Tvůrci Returnal nepřímo naznačili počítačový port hry díky prezentaci na GDC
i Zdroj: Housemarque / Sony Interactive Entertainment
Novinka Tvůrci Returnal nepřímo naznačili počítačový port hry díky prezentaci na GDC

Tvůrci Returnal nepřímo naznačili počítačový port hry díky prezentaci na GDC

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 9. 2022 17:52

Jaké další hry ze stáje PlayStationu dorazí na počítač je stále záhadou. V budoucnu nás čeká vydání God of War Ragnarok a vzhledem k nedávnému vydání původního dílu hráči očekávají, že se ke stejnému kroku odhodlá i zde. Už delší dobu se ale spekuluje o počítačové verzi Returnal, kterou nyní nepřímo potvrdili i samotní tvůrci.

Reklama

  • Housemarque na GDC ukazovalo způsob tvorby speciálních efektů a práci s částicemi v Returnal
  • V jednom z klipů se ukazuje, že hra běží na počítači
  • Dle hráčů to může naznačovat příchod PC portu hry

Z portu už před několika měsíci unikly screenshoty, které mimo jiné ukazovaly také rozsáhlé nastavení, jak bývá u PC verzí zvykem. Stále jsme ale oznámení nedostali oficiálně, i k tomu ale možná brzy dojde. Na konferenci pro vývojáře videoher GDC totiž studio Housemarque prezentovalo jejich způsob tvorby efektů a částic. V prezentaci je pak vidět, že hra běžela na počítači, nikoliv na konzoli.

Rozhodně ale nelze tvrdit, že jde o úplné potvrzení PC portu. Hra byla tvořena v Unreal Enginu, tudíž určitá kompatibilita s počítačem zde existuje i bez úprav. Zároveň mohlo jít o krátký úsek čistě pro prezentaci již zmíněných efektů a částic. Zase naopak někteří hráči zmiňují, že vzhledem k uniklým informacím se dá tato část prezentace považovat na potvrzení toho, že Housemarque na PC verzi hry pracuje. Skutečnost se snad dozvíme už brzy, přímo od PlayStationu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama