Battlefield 2042 měl zaznamenat jeden z nejlepších startů celé série
i Zdroj: Hrej.cz
Battlefield 2042 Novinka Battlefield 2042 měl zaznamenat jeden z nejlepších startů celé série

Battlefield 2042 měl zaznamenat jeden z nejlepších startů celé série

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

4. 12. 2021 12:30

I přes zdrcující kritiku nového Battlefieldu, reflektovanou mimo jiné i v nejnižší Metacritic známce v historii celé série, se DICE mělo prodejně dařit. Podle insidera a novináře magazínu VGC, Toma Hendersona, dosáhl Battlefield 2042 po konci prvního týdnu na 4.23 milionu prodaných kusů. V porovnání s ostatními díly jej na základě údajů Hendersona překonává pouze třetí díl.

Reklama

  • Battlefield 2042 měl za první týden po vydání prodat 4,23 milionu kusů
  • O prodejním čísle informoval s odkazem na interní zdroje známý insider a novinář Tom Henderson

Henderson na základě interních dat z EA porovnává, že si Battlefield 2042 vedl v prvním týdnu lépe než Battlefield 1 (3,46 milionu) i Battlefield 4 (2,59 milionu). Za Battlefieldem 3, jenž dlouhodobě drží prvenství, zaostává navíc jen o 0,45 milionu, čímž aspiruje na držitele druhého nejlepšího startu dosavadní série.

Ve srovnání s dva roky starým Battlefieldem V přilákala novinka od DICE téměř dvojnásobek hráčů. Tento přísun má nicméně stále větší problém udržet, a to jednak pro nespokojenost s technickou kvalitou, tak i stránkou obsahovou.

Jako reakce na kritické přijetí bylo vedením EA rovněž oznámeno, že dohled nad celou značkou přebírá nově Vince Zampella, vedoucí studia Respawn. Související zprávou bylo pak to, že do rozvoje letošního dílu vstoupí seattleské studio, a to konkrétně s cílem vytvoření dodatečného obsahu. Jeho řízení bude mít starost Marcus Lehto, vývojář, jenž se zdaleka nejvíce proslavil svou prací na sérii Halo.

EA udělalo velké změny. Na značku Battlefield bude nově dohlížet Vince Zampella
i Zdroj: Hrej.cz

EA udělalo velké změny. Na značku Battlefield bude nově dohlížet Vince Zampella

Battlefield 2042 na tom není příliš dobře. Vývojáři se sice snaží urychleně napravit jeho reputaci skrze nové updaty, nedaří…

3. 12. 2021 09:00
2

První sezóna byla potvrzena na rok 2022. Jejím prostřednictvím získají hráči přístup k novému specialistovi, rozšířenému obsahu pro režim Portal a Battle Passu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama