B-Boy Článek B-Boy, I tell ya!

B-Boy, I tell ya!

Jan Horčík

Jan Horčík

1. 5. 2006 22:53
Reklama

Ta parta Anglánů si říká FreeStyleGames a svého B-Boye chystají pro PlayStation 2 a PSP. Na pomoc si přizvali dánského DJ Hoocha, ten se postará o muzikální část, pohybovou složku pak pomůže vypilovat k dokonalosti týpek jménem Crazy Legs. Znalci nejspíš tuší, že jde o přezdívku Richarda Colóna, člena slavné newyorské taneční skupiny Rock Steady Crew.

Kulturní vsuvka: Rock Steady Crew vznikli už v roce 1977 v jedné z nejhorších newyorských čtvrtí, v Bronxu. Zakladateli byli Jimmy D a JoJo, dva velcí popularizátoři breakdance. V roce 1979 přibyli do party Crazy Legs a Lenny Len, breakdance se začal pomalu stávat známým i mimo samotný Nový Amsterdam. Dnes už jejich představení znají lidé po celém světě, na některé jejich úchvatné kousky se můžete podívat také na oficiální stránkách na adrese www.rocksteadycrew.com.

Come on, be easy

B-Boy jde ve stopách hudebních her jako PaRappa the Rapper nebo DanceDance Revolution, i když si dosud málo probádanou džunglí klestí svou vlastní cestu. Nabídne dynamicky ovládaný "bojový" systém, přičemž slovo "bojový" tady značí taneční bitvy à la reklama na nejmenovaného operátora, nikoliv frenetické střílení nebo bezhlavé mlácení. B-Boy tedy bude akční, ale svým způsobem. Základní součástí hry bude mód B-Boy Life, ve kterém si hráč buduje vlastní kariéru breakdancového tanečníka. Bojuje s dalšími slavnými jmény převzatými ze skutečné scény, jako jsou třeba (nezasvěceným zřejmě víceméně neznámí) Kamel, Ivan "The Urban Action Figure", Crumbs, Hong10, Lillou, Mouse nebo samotný Crazy Legs. K tomu se navíc snaží dát dohromady i svou vlastní crew, partičku tanečníků, kteří by mu pomohli dobít svět breakdance.

"Kultura B-boy je jedním ze čtyř základních prvků hip-hopu a týmům v SCEE i FreeStyleGames se podařilo udělat tuhle hru tak, aby hip-hopová komunita měla jistotu, že celistvost b-boyingu není brána na hůl." říká o projektu Crazy Legs a dodává, že "Je skvělý vědět, že aktivně hledali skutečné B-boye, kteří scénu udělali takovou, jaká dnes je."

Jasně, že Crazy Legs nebude o hře, ve které vystupuje prohlašovat cokoliv špatného. Na druhou stranu se angažovanost takového člověka skutečně dá považovat za jistou záruku kvality, protože tenhle bohem nadaný tanečník o peníze ani slávu rozhodně nouzi nemá. Dlouhodobě působí jako prezident Rock Steady Crew a snaží se o propagaci breakdance. Na breakdancových fórech po celém světě fanoušci netrpělivě očekávají, co se z B-Boye vyklube.

It`s all in tha Juice` Baby

Jasně, že hned od začátku z vás nebude breakdancový mistr. Všechno se musíte nejprve naučit, a to si nějakou tu dřinu vyžádá. Vývojáři nasnímali pomocí technologie motion capture přes 800 všelijakých pohybů. Vy máte možnost je volně kombinovat do různých sestav, pilovat jejich provedení a předvádět se s nimi na 21 různých "scénách" (ulicích) z celého světa. Vaše reputace bude růst, budete se setkávat se stále zkušenějšími B-boys, kterých je ve hře celkově přes čtyřicet. Můžete je vyzvat ve speciálních módech i samostatně, což bude vlastně něco jako takový "skirmish". Jenže se při tom bude tančit. Jak poetické! Škoda, že takové tituly jako Guitar Hero nebo Singstar také nemají multiplayer.

Majitelé PSP navíc mají možnost vyzvat k souboji živé protivníky skrze zabudovaný multiplayerový mód. K tomu vám bude vyhrávat na čtyřicet aktuálních hiphopových a funkových hitů, speciálně připravených DJem Hoochem. B-Boy se má v obou verzích objevit na trhu září tohoto roku. Nějak mi ale nejde do hlavy, proč dosud nebylo ohlášeno uvedení také v Severní Americe. Září totiž platí pouze pro Evropu, přitom v Americe je hiphopová a breakdancová subkultura mnohonásobně silnější než na Starém kontinentu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama