NASCAR 21 se zbavuje přídomku Heat i enginu Unity. Chce být novým startem série okruhového závodění
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NASCAR 21 se zbavuje přídomku Heat i enginu Unity. Chce být novým startem série okruhového závodění

NASCAR 21 se zbavuje přídomku Heat i enginu Unity. Chce být novým startem série okruhového závodění

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 7. 2021 12:14

Studio Motorsport Games, sídlící v Miami, potvrdilo vývoj dalšího ročníku licencovaného virtuálního zpracování závodů NASCAR. Novinka se ale má výrazně lišit od předchůdců. Poběží na Unrealu, využije fyzikální model rFactor 2 a má jít o restart série simulací NASCAR. Hra tím pádem změní i jméno.

Reklama

  • Studio Motorsport Games potvrdilo nový ročník NASCAR
  • Už nebude “Heat” a poběží na Unreal enginu s fyzikou rFactor 2
  • Autoři chtějí sérii znovu nakopnout a přilákat nové fanoušky

Pro IGN se o hře rozpovídal George Holmquist, viceprezident marketingu studia. Ten upozornil na to, že Motorsport Games před pár měsíci dokončili akvizici Studio 397, současných autorů oblíbené závodní simulace rFactor. Tým tak opustil nepříliš vhodný engine Unity a další ročník závodů postavil na funkčních a komplexních základech rFactor 2.

Díky tomu budou závody na oválech výrazně pohlednější, o aktuální podobě se můžete přesvědčit na přiložených screenshotech. Jednou z největších novinek je pak nový systém tvorby polepů, díky kterému dostanou hráči prostor k maximální kreativitě. Prý šlo o jeden z nejžádanějších prvků vůbec.

Autoři zároveň doufají, že s novými technologiemi hru přiblíží závodní AAA produkci, které starší ročníky Heat i kvůli technickým omezením tak úplně nestačily. Holmquist vypichuje především velký potenciál závodění NASCAR, které je především mezi komunitou fanoušků motorsportu mimo Spojené státy vnímáno jako nudné ježdění nekonečnou zatáčkou. Autoři se pokusí zachytit napínavost závodění, při kterém čtyřicet aut zápolí ve vysoké rychlosti o každý centimetr místa na trati.

Zatím není jasné kdy hra vyjde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama