Gears of War Článek 7 nejtmavších mouřenínů

7 nejtmavších mouřenínů

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

23. 8. 2009 22:44 21
Reklama

Upřímně, nic moc. Schválně zapátrejte ve své herní historii, kdy jste skutečně hráli hru, ve které by člověk s tmavou pletí měl nějakou důležitější úlohu než jenom panák na odstřel, popřípadě kamarád na nešťastný odstřel a vážně smutnou animovanou sekvenci. Moc toho nebude, že? Přesto se najdou tací, které jste si pamatovali ještě dlouho poté, co se na krabičce s hrou začala objevovat vrstva prachu, viditelná i z vedlejšího pokoje. Jako vždycky, můžete s výběrem nesouhlasit, můžete proti němu protestovat, ale to je tak jediné, co s tím můžete dělat. Samozřejmě kromě přidávání dalších tipů na fajnové snědé sekáče. A teď už hurá obsloužit prvního pána na holení.

V rytmu rapu

1. Carl "CJ" Johnson
Hra: Grand Theft Auto: San Andreas | rok: 2004

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
Drsný rapper ze San Andreas, kde se odehrával děj jednoho z dílů série Grand Theft Auto, rozhodně nemůže v našem výčtu chybět. Právě díky tomu, že jste se mohli zhostit role tuplovaného černocha, se před vámi rozehrál v GTA hrách dosud neviděný příběh, plný drog, dunícího hip-hopu a tvrďáckých hlášek, což ovšem nebylo spoustě lidem po chuti. Z GTA: San Andreas se tak velmi rychle stal nejrozporuplněji přijímaný díl v sérii (minimálně u nás) a „na vině“ byl právě CJ. Pokud jste se však naladili na stejnou vlnu, začali chodit do virtuální posilovny, nechali si tělo potetovat kérkami a v obchodech s módou nechali tisíce dolarů za módní tretky, tak se pro vás ze San Andreas mohl rázem stát váš druhý domov. Mimochodem, malé cameo si ve hře střihnul i Samuel L. Jackson, sekáč z masa a kostí, který nadaboval velmi zábavnou postavu seržanta Tenpennyho, jenž si zákony vykládá svým zcela osobitým způsobem.

Yeah baby!

2. Cole Train
Hra: Gears of War 2 | rok: 2008

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
Patříte-li mezi tu skupinu hráčů, kteří se na naddimenzované svaly postav z Gears of War dívají skrz prsty stejně jako na rádoby drsné chlapácké hlášky k smíchu (a samotné hry byste se nedotkli ani extrémně dlouhou tyčí), tak celý tento odstavec raději přeskočte. Patrně si totiž myslíte, že Markus Fenix je esencí všeho toho macho zla. Chyba lávky! V sérii Gears of War, speciálně ve druhém díle, kde dostává mnohem větší prostor, totiž existuje jedna postava, která nejde pro důmyslnou hlášku daleko a řetěz své motorové pily nechává pro jistotu v neustálé pohotovosti. Samozřejmě se jedná o svalovce jménem Cole Train, který se díky svému vysoko postavenému hlasu stal naprostým miláčkem v multiplayerových kláních. Stačí totiž několik přesných řezů motorovou pilou a „tenhle vlak, kterej vždycky dojede včas“ doslova exploduje v gejzír extatických výkřiků, pištění, a když jde do tuhého, tak neváhá vytasit ani dunivý baryton.

Afro vrací úder

3. Afro Thunder
Hra: Ready 2 Rumble Boxing | rok: 1999

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
Někdy si programátoři jen tak vymyslí herní postavu, řeknou si OK a šoupnou ji do davu mezi ostatní, na první pohled obyčejné shluky polygonů. Ovšem ona si ta postava najednou začne žít svým vlastním životem. Stejně jako Afro Thunder, jeden z boxerů prastaré záležitosti Ready 2 Rumble. Prakticky od prvního okamžiku, kdy se hra objevila na trhu, neexistovaly žádné jiné screenshoty než ty, na nichž bylo obrovské afro, doprovázené dvěma boxerskými rukavicemi a možná nějakým tělem. Přitom samotné hraní za Afro Thundera nebylo ničím výjimečné od ostatních postav v nabídce, ovšem žádná z nich neměla takové charisma, kterým by si vás během pěti vteřin získala. Afro Thunder se, kromě dvou pokračování, objevil jako bonusová postava i ve hře TNA iMPACT!. Podle slov vývojářů z firmy EA Freestyle, které jsme měli možnost vyzpovídat přesně před rokem v Praze, se také stal jednou z hlavních inspirací pro ne příliš úspěšnou bojovku FaceBreaker.

Pane, ano pane!

4. Seržant Johnson
Hra: Halo: Combat Evolved | rok: 2001

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
„Takže ty jsi dohrál demoverzi Halo: Combat Evolved. To není špatné, vojáku, to vůbec není špatné. ALE MÁŠ DOST ODVAHY UDĚLAT DALŠÍ KROK? Halo: Combat Evolved! Kup si jednu! Prdlajz, kup si rovnou dvě! A to je rozkaz vojáku!“ Pro mnohé z vás to jsou jistě první věty, které jste slyšeli z úst seržanta Johnsona, jedné z kultovních postav série Halo. Ukázal se vám totiž po dohrání demoverze prvního dílu v krátkém videu, kdy vás i výše zmíněným způsobem nabádal ke koupi plné hry. Díky jeho vtipným hláškám se z něj hodně rychle stala jedna z nejoblíbenějších postav, na což zareagovali i lidé z Bungie vytvořením „tajného“ virálního videa, v němž vás seržant Johnson naučí, jak se vypořádat s nepřátelskou hrozbou. Možná ale nevíte, že své jméno dostal po jednom z prvních afroamerických umělců, jenž se prosadil ve Spojených státech na začátku minulého století – Sargentu Johnsonovi.

Doutník do každého počasí

5. Christopher Jacobs
Hra: Mercenaries: Playground of Destruction | rok: 2005

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
Jen málokterý hrdina je tak moc v pohodě, když kolem něj sviští kulky ze samopalů a explodují barely s hořlavinami. Dokonce ani nečekaný pád z hořícího letadla do hlubin oceánu ho nerozhodí, natož jeho doutník, který zůstává po celou dobu přilepený k jeho pravému koutku úst. O kom je řeč? Samozřejmě o Chrisu Jacobsovi, holohlavém snědém sekáči, známém z prozatím dvoudílné série Mercenaries. Bývalý výsadkář jednotek Delta Force si jednoho dne řekl, že už ho nebaví vraždit za státní peníze, tudíž si rozjel svůj žoldnéřský byznys, který ho doposud zavedl do Severní Koreje a do Venezuely. Jeho nezaměnitelný hlas mu propůjčil americký komik, herec a veterán herních dabingů (pracoval například na inFAMOUS, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots či na druhých Knights of the Old Republic) Phil LaMarr.

Tajemná neznámá

6. Voodoo Lady
Hra: The Secret of Monkey Island | rok: 1990

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
Nikde není řečeno, jak se démonická dáma v nejlepších letech vlastně jmenuje, nicméně všichni ji znají pod jménem Voodoo Lady. Není divu. Však vlastní hned tři magické obchody, které překypují roztodivnými předměty, které mají mnohdy naprosto opačný účinek, než byste očekávali. Voodoo Lady patří mezi nejklasičtější postavy celé série Monkey Island, neboť se objevila doposud ve všech dílech, včetně nedávno vydaných epizod. Proto jste si možná ani nevšimli, že se v každém díle objeví maximálně na několik minut, přičemž s ní dokonce v jedničce není třeba prohodit ani řádek dialogu, a přesto se dočkáte závěrečných titulků. Většinou však pomůže nešťastně zakyslým hráčům nějakou nenápadnou radou, popřípadě rovnou popostrčí každého Neználka ke správnému řešení nejedné zapeklité situace.

I bez pusy se dá křičet

7. Ellen
Hra: I Have No Mouth and I Must Scream | rok: 1995

7 nejtmavších mouřenínů
i Zdroj: Hrej.cz
U naší poslední volby v tomto tématu, dívky Ellen, uděláme výjimku a neprozradíme vám ani slovíčko o tom, proč zrovna ona si zasloužila být mezi sedmičkou vyvolených. Důvod je jednoduchý. Adventura I Have No Mouth and I Must Scream, kterou lze bez jakýchkoliv problémů spustit i na dnešních hypermoderních sestavách (za pomoci DOSBoxu, samozřejmě) je natolik silným zážitkem, že by byla prostě škoda, abychom vám teď prozradili byť jen kousíček ze silného příběhu, jež vychází ze stejnojmenné povídky Harlana Ellisona. Mnoho hráčů, kteří okusili geniální temný příběh této temné adventury od legendárního studia Cyberdreams, se však shoduje v tom, že právě příběh Ellen (v průběhu hry vystřídáte celkem pět postav) je tím nejsugestivnějším zážitkem, ovšem pozor, pouze pro silné nátury.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama