invaze-2010-nejlepsi-hry-na-pc
Mafia II Článek Invaze 2010: nejlepší hry na PC

Invaze 2010: nejlepší hry na PC

Redakce Hrej.cz

Redakce Hrej.cz

9. 2. 2011 23:54 15
Reklama

Je to tady, známe vítěze v největší herní anketě, kterou pořádá časopis Level ve spolupráci se sesterským Hrej.cz. Jaké jsou podle vás nejlepší hry na PC, konzole a handheldy? Následuje i vyhlášení redakčních kategorií. Za všechny vaše hlasy děkujeme, vylosované výherce jsme kontaktovali e-maily, jména a ceny budou v průběhu následujícího měsíce zveřejněny na www.level.cz a www.hrej.cz.

ČTENÁŘSKÉ HLASOVÁNÍ: výsledky pro PC

1. místo a PC HRA ROKU: Mass Effect 2

BioWare | Electronic Arts | EA Czech

Už dopředu bylo jasné, že se druhý díl akčního RPG Mass Effect objeví na stupních vítězů, vaše hlasování pak rozhodlo, že si epický počin od BioWare odnáší zlatou medaili. Pokračování příběhu o kapitánu Shepardovi, tajemných Reaperech a posádce vylepšené lodi Normandy u všech dokonale zabodovalo a kladnému hodnocení prospělo i zaměření na vážnost celé zápletky spolu s temnějším vyprávěním děje. Že se chystá trojka, je už jen jakýmsi bonbonkem a rozhodně nevylučujeme, že tomu tady za rok bude Shepard velet znovu!

Citace:
Martin Bach, recenze v Levelu 187, hodnocení 9/10

„Kdyby byly všechny hry jako Mass Effect 2, lidstvo by pravděpodobně vymřelo. Nikdo by totiž nedělal nic jiného, než hrál.“

2. místo: Assassin's Creed II

Ubisoft Montreal | Ubisoft | Playman

Minulý rok si Assassin’s Creed II zajistil prvenství v obou konzolových kategoriích, čímž jasně poukázal na kvalitu, se kterou jej vývojáři z montrealské pobočky Ubisoftu zpracovali. Druhé místo v letošní PC kategorii je proto jen očekávanou formalitou, čímž ale poutavost příběhu a rozšíření celého konceptu hry neshazujeme. Spíše naopak, oceňujeme především celkovou pružnost, se kterou se podařilo naroubovat na původní starověké kulisy renesančního ducha. Vše do sebe logicky zapadá, hra se výborně hraje a vezmeme-li v potaz multiplayerové rozšíření Brotherhood, nebo slíbený třetí díl, ambicí mají vývojáři stále dostatek.

Citace:
Martin Bach, recenze v Levelu 189, hodnocení 9/10

„Assassin’s Creed II zůstává na PC tím, čím byl koncem loňského roku na konzolích – jednou z nejlepších her, jakou si můžete v současné době zahrát.“

3. místo: Mafia II

2K Czech | Take Two | Cenega

Věřili jsme vám i v tomto případě a do třetice jste nás nezklamali. Ačkoliv se na druhou Mafii, hýčkaný klenot českých vývojářů z 2K Czech, po vydání a prvním zahrání spíše nadávalo, kvality jste vidět nepřestali. Atmosféra čtyřicátých a padesátých let je vystihnuta do posledního detailu a příběh, i když místy trochu děravý, působí jako perfektní kompilace toho nejlepšího z klasických gangsterských děl, ať už filmových, nebo knižních. V perfektní formě byli zastiženi také grafici, kteří se v souladu se všemi předem vydanými sliby postarali o výsledek, na který je vskutku radost pohledět. I tak bychom si ale přáli třetí díl, aby dotáhl nedostatky a posunul hru v žebříčku Invaze výš.

Citace:
Vojtěch Bednář, recenze v Levelu 195, hodnocení 8/10

„Ani technicky brilantní svět plný života s úžasným smyslem pro detail nedokáže úplně zastřít fakt, že některé prvky zůstaly trestuhodně nevyužité. Skvělá hra, která ale měla na víc.“

4. místo: StarCraft II – Wings of Liberty

Blizzard | Activision Blizzard | ABC Data

Dlouho očekávané pokračování legendární sci-fi strategie tak, jak ho mají zanícení fanoušci Terranů rádi.

5. místo: Call of Duty: Black Ops

Treyarch | Activision | ABC Data

Velká neznámá, která ale dopadla vcelku dobře. Call of Duty od Infinity Ward bylo především maso. Až pak filmovost.

6. místo: Fallout: New Vegas

Bethesda | ZeniMax Media | Cenega

Oni říkali nová hra, my vidíme obrovské DLC. Ať je to jak chce, návštěva Nového Vegas Falloutu jednoznačně prospěla.

7. místo: Battlefield: Bad Company 2

EA DICE | Electronic Arts | EA Czech

Pokračování pohodové střílečky Battlefield: Bad Company se dostalo konečně i na PC a rozvíření stojatých vod kolem COD se vám zamlouvalo.

8. místo: Metro 2033

4A Games | THQ | Comgad

Jedno z největších překvapení roku přišlo cestou přes Ural. Zašpiněné tunely moskevského metra a poutavý příběh vyhnal Metro 2033 na osmou příčku!

9. místo: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

GSC Game World | GSC Game Publishing | Cenega

Jen o trochu hůře si u vás vedla další východní záležitost, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, která konečně posunula příběh povedené jedničky dál.

10. místo: Need for Speed: Hot Pursuit

Criterion Games | Electronic Arts | EA Czech

O restartech jsme toho slyšeli hodně, tenhle se ale náramně povedl. Série Need for Speed je zase tam, kde ji chceme mít.

DRUHÁ DESÍTKA

11. BioShock 2

12. FIFA 11

13. F1 2010

14. Amnesia: The Dark Descent

15. Medal of Honor

16. Two Worlds II

17. Just Cause 2

18. Sid Meier’s Civilization V

19. Aliens vs. Predator

20. Splinter Cell: Conviction

Pokračujte na vyhlášení nejlepších konzolových her roku 2010, nebo na vyhlášení nejlepších her roku podle redakce LEVELu a Hrej.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama