Valve pravděpodobně půjde cestou Mety a zbaví se kabelů ve VR
i Zdroj: Minh Pham / Unsplash
Hardware Novinka Valve pravděpodobně půjde cestou Mety a zbaví se kabelů ve VR

Valve pravděpodobně půjde cestou Mety a zbaví se kabelů ve VR

Petr Jan Berka

Petr Jan Berka

23. 6. 2022 12:15

Jako vždy, když se světu ukážou zapisované patenty jakékoliv společnosti, vzbudí se mnoho emocí. Na jednu stranu to ukazuje nápady, které zní až moc dobře na to, aby se skutečně vyplnily, na stranu druhou z nich lze vyčíst budoucí směřování v daném směru. Nyní vyšly na povrch patenty společnosti Valve, které se vážou k jejich novému VR headsetu. Na tom by nebylo nic podivného, jelikož si herní gigant již dlouho plánuje vytvořit vlastní brýle. V patentovém nákresu lze ale vidět důležitá atributa, známá hlavně u Meta Quest.

Reklama

  • Valve má v úmyslu vytvořit vlastní VR headset
  • Dle patentu by měl přístroj fungovat bez jakéhokoliv drátového připojení k PC
  • Jednou z priorit bude kromě konektivity i ergonomika

Spojení Valve a VR není nic nového. Už v roce 2016 vznikly ve spojení s HTC jedny z prvních VR headsetů, jak je známe nyní. Vypadá to, že se jim ale zachtělo vyprodukovat něco víc, než jen software. A přesně tuto myšlenku dokazuje i výše zmíněný zveřejněný patent. Na první pohled jsou na obrázku klasické VR brýle, jenž můžeme vidět i u konkurence.

Po hlubším zkoumání lze ale vzadu zpozorovat místo, které by dle patentové přihlášky mohlo obsahovat baterie, přístrojové desky, antény, procesory apod. S takovou technikou, umístěnou přímo na hlavě, by již nebyla žádná překážka pro odhození kabelů do propadliště dějin. 

Valve pravděpodobně půjde cestou Mety a zbaví se kabelů ve VR
i Zdroj: www.freepatentsonline.com

Tuto teorii potvrzuje i zbytek konstrukce brýlí. Bočnice, které spojují zadní a přední část přístroje, mají připravenou spoustu místa na kabely, a zároveň horní část, jenž by udržovala celou konstrukci na místě, připomíná vzadu utahovací součást helmy. Pokud je vaším cílem bezdrátový headset, kvalitní spojení a co nejjistější udržení na hlavě by mělo být prioritou.

Zatím se ale jedná jen o nákresy, které si Valve nechalo pouze patentovat. Radostnější zprávy to budou, až si jej Gabe Newell vezme na showcase a zahraje si s nimi českého Beat Sabera. Je evidentní, že se společnost s příchodem Steam decku znovu vrací na výsluní a rozhodně se odtamtud neplánuje jen tak stahovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama