC 2012: To si budeme pamatovat

Vladislav Burian

Vladislav Burian

13. 8. 2012 22:40 2
Reklama

Pokud jste hledali informace o letošní herní výstavě GamesCom 2012 z německého Kolína nad Rýnem, možná jste v tuto chvíli poněkud zmateni. K prezentacím totiž dochází už dnes v úterý 14.8., a ne až zítra, jak mnozí začátek výstavy datovali. Co je však důležitější - máme za sebou první prezentaci, a to japonské společnosti Capcom (dnes je na řadě ještě EA a Sony). Co zajímavého přinesla?

Devil May Cry

Hned zpočátku čekalo herní fanoušky nepříjemné překvapení - nemohli si užít atmosféru prezentace, neboť Capcom nepřipravil videopřenos. Možná šlo o nováčkovskou daň, společnost zavítala na GamesCom vůbec poprvé. Tenhle výrazný škraloup však ospravedlnily představené novinky. Viceprezident pro marketing Michael Patterson dal po úvodním slovu prostor jako prvnímu DmC: Devil May Cry. V připravovaném restartu hry se vrací důležitá postava z třetího dílu, Dantovo dvojče Vergil, které se jej snaží zverbovat do řádu The Order. Řád založil pravě Vergil s cílem pomsty démonům, co zotročují lidstvo. Na příběh a chování hrdinů bude mít pravděpodobně velký důraz minulost - zatímco Dante se dostal do sirotčince a pak žil na ulici, Vergil si užíval bohaté a privilegované rodiny.

V traileru se oba setkávají jako přátelé, další obrázky však naznačují menší trhliny... Virgil se soustředí na své poslání, ale Dante pomýšlí spíše na záchranu jakési dívčiny. Diváci prezentace měli možnost zhlédnout demo, sledující především Danta - ohlasy jsou veskrze kladné. Hra vyjde 13. ledna na Xbox 360, PlayStation 3 a o něco později též na PC.

Lost Planet 3

Jako druhé přišlo na řadu Lost Planet 3. Po traileru bylo návštěvníkům prozrazeno, že půjde o prequel ke zbytku série. Hlavním hrdinou je Jim, který opouští Zemi a vydává se do nebezpečných a nehostinných končin, kde má pracovat pro Neo-Venus, aby za utržené peníze podporoval rodinu. Jim se přidává ke svým kolegům na základně Coronis a následně začíná prozkoumávat neznámý terén, kde se krom jiného nachází i důležité nerosty.

K dispozici bylo krom nového traileru i demo. V něm měl Jim za úkol dostat se na věž na vrcholku hory. Cesta však vedla přes zamořené jeskyně, kde se nacházeli protivníci v podobě hmyzu. Nakonec však nedošlo pouze na zástupce fauny, ale i neznámou lidskou postavu... Jak to všechno dopadne, se dozvíme buď v dalších ukázkách, případně až v plné verzi, jež vyjde na konzole i PC někdy zpočátku roku 2013. Z prvních poznatků však můžeme tvrdit, že hra bude drsnější než předchozí díly a že bude střídat pohled z první a třetí osoby.

Street Fighter X Tekken (Vita)

O Street Fighter X Tekken (již jsme přinesli recenzi verze na velké platformy) pro PlayStation Vita jsme se toho dozvěděli poměrně málo. Tahle masivní mlátička nabídne na handheldu od začátku hned 55 hratelných bojovníků, přičemž k dispozici bude také casual mód. Mnohé navíc potěší, že bude možné bojovat v soubojích na Vita a PS3. Titul vychází 26. října.

ResidentEvil.net a Resident Evil 6

Hned po Street Fighter X Tekken jsme se dočkali oznámení sociální služby pro Resident Evil 6. Jedná se o webovou službu, kterou v pre-launchové formě najdete už nyní na www.residentevil.net, nabízející souhrn všech herních statistik (preference zbraní, počet zabitých nepřátel,...) na jednom místě a jejich online sdílení s přáteli. Dalšími možnostmi, o nichž se mluví, jsou "tweetování", přehled online kamarádů (abyste věděli, koho můžete vyzvat do kooperace), prohlížení dokumentů nashromážděných ve hře a podobně. A pracuje se i na verzi pro smarthphony. Za hraní navíc dostanete takzvané RE Points, za něž si půjde koupit nejrůznější serepetičky. ResidentEvil.net by mělo být k dispozici zároveň s launchem hry.

Samotné Resident Evil 6 v gameplay ukázce představilo novou postavu jménem Jake Muller, kterého doprovází Sherry Birkin z Resident Evil 2. Dvojice se musela probojovat přes zasněžené hory. Hra by však měla nabídnout hned tři dějové linie, přičemž ta druhá bude sledovat Leona Kennedyho s Helenou Harper a třetí Chrise Redfielda s Piersem Nivansem. Jakousi bonusovou roli pak zaujme Ada Wong. Resident Evil 6 vyjde na Xbox 360, PS3 a PC 2. října.

Hra za Jakea:

Hra za Leona:

Remember Me

Největší překvapení přišlo až na závěr prezentace. Capcom zde ohlásil naprosto nový titul Remember Me (vlastně jak se to vezme, hra se objevila v podobě technického dema již na minulém ročníku GamesComu pod kódovým označením Adrift). Stojí za ním francouzští vývojáři z Dontnot Entertainment, přičemž nejde o žádné zelenáče. V jejich řadách stojí zkušení pardálové, jež se podíleli třeba na Splinter Cell, Rainbow Six či Heavy Rain.

Remember Me je zasazena do futuristické Paříže v roce 2084, kde budete ovládat ženskou hrdinku jménem Nilin. Její paměť byla smazána, což silně reflektuje celý příběh hry. Ten se totiž točí okolo tématu obchodování s lidskými myšlenkami na černém trhu. Abyste tomu rozuměli, do lidí je implementována technologie Sen-Sen od společnosti Memoryeyes, která snímá jejich vzpomínky, s nimiž se pak čile obchoduje. Nebezpečím je možné vloupání se do nich, jejich modifikace, ukradení... Můžeme zde nalézt nemalou paralelu s dalším novým IP Watch Dogs.

Samotná hra silně připomíná Uncharted, ostatně to podtrhuje žánrové zasazení Remember Me jakožto third-person akční adventury. Hra vyjde pro PC, PS3 a X360 během května 2013.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama