Unity couvá. Společnost se omlouvá za plánované poplatky
i Zdroj: Unity
Novinka Unity couvá. Společnost se omlouvá za plánované poplatky

Unity couvá. Společnost se omlouvá za plánované poplatky

Dominik Tománek

Dominik Tománek

18. 9. 2023 16:21

Po velkém odporu ze strany herních studií, vývojářů, ale i herních nadšenců se zdá, že společnost Unity vážně přehodnocuje nedávno oznámené plány na zpoplatnění svého herního enginu. Původně společnost chtěla zpoplatnit například instalaci her. Teď se zdá, že couvá.

Reklama

  • Unity přehodnocují plánované poplatky a omlouvají se 
  • Změny se dozvíme do týdne 

Minulý týden jsem vás informovali o tom, že Unity Technologies plánují zavést nové poplatky. Úterní oznámení však vyvolalo vlnu odporu. Mnoho herních vývojářů spojilo své síly a na protest bojkotovalo reklamní platformu Unity Technologies, čímž se výrazně postavili proti novému obchodnímu modelu. Objevily se otázky týkající se poplatků za opětovnou instalaci na nová/jiná zařízení, instalace pirátských kopií, streamování her a další. Unity nyní vydala nové prohlášení, v němž obavy vývojářů uznává. 

Oficiální vyjádření na Twitteru/X začíná výzvou ke klidu mezi roztrpčenými stranami, pokračuje omluvou a končí zprávou, že se chystají změny. Důležité je, že politika poplatků bude opět aktualizována, přičemž podrobnosti budou sděleny „během několika dní“.

„Slyšíme vás. Omlouváme se za zmatek a rozčilení, které způsobila politika poplatků, kterou jsme oznámili v úterý. Nasloucháme, mluvíme se členy našeho týmu, komunitou, zákazníky a partnery a provedeme v této politice změny. O aktualizaci se s vámi podělíme během několika dní. Děkujeme vám za upřímnou a kritickou zpětnou vazbu.“

Mezi nejhlasitější kritiky nové politiky poplatků patří: tvůrci Among Us, moderátor Games Awards Geoff Keighley a tvůrce hry Garry's Mod. Několik vývojářů pracujících v enginu Unity navíc hrozilo, že odloží nebo opustí současné projekty Unity, případně přejdou na jiný engine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama