Zaměstnanci studia tvořícího hry NASCAR válčí s vedením. Údajně hrozí, že zveřejní zdrojové kódy
i Zdroj: Motorsport Games
Byznys Novinka Zaměstnanci studia tvořícího hry NASCAR válčí s vedením. Údajně hrozí, že zveřejní zdrojové kódy

Zaměstnanci studia tvořícího hry NASCAR válčí s vedením. Údajně hrozí, že zveřejní zdrojové kódy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 1. 2023 11:29

Studio Motorsport Games, autoři sérií NASCAR: Ignition a NASCAR: Heat, se dlouhodobě točí ve velmi vážných problémech. Ty se týkají především financí, dle dostupných informací už zaměstnanci dlouho nedostávají správné výplaty, ve firmě se vyhrožuje žalobami a nedávno firmu kvůli rozpočtu opustilo celé představenstvo. Podle infromací Insider Gaming se nyní problémy stupňují.

Reklama

  • Ve studiu Motorsport Games, stojící za hrami NASCAR, to vře
  • Studio má dlouhodobě problémy s penězi, nyní zaměstnanci vyhrožují zveřejněním zdrojových kódů, pokud nedostanou výplaty
  • Ty jim prý firma dluží už od loňského října

Anonymní zdroj přímo z firmy měl magazínu sdělit, že zaměstnanci vytáhli do protiútoku. Jeden z nich údajně vyhrožuje šéfovi Motorsport Games Dmitrymu Kozkovi, že zveřejní zdrojový kód čtyř aktuálnějších titulů studia. Jako podmínku klade vyplacení chybějících peněz do 25. ledna. V opačném případě všechny hry rovnou uniknou na internet, což by byl pro studio zásadní problém.

Hrozby měl také potvrdit jiný zaměstnanec, kterého prý takový postup nepřekvapuje. Vývojáři jsou v tak špatné pozici, že vydíráním nemají co ztratit. Samozřejmě by mohli z firmy odejít, několik desítek zaměstnanců ruské firmy ale údajně nedostalo zaplaceno od loňského října. Vedení jim tak dluží hodně peněz. Některým z nich mělo nabídnout stěhování do Gruzie, v rámci kterého by prý peníze konečně dostali. Přesun si ale měli vývojáři zařídit na vlastní náklady a odpovědnost.

Motorsport Games v současnosti pracují na NASCAR 23, ale za těchto okolností zůstává otázkou, kdy hra vyjde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama