level-167-na-prazdniny-se-dvema-hrami-a-call-of-duty-5
Článek LEVEL 167: Na prázdniny se dvěma hrami a Call of Duty 5

LEVEL 167: Na prázdniny se dvěma hrami a Call of Duty 5

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

26. 6. 2008 22:56 42
Reklama

Neuplynuly ani čtyři týdny – konkrétně vlastně jenom tři – a je tady další číslo Levelu. Vydání 167. čísla jsme chtěli stihnout ještě před prázdninami tak, abyste si čerstvou dávku článků a informací z herního světa mohli odvézt s sebou pěkně na pláž. Ale i pokud se na dovolenou nechystáte, má vám Level 167 co nabídnout, až už v podobě dvou plných her nebo řady videí vyrobených přímo redakcí pro naše DVD. Konkrétně dnes na stáncích najdete, mimo jiné...

DVĚ „FULLKY“

Po měsíci vám na DVD přinášíme opět dvě plné hry. Jasný prim mezi nimi přitom hraje postapokalyptické RPG The Fall: Last Days of Gaia. Pravda, jde sice o hru, která se legendární dvojici Falloutů nevyrovná (ovšem kolik takových můžete jmenovat, že ano...), na druhou stranu se jim však svojí atmosférou, rozsahem a celkovým feelingem blíží ze všech následníků zdaleka nejvíce. Hlavní devízou The Fall je opravdu obrovský a postapokalypticky uvěřitelný herní svět s náznaky nově vznikající civilizace, v němž budete vodit hlavního hrdinu a hledat ztraceného otce a sestru. Mimochodem, ještě než se pustíte do hraní, nalaďte se na postapokalyptickou notu „restartovacím“ článkem o sérii Fallout, z níž tvůrci The Fall hodně čerpali. Bonusovou plnou hru v tomto čísle představuje velmi netradiční akční adventura Bad Day L. A. Na té je zajímavé už samotné zpracování, které kombinuje 3D a kreslenou grafiku a výsledkem je hodně netradiční vzhled. Koncepce Bad Day L. A. je sice víceméně klasická a odpovídá tradicím akčních adventur, ale když se podíváte na konkrétní herní situace a hlavně úkoly, tak už se o jakémkoli tradicionalismu nedá hovořit ani náhodou. Neradi bychom vás připravili o šoky a překvapení, které v celé řadě momentů zažijete a budete nevěřícně kroutit hlavou nad tím, co si American všechno dovolil. Tematicky je to rozhodně unikát, který se v poměrně uniformní a politicky korektní videoherní produkci jen tak často nevidí.

 

LEVEL 167: Na prázdniny se dvěma hrami a Call of Duty 5
i Zdroj: Hrej.cz

NÁVRAT DO DRUHÉ SVĚTOVÉ

Fantastický ohlas, který vyvolal čtvrtý díl série Call of Duty přesunutý z bojišť druhé světové války do moderní doby, znamenal i velké očekávání, kterým směrem se vydá další kousek do CoD mozaiky. Pátý díl se k překvapení téměř celé hráčské veřejnosti obrátil znovu zpět do poloviny minulého století a válečné vřavy světové války. Londýnská prezentace se rozhodla předvést novinářům důvody, které vývojáře k tomuto kroku vedly. Exkluzivní dojmy Radka Friedricha přímo z Londýna jsou navíc doplněny celou řadou nádherných artworků a screenshotů přímo ze hry. V sekci věnované chystaným hrám se kromě CoD5 dozvíte první poslední i o PC konverzi Devil May Cry 4, střílečce Crysis: Warhead, akci Saint’s Row 2 nebo zajímavě vypadajících Rise of the Argonauts.

DVĚ LEGENDY V RECENZÍCH

Po dlouhých letech odmlky se do akce vrací vyšetřovatel paranormálních jevů Edward Carnby. Je o něco starší a o hodně zjizvenější, navíc má drobné problémy s pamětí, o něco větší problémy pak s tím, že se ho hned na počátku pokoušejí jemu neznámí lidé zabít. Pokračování série Alone in the Dark přináší v tom nejlepším smyslu slova staromilskou hratelnost a Radek Friedrich (tento měsíc se opravdu rozepsal) vám poví, proč je to dobře, a proč naopak špatně. Druhou legendou kralující v rubrice recenzí je samozřejmě Indiana Jones. Jeho nedávný návrat na plátna kin neprošel bez celé řady negativních reakcí a připomínek nezůstane ušetřen ani Indyho výlet na pole videoherní, kde byl navlečen do kostýmu z LEGA a podroben neúprosné kritice Michala Rybky. Z dalších her, kterým se v tomto čísle věnujeme, můžeme jmenovat například adventuru Perry Rhodan, strategii War Leaders nebo akci The Icredible Hulk – nicméně po pěkném minulém měsíci studna nových her opět znatelně vyschla.

HYBATELE HERNÍHO PRŮMYSLU

V obsáhlém tématu jsme se pokusili demytizovat a předložit co nevěrnější obrázek o lidech, kteří přímo a nepřímo řídí a ovlivňují směr, kterým plave bárka jménem „Videoherní průmysl“. Vedle profilů nejvlivnějších producentů, ředitelů, finančníků, ale i novinářů současné herní scény vám na deseti stranách předkládáme schéma rozložení moci, stopujeme a odhalujeme prostředky, s jejichž pomocí důležité persony přímo ovlivňují podobu, cenu i platformovou příslušnost her. Hardwarové rubrice pak vládne téma věnující se testování aktuálně nejlepších grafických karet a jako přídavek pro letní měsíce jsme si pro vás připravili i dvě zbrusu nové rubriky – v první se spolu s Pavlem Dobrovským vypravíte do exotických zemí, abyste zjistili, jak to v nich vypadá s hrami. První na řadě je obrovská Indie. V druhé rubrice se pak seznámíte s lidmi, kteří stojí za výrobou herních artworků a zároveň okusíte to nejlepší z jejich tvorby.

VIDEA, DEMA, ATD...

Na DVD jsme na poslední chvíli před uzávěrkou stihli zařadit nejen demoverzi aktuálního fenoménu Spore: Tvoření příšerek, ale i česky nadabovaná tutoriálová videa, která vám pomohou v samotných začátcích. Za pozornost kromě toho stojí i balík přídavných map do Call of Duty 4 a tradičně nadupané video DVD, na němž najdete videorecenze Age of Conan, Battlefield: Bad Company a LEGO Indiana Jones, rozsáhlý materiál o Far Cry 2 z akce Ubidays (rozhovor a kompletní dvacetiminutová prezentace jedné z misí), povídání s Paulem Hossackem o PC verzi FIFA 09, videotéma o zajímavých herních krabicích a mnoho dalšího. Zapomenout nesmíme ani na Level TV, ve které se podíváte, kde všude za dobu své existence sídlila redakce Levelu a jak vypadalo uzávěrkové stěhování do nových prostor.

KOMPLETNÍ OBSAH LEVELU 167 VČETNĚ OBOU DVD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama