Letošní ceny BAFTA opanoval Returnal, oceněno bylo i It Takes Two nebo Ratchet
i Zdroj: BAFTA
Novinka Letošní ceny BAFTA opanoval Returnal, oceněno bylo i It Takes Two nebo Ratchet

Letošní ceny BAFTA opanoval Returnal, oceněno bylo i It Takes Two nebo Ratchet

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 4. 2022 10:37

Včera proběhlo tradiční předání cen Britské Akademie pro nejlepší herní počiny loňského roku. Organizace BAFTA tentokrát nejvíce oceňovala akční roguelite hit Returnal, dvou cen se ale dočkala i úžasná kooperace It Takes Two nebo plošinovka Ratchet & Clank: Rift Apart.

Reklama

  • Nejvíce cen BAFTA získal Returnal
  • Uspělo i It Takes Two, Ratchet & Clank, Forza Horizon 5, Psychonauts 2 nebo Inscryption

Akční sci-fi Returnal studia Housemarque BAFTA odměnila za nejlepší zvuk, nejlepší soundtrack, výkon v hlavní roli (Jane Perry) a i za nejlepší hru obecně. Proměnilo tak čtyři z devíti nominací. Returnal zatím tolik oceňován nebyl, dosud se mohl chlubit jen cenou za nejlepší akční hru z The Game Awards a dvěma oceněními zvuku z D.I.C.E. Awards.

Po dvou cenách si odneslo It Takes Two (nejlepší multiplayer a původní značka) a Ratchet & Clank: Rift Apart (nejlepší animace a technický úspěch). V kategorii nejlepších debutů zvítězil nepříliš známý ručně kreslený titul TOEM. Uměleckým zpracováním zaujala působivá hudební plošinovka The Artful Escape. Ve vedlejší roli zaujala Kimberly Brooks jako Hollis Forsythe v Psychonauts 2.

Druhou BAFTA si připsala série Forza Horizon, pátý díl “exceloval” v kategorii nejlepší britské hry. Tisková zpráva připomíná, že Horizon sbírá nominace při každém vydání. Nejlepší rodinnou hrou prohlásila BAFTA Chicory: A Colorful Tale, hrou za hranicemi prosté zábavy je Before Your Eyes, adventura rozebírající duše a posmrtný život. Nejlepší vyprávění nabízí dle akademie “vybalovací” simulátor Unpacking, který zároveň uspěl v komunitní volbě EE Game of the Year. BAFTA ale registruje také genialitu karetního roguelike escape-room hororu Inscryption, v kategorii herního designu.

Ceny BAFTA se předávaly poosmnácté.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama